Kies een regio

17 december 2019

Wie verdient er volgens jou een 3voor12 Gelderland Award?

Stem mee en check de top van de Gelderse popmuziek op 11 januari in Luxor Live

Zaterdag 11 januari 2020 vindt de derde editie van de 3voor12 Gelderland Awards plaats in Luxor Live, Arnhem. Tijdens deze awardshow wordt teruggeblikt op de ontwikkelingen in de Gelderse popmuziek van de afgelopen twee jaar en worden prijzen uitgereikt aan artiesten, fotografen, videomakers en organisatoren. Poppunt Gelderland is uiteraard ook van de partij! Wij hosten de avond en zorgen voor een extra prijs voor de beste live-act: rechtstreekse deelname aan de halve finale van de Grote Prijs van Nederland.

Het publiek kan deze maand zelf nominaties aandragen in zes verschillende categorieën: beste release, beste nieuwkomer, beste video, beste artwork, beste festival/event en beste liveoptreden. Reageren kan via info3voor12gelderland@gmail.com, benoem in de mail per categorie maximaal vijf acts die volgens jou absoluut een 3voor12 Gelderland Award verdienen. Inzenden kan tot en met vrijdag 20 december 2019.

Jury uit het veld

De vijf meest genoemde nominaties per categorie worden voorgelegd aan een deskundige jury bestaande uit Timo Pisart (3voor12 landelijk), Erik Ramaker (programmeur DRU Cultuurfabriek), Marcel Krijgsman (professioneel muziekfotograaf), Melanie van den Bosch (Popcultuur Wageningen) en Douwe Esschendal (Poppunt Gelderland). Op 11 januari krijgen de winnaars de prijs uitgereikt tijdens de 3voor12 Gelderland Awards in Luxor Live.

Livemuziek

Tijdens de awardshow zijn er liveoptredens van acts die zich het afgelopen jaar nadrukkelijk in de kijker wisten te spelen:

Snow Coats

Wat in 2016 begon als een schoolopdracht van de muziekopleiding is uitgegroeid tot een succesvolle band. Na twee geslaagde poprondes bracht de Achterhoekse band in 2018 het debuutalbum Take The Weight Of Your Shoulders uit, dat door de 3voor12 Gelderland redactie werd verkozen tot beste release van dat jaar. De stijgende lijn werd doorgezet, onder andere met een korte Europese tour met het Amerikaanse Pinegrove en een optreden op het Valkhof Festival dit jaar. Niet vreemd dus dat de band Snow Coats de hoofdact zal zijn van de 3voor12 Gelderland Awards!

Lisa Nobel

Een student pedagogische wetenschappen, een grappenmaker, maar vooral ook een singer-songwriter. Dit jaar deed ze mee aan Nootuitgang, de wedstrijd van het Nijmeegse Cultuur op de Campus, en stond ze aan het einde van de finale op de hoogste trede van het erepodium. In de zomer gaf ze dat een vervolg met een optreden op het Valkhof Festival. Ook in januari zal ze te horen zijn met haar lieflijke luisterliedjes, die even melig als melancholisch zijn.

Dunter Flinn

Ook het Gennepse Dunter Flinn stond dit jaar op het Valkhof na eerder een wedstrijd te hebben gewonnen, en wel de bandcompetitie De Roos van Nijmegen. De indieband beschrijft hun eigen muziek als ‘bijkomen op het strand na een avontuur op zee’. Nu is januari niet de ideale maand voor een avontuur op zee, maar de relaxte indierock van Dunter Flinn is allesbehalve seizoensgebonden.

Dani

Rapper Dani, ook wel bekend als Dani Apeldoorn, is misschien wel de hardst werkende Gelderse artiest van dit moment. De muzikale duizendpoot is regelmatig te horen op FunX, via poppodium Gigant geeft hij workshops op scholen en hij begeleidt jonge rappers met het coachingstraject Passievrucht. Door zijn bijdrage aan de cultuur in Gelderland won hij dit jaar de Gelderse Bokaal, de tweejaarlijkse onderscheiding van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Daarnaast bracht hij op 7 december ook nog zijn album Even Apeldoorn Bellen uit. Gelukkig heeft hij 11 januari op tijd geblokt in zijn agenda!

Kaarten voor de 3voor12 Gelderland Awards zijn verkrijgbaar via de website van Luxor Live.

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland