Music Support Gelderland

Music Support Gelderland is een fonds voor Gelderse muzikanten, opgezet door het Prins Bernhard Cultuurfonds en Poppunt Gelderland. De regeling is bedoeld voor ambitieuze artiesten, van producer tot metalband en van singer-songwriter tot hiphopcollectief. Door een gerichte investering krijgen zij de mogelijkheid om artistiek of zakelijk een duidelijke sprong te maken. Per act kan er maximaal €1000 worden aangevraagd.

Wie kan er aanvragen?

De regeling is bedoeld voor artiesten die eigen werk maken en afkomstig zijn uit Gelderland. Dat houdt in dat de meerderheid in Gelderland woont of dat de act duidelijk verbonden is met deze provincie. Je hoeft geen stichting, vereniging of andere rechtsvorm te hebben om een aanvraag te kunnen doen. De aanvraag kan ook worden ingediend door een vertegenwoordiger. 

Waarvoor kun je aanvragen?

Je kunt aanvragen voor een investering die jou duidelijk naar een volgende stap in je muzikale carrière helpt. Denk bijvoorbeeld aan een tour in binnen- of buitenland, audio- en video-opnames, coaching van jouw eigen skills, het ontwikkelen van een innovatief liveconcept of het inhuren van professionals voor jouw plannen. Het belangrijkste is dat je kunt vertellen hoe je hierdoor écht een stap kunt zetten. Hier vind je voorbeelden van artiesten die je voorgingen

Waarvoor kun je niet aanvragen?

Kosten die niet worden gedekt zijn uitbetaling van jezelf, huur van repetitieruimte, persoonlijke investeringen (zoals instrumenten of apparatuur), educatieve projecten (zoals een lesboek of educatieve voorstelling), afbetaling van een lening (zoals 1/3 van de bijdrage van het Sena Muziekproductiefonds) of kosten die in het verleden al zijn gemaakt. Daarnaast is het goed om te weten dat het onderdeel waar je geld voor aanvraagt nog niet van start mag zijn. 

Hoe veel kun je aanvragen?

Je kunt maximaal €1000,- aanvragen. Kijk voor je bij ons aanvraagt vooral ook goed rond bij andere fondsen of jouw project daar misschien beter past. Je kunt het geld van Music Support Gelderland bijvoorbeeld ook gebruiken om je kansen te vergroten bij andere fondsen waar je niet de volledige kosten aan kunt vragen. Zo kun je de bijdrage slim gebruiken om écht een volgende stap te zetten.

Beoordelingscommissie

De aanvragen worden beoordeeld door onafhankelijke experts uit de muzieksector:

  • 🔹 Vanity Roxane, dj, programmeur en radiohost bij o.a. Open Source Radio
  • 🔹 Wim Koens, talentontwikkelaar bij interdisciplinair productiehuis BRUT
  • 🔹 Rocco Hueting, bestuurslid popmuziek bij het Cultuurfonds Gelderland en muzikant bij o.a. De Staat
  • 🔹 Niels Leferink, dj en danceprogrammeur van Luxor Live en vele festivals in de stad
  • 🔹 Jeffrey Neijs, voormalig FunX-dj en initiator van urban talentenplatform Power Plug
  • 🔹 Twan Spierings, een van de kartrekkers en talentondersteuners bij poppodium Astrant in Ede

Meer weten over deze professionals en hun tips voor een goede aanvraag? Check dan dit artikel!

Hoe werkt het?

De beoordelingscommissie komt zes keer per jaar samen. Aanvragen die voor de genoemde deadline binnen zijn, worden dan besproken:

🔹 Deadline ronde 1: tot en met 15 februari 2022
🔹 Deadline ronde 2: tot en met 5 april 2022
🔹 Deadline ronde 3: tot en met 7 juni 2022
🔹 Deadline ronde 4: tot en met 30 augustus 2022
🔹 Deadline ronde 5: tot en met 11 oktober 2022
🔹 Deadline ronde 6: tot en met 22 november 2022

Enkele weken na de deadline krijg je van ons de definitieve uitslag. Per act worden er maximaal 2 aanvragen gehonoreerd vanuit deze regeling, in totaal is er €36.000 beschikbaar.

Klaar voor?

Vragen?

Neem contact met ons op.

← Naar home

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland