Kies een regio

31 mei 2022

Maak kennis met de selectiecommissie van Music Support Gelderland

Deze 6 muziekprofessionals beoordelen jouw aanvraag
Foto: Mark Bolk

Samen met het Cultuurfonds Gelderland heeft Poppunt Gelderland een eigen fonds: Music Support Gelderland. Hier kunnen Gelderse artiesten tot €1000 aanvragen voor hun muzikale plannen. Deze worden beoordeeld door zes professionals uit verschillende hoeken van de muziekindustrie. Vandaag stellen wij ze aan je voor! 

Vanity Roxane 

Vanity Roxane Lammers van Toorenburg (foto: Mark Bolk)

 

Zeg Vanity, wat doe jij in het dagelijks leven?
“Ik ben dj en zie mezelf als bruggenbouwer tussen underground scenes en beleid. Daardoor heb ik verschillende petten op: als maker bij De Nieuwe Oost, designer bij Handstand, curator bij Open Source Radio, programmeur bij het Green Vibrations Festival en initiatiefnemer bij The FemDem.”

Wat is jouw ultieme do voor een goede aanvraag?
“Laat duidelijk jouw visie horen en zorg voor een helder plan waarmee je de lezer enthousiast maakt. Laat je niet beperken door de vorm: als een moodboard voor jou beter werkt, ga ervoor!”

Wat is jouw ultieme don’t bij een aanvraag?    
“Een begroting die niet klopt.”

Heb je een gouden tip?
“Als je twijfelt, laat dan iemand jouw omgeving of uit de sector meekijken. Zo kun je je plan finetunen en naar een hoger niveau tillen.”

Rocco Hueting

Rocco Hueting (foto: Nick Helderman)

 

Zeg Rocco, wat doe jij in het dagelijks leven?
“Ik ben muzikant bij De Staat en 4B2M en ben daarnaast bestuurslid bij het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland.”

Wat is jouw ultieme do voor een goede aanvraag?
“Neem echt even de tijd om jouw plan op papier te zetten. Laat zien dat je jezelf als artiest serieus neemt en probeer dit zo bondig mogelijk te verwoorden.”

Wat is jouw ultieme don’t bij een aanvraag?    
“De boel afraffelen.”

Heb je een gouden tip?
“Geloof dat wat jij doet waardevol is. Want dat is het!”

Jeffrey Neijs

Jeffrey Neijs

 

Zeg Jeffrey, wat doe jij in het dagelijks leven?
“Ik ben actief als sociaal cultureel ondernemer binnen de urban en hiphop culture en help jong talent hun skills te ontwikkelen en hun netwerk te vergroten.”

Wat is jouw ultieme do voor een goede aanvraag?
“Wees concreet en leg stap voor stap uit welke acties je wilt ondernemen om je doel te bereiken. Vertel daarnaast wat persoonlijks over jezelf.”

Wat is jouw ultieme don’t bij een aanvraag?    
“Geen kloppende begroting toevoegen.”

Heb je een gouden tip?
“Als je er zelf niet goed uitkomt, vraag dan op tijd hulp bij de mensen van Poppunt Gelderland. Of zoek in je netwerk naar mensen die ervaring hebben met het aanvragen van subsidie.”

Niels Leferink

Niels Leferink

 

Zeg Niels, wat doe jij in het dagelijks leven?
“Ik ben ruim 15 jaar nauw betrokken bij het Arnhemse nachtleven als organisator, programmeur en talentontwikkelaar, met name in de dance, elektronische- en hiphopscene. Momenteel ben ik programmeur bij Luxor Live, Arnhem Live en De Melkfabriek Arnhem en organiseer ik Arnhemse festivals als Zomervreugde, Boogie Nights, FABRIK en Watermeloen. Daarnaast ben ik commissielid bij Music Support Gelderland, Nieuwe Electronische Waar en draai ik zelf als dj op housefeestjes.

Wat is jouw ultieme do voor een goede aanvraag?
“Het allerbelangrijkste is dat je over talent beschikt en onderscheidend bent in wat je doet. Als je een super gelikte aanvraag doet maar je act is nog niet op het niveau om die volgende stap te maken dan is de kans klein dat je een toekenning zult krijgen. Overtuig ons liever met kneitervette producties! Stuur ook links mee naar goede content (demo’s, releases of livemateriaal) en je socials.”

Wat is jouw ultieme don’t bij een aanvraag?    
“Een onsamenhangende uitleg of te veel tekst. Zorg dat je met zo min mogelijk woorden je punt kunt maken. De commissie heeft genoeg kennis om te horen of jouw muziek potentie heeft.”

Heb je een gouden tip?
“Probeer niet alles zelf te doen, maar vraag gerust om hulp. Laat mensen om je heen feedback geven op je plan voor je deze indient of neem contact op met Poppunt Gelderland voor tips of advies. En stay real! Blijf vooral dicht bij jezelf en stel haalbare doelen die jou echt concreet naar een volgende stap in jouw carrière helpen.”

Twan Spierings

Twan Spierings

 

Zeg Twan, wat doe jij in het dagelijks leven?
“Ik ben programmeur en talentontwikkelaar bij poppodium Astrant in Ede en heb veel liefde voor de hardere genres van muziek.”

Wat is jouw ultieme do voor een goede aanvraag?
“Laat zien dat het totaalplaatje klopt. Zo krijg je ons ook enthousiast!”

Wat is jouw ultieme don’t bij een aanvraag?    
“Een plan indienen dat je ‘even snel’ in elkaar hebt gezet, zonder het goed uit te denken.”

Heb je een gouden tip?
“Zorg dat de lezer duidelijk snapt wat jouw volgende stap is als muzikant of act.”

Wim Koens

Wim Koens

 

Zeg Wim, wat doe jij in het dagelijks leven? 
“Ik ben talentmanager bij BRUT, het productiehuis dat tot voor kort De Nieuwe Oost Pop heette.”

Wat is jouw ultieme do voor een goede aanvraag?
“Laat zien dat je een duidelijke artistieke visie hebt. Stuur bijvoorbeeld een goede beschrijving van je visuele stijl, een moodboard of script mee zodat we kunnen zien wat jij voor ogen hebt. Stel daarnaast realistische doelen en beschrijf hoe je daar komt. Een videoclip alleen is geen doel, ik wil lezen welke stappen je onderneemt om de clip buiten je eigen bubbel zichtbaar te maken.”

Wat is jouw ultieme don’t bij een aanvraag? 
“Geen muziek meesturen! Music Support Gelderland draait echt om muziek, dus stuur vooral een linkje mee naar een demo-, live- of zelfs een oefenruimte-opname. Het hoeft niet perfect te zijn, daar kan iedereen in de commissie prima doorheen luisteren. Maak daarnaast serieus werk van je aanvraag. Als jij er al geen aandacht aan besteedt, waarom zou ik dat dan wel doen?”

Heb je een gouden tip?
“Zorg dat jouw muziek eigen, origineel en echt is. Het gaat er daarbij niet om dat het mega strak, zuiver of fantastisch geproduceerd is, maar een song moet je raken. Ook al is je plan nog zo perfect onderbouwd, als je muziek niet staat dan heeft extra budget weinig nut. Dan lees ik liever een minder goed geschreven aanvraag van een oprechte artiest dan een kneiterstrak plan met matige tracks. Het draait tenslotte om de muziek.”

Zelf een aanvraag doen

Heb jij ook geld nodig voor jouw muzikale plannen? Check dan hier alle info over Music Support Gelderland en doe zelf een aanvraag!

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland