Music Support Gelderland

In samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds presenteert Poppunt Gelderland haar fonds voor Gelderse artiesten: Music Support Gelderland. Deze regeling is bedoeld voor ambitieuze artiesten, van producer tot metalband en van singer-songwriter tot hiphopcollectief. Met een bijdrage kunnen zij zichzelf artistiek en zakelijk ontwikkelen, om zo met een gerichte investering een grote sprong te maken. Per act kan er maximaal €1000 worden aangevraagd.


Wie kan er aanvragen?

De regeling is bedoeld voor artiesten die eigen werk maken en afkomstig zijn uit Gelderland. Dat houdt in dat de meerderheid woonachtig is in Gelderland of de act duidelijk verbonden is met deze provincie. Je hoeft geen stichting, vereniging of andere rechtsvorm te hebben om een aanvraag te kunnen doen. De aanvraag kan ook worden ingediend door een vertegenwoordiger. Artiesten uit Overijssel kunnen terecht bij onze collega’s van Music Support Overijssel.

Waarvoor kun je aanvragen?

Je kunt aanvragen voor een investering die jou duidelijk naar een volgende stap in je muzikale carrière helpt. Denk bijvoorbeeld aan een tour in binnen- of buitenland, audio- en video-opnames, coaching ten behoeve van de ontwikkeling van jouw act, het ontwikkelen van een innovatief liveconcept, het inhuren van professionals en optredens op showcasefestivals in binnen- en buitenland.

Waarvoor kun je niet aanvragen?

Kosten die niet worden gedekt zijn uitbetaling van jezelf, huur van repetitieruimte, persoonlijke investeringen (zoals instrumenten of apparatuur) of kosten die in het verleden al zijn gemaakt. Daarnaast is het goed om te weten dat het onderdeel waar je geld voor aanvraagt nog niet van start mag zijn. 

Eerder ondersteunde artiesten 

In 2020-2021 vonden de eerste 6 rondes van Music Support Gelderland plaats en zijn er in totaal 45 Gelderse artiesten ondersteund. Als je interesse hebt om zelf een aanvraag te doen, is het slim om deze voorbeelden eerst te bekijken: ronde 1ronde 2, ronde 3ronde 4ronde 5 en ronde 6.

Hoe veel kun je aanvragen?

Je kunt maximaal €1000,- aanvragen. Kijk voor je bij ons aanvraagt vooral ook goed rond bij andere fondsen of jouw project daar misschien beter past. Je kunt het geld van Music Support Gelderland bijvoorbeeld ook gebruiken om je kansen bij andere fondsen te vergroten, waar co-financiering vaak een voorwaarde is. Zo kun je de bijdrage slim gebruiken om écht een volgende stap te zetten. Hier vind je meer info over andere fondsen.

Beoordelingscommissie

De aanvragen worden beoordeeld door onafhankelijke experts uit de muzieksector:

  • 🔹 Elianne Weijers, dj en producent bij Oostpool
  • 🔹 Rocco Hueting, bestuurslid popmuziek bij het Cultuurfonds Gelderland en muzikant bij o.a. De Staat
  • 🔹 Wim Koens, talentontwikkelaar bij interdisciplinair productiehuis De Nieuwe Oost
  • 🔹 Jeffrey Neijs, voormalig FunX-dj en initiator van urban talentenplatform Power Plug
  • 🔹 Niels Leferink, danceprogrammeur van Luxor Live en vele festivals in de stad
  • 🔹 Twan Spierings, een van de kartrekkers en talentondersteuners bij poppodium Astrant in Ede

Hoe werkt het?

De beoordelingscommissie komt zes keer per jaar samen om de plannen te bespreken, daarna krijg je zo snel mogelijk te horen of jouw aanvraag is goedgekeurd. Per act worden er maximaal 2 aanvragen per jaar gehonoreerd, in totaal is er €36.000 beschikbaar. Hier vind je meer info en het aanvraagformulier van Music Support Gelderland.

Over ons

Poppunt Gelderland heeft één simpel doel: muzikaal talent in Gelderland echt verder helpen. Daarom ondersteunen we artiesten uit alle hoeken en genres met kennis, netwerk, speelplekken en exposure. Dat doen we met steun van de poppodia Luxor Live (Arnhem), Doornroosje (Nijmegen), Gigant (Apeldoorn), de Provincie Gelderland en heel veel andere partijen. Abonneer je op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven en bekijk www.poppuntgelderland.nl voor meer activiteiten en advies.

Vragen?

Neem contact met ons op.

← Naar home

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland