Kies een regio

7 maart 2019

Verslag: kick-off Poppunt Gelderland

Deze muzikanten, sprekers, nieuwtjes en oproepjes kwamen voorbij
Foto: Rijno Boon

Op maandag 18 februari werd Poppunt Gelderland gelanceerd in Luxor Live voor een zaal vol muzikanten, professionals en andere geïnteresseerden. Alle info en contactgegevens op een rijtje:

Livemuziek

Olaf Putker

Dit 14-jarige talent uit Zutphen maakt alternatieve Americana met een sixtiesfeel en maatschappijkritische teksten. Hij viel op tijdens zijn deelname aan Popsport en speelt na een kort avontuur met zijn band Silverly Moon nu weer solo, enkel gewapend met zijn gitaar en persoonlijke teksten.

Meer info: Facebook
Contact: putkerolaf@gmail.com, 06-13884119

Just Big Hills

Just Big Hills is de artiestennaam van David Berman, deze Arnhemse producer maakt melancholische lo-fi triphop met electronica en instrumenten. Afgelopen jaar bracht hij zijn eerste ep uit, waarmee hij nu al luisteraars van over de hele wereld heeft.

Meer info: Facebook
Contact: David-berman_1996@hotmail.com, 06- 19200400

DANI

Dani uit Apeldoorn is vooral bekend als freestyle rapper, waarmee hij veel kijkers trekt op YouTube en bij FunX Radio. Daarnaast is Dani actief als coach en begeleider bij de Gigant in Apeldoorn en helpt hij andere artiesten met hun carrière. Dit jaar brengt hij een nieuwe EP uit.

Meer info: Instagram
Contact: Dani@zjrecords.nl

Waltzburg

Waltzburg uit Nijmegen maakt eigenzinnige en melodische indie. De band heeft al aardig wat successen op haar naam staan: na de Popronde, showcasefestival Eurosonic Noorderslag en het 3voor12 Song van het Jaar- festival staat Waltzburg binnenkort in de AFAS live in de aftershow van De Staat.

Meer info: Website
Contact: Friendly Fire (boekingen): p.feith@friendly-fire.nl, Snowstar (management): Sander@snowstar.nl

3voor12 Gelderland dj- team

Het journalistieke platform 3voor12 Gelderland is al meer dan 10 jaar onderdeel van VPRO’s muziekportal 3voor12 en is specifiek gericht op de muziekscene in de provincie Gelderland. Redacteuren Robin Oostrum en Patrick Schimmel draaien de tofste platen van binnen en buiten Gelderland.

Meer info: Website
Contact: info3voor12gelderland@gmail.com


Sprekers

Imke Loeffen (Poppunt Gelderland)

Het openingswoord komt van Imke Loeffen. Zij is zelf muzikant en heeft namens Doornroosje, Gigant en Luxor Live de plannen vormgegeven voor het nieuwe Poppunt Gelderland.

Meer info: Website
Contact: imke@poppuntgelderland.nl, 026- 3511660 (kantoor Luxor Live)

Josan Meijers (Provincie Gelderland)

Josan Meijers geeft de officiële aftrap van Poppunt Gelderland. Zij is gedeputeerde bij de provincie Gelderland en dat betekent dat zij verantwoordelijk voor onder andere cultuur en erfgoed in de provincie.

Meer info: Website
Contact: Gegevens via de website

Angela Verkuijlen (Presentator)

De avond wordt gepresenteerd door Angela Verkuijlen, voorheen nachtburgemeester van Nijmegen en daarnaast actief in het culturele veld als presentator, theatermaker en regisseur.

Meer info: Linkedin
Contact: angelaverkuijlen@hotmail.com, 06- 28422051


Bankronde #1

Pro’s aan het woord: Draaikunde, Booster Festival, Matchmaker Cultuur en Popsport

Foto: Rijno Boon

Davy Brandts draait zelf als dj door het hele land en runt daarnaast Draaikunde, de dj-school die hij heeft opgericht en waar hij andere dj’s de kneepjes van het vak leert. Bij Draaikunde kun je terecht voor dj-les op maat, workshops of privélessen om je dj-skills te verfijnen.

Meer info: Facebook.
Contact: davy@draaikunde.nl.

Pim Kokkeler komt uit Hengelo en is naast organisator ook gitarist bij o.a. Kenny B. Hij is coördinator van het Booster Festival dat dit jaar op 6 april in Enschede voor de vijfde keer wordt gehouden en in de wandelgangen al eens de ‘Eurosonic van het oosten’ wordt genoemd. Overdag is er een muzikantendag en ’s avonds vindt er een showcasefestival plaats. Dit jaar komt er in samenwerking met Poppunt Gelderland voor het eerst een Gelderse Ambassade met drie Gelderse topacts die zich daar presenteren aan de Nederlandse muziekindustrie en een pre-conferentie voor geïnteresseerden op 11 maart in Luxor Live.

Meer info: website.
Contact: pim@pammproductions.nl

Georgios Lazakis bracht als rapper en producer enkele soloalbums uit en speelde onder andere in Kyteman’s Hiphop Orkest. Daarnaast is oprichter van de School Of Heart Knocks. Als matchmaker cultuur van Arnhem brengt hij makers in contact met fondsen en focust hij zich op de hiphopcultuur binnen de stad. In 16 steden in Nederland zitten dit soort matchmakers, die je op weg kunnen helpen met financiering voor jouw project.

Meer info: website.
Contact: georgios@matchmakerscultuur.nl

Milan Roerdink is zelf muzikant en daarnaast betrokken bij alles wat maar met popmuziek in Apeldoorn te maken heeft. Zo organiseert hij er de Popronde en is hij actief als talentontwikkelaar bij podium Gigant. Sinds kort is hij ook de coördinator van Popsport in Gelderland, een coachingsprogramma voor talentvolle artiesten tussen 12 en 20 jaar. Je kunt je momenteel nog inschrijven voor Popsport 2019.

Meer info: website.
Contact: gelderland@popsport.nl


Bankronde #2

Muzikanten aan het woord: Red Fortune, Spark of Sanity, Chamos en Vissers & Jansen

Foto: Rijno Boon

Pom en Shiobhan (allebei 17) zijn de bassist en de zangeres van de Arnhemse band Red Fortune. Met z’n vijven schrijven de bandleden gezamenlijk hun eigen nummers, deels geïnspireerd op ’80 new wave met sterke baslijnen, synthesizers en de zachte, maar krachtige stem van de zangeres. Voor de dames is het niet de eerste keer op dit podium, afgelopen jaar stonden ze ook al in Luxor Live tijdens de bandavond van het Stedelijk Gymnasium.

Meer info: YouTube.
Contact: pomvandruenen@gmail.com

Bjorn Schouten (23) komt uit Zuilichem, in de buurt van Zaltbommel. Hij is de bassist van de band Spark of Sanity: een alternatieve rockband uit de Bommelerwaard. Ze laten zich vooral inspireren door Britse poprock en het ruigere Amerikaanse geluid. Afgelopen jaar wonnen ze de bandwedstrijd de Parel van de Betuwe, waarmee ze een geldprijs, studiotijd en een optreden op Appelpop wonnen.

Meer info: website.
Contact: contact@sparkofsanity.nl

Shalouw Sophy (26) uit Arnhem toert met zijn dj-duo Chamos door binnen- en buitenland en maakt eigen edits van tracks die op Soundcloud worden opgepikt door dj’s van over de hele wereld. Ook organiseert hij Watermeloen, een succesvolle feestavond waarbij vooral r&b, hiphop en dancehall wordt gedraaid. Daarnaast is hij werkzaam bij Luxor Live als assistent programmeur dance & hiphop en als dj-docent en organisator bij de Jacobiberg.

Meer info: Facebook
Contact: info@wearechamos.nl

Vissers & Jansen is een Achterhoekse hiphopformatie bestaande uit producer Stijn Vissers en mc Jip Jansen. Vanuit hun kelder in Winterswijk maken ze oldskool hiphop in het Nederlands, met een knipoog naar het dorpsleven en de Achterhoek. Niet voor niets noemen ze zich ook wel ‘de Countryboys Movement’. Afgelopen oktober brachten ze een album uit met de titel ‘De Deale’, dat is de werkruimte van een boerderij uitgesproken met een zwaar Winterswijks accent.

Meer info: website.
Contact: info@vissersenjansen.nl


Bankronde #3

Pro’s aan het woord: Cultuur Oost, Epop Festival, Provincie Gelderland en Omroep Gelderland

Foto: Rijno Boon

Simon Mamahit kennen we op het podium en achter de microfoon vooral als ‘Disci’. Hij loopt nu een kleine 15 jaar rond in de hiphopscene van Nederland en is na zijn studie aan de slag gegaan bij Cultuur Oost waar hij zich bezighoudt met alles wat jong, urban en ondernemend is. Zo is hij o.a. bezig met het opzetten van een hiphopkring in de steden Nijmegen, Arnhem en Apeldoorn. Hij zal dat binnenkort gaan combineren met een baan als een van de drie talentmakelaars bij Poppunt Gelderland, waar hij die queeste voortzet.

Meer info: website
Contact: simon@poppuntgelderland.nl

Iwan Jonker woont in Epe is en programmeur van het Epop Festival, een gratis muziekfestival dat daar ieder jaar in september plaatsvindt. De programmering richt zich niet op bekende namen maar is juist een mix van nieuwe, verrassende artiesten en muzikale projecten. Afgelopen jaar stonden op de line-up bijvoorbeeld bands als Komodo, The Mysterons, Afterpartees, Mr. Weazley en Waltzburg. Het festival zoekt nog acts voor aankomende editie.

Meer info: website
Contact: iwan@epopfestival.nl

Gabrielle de Nijs Bik is programma-adviseur cultuur bij de Provincie Gelderland. Zij weet alles van de subsidieregeling die de provincie speciaal heeft opgezet om professionals te ondersteunen bij de ontwikkeling van hun talent. Hierbij kun je geld aanvragen voor een coachingstraject om jezelf te laten begeleiden bij je artistieke ontwikkeling, het gaat om maximaal €5000. Meer info is te vinden op de website, er is ook iedere week een inloopspreekuur.

Meer info & contact: website

Jan Willem van der Hogen is hoofd online media bij Omroep Gelderland en ontzettend enthousiast over muzikaal talent. Zo enthousiast zelfs dat hij een nieuw programma-format heeft bedacht: Podium Kabam. Daarin wil hij Gelderse parels uit allerlei disciplines uitlichten met een mooie video die wordt verspreid op de online kanalen van Omroep Gelderland en wordt uitgezonden op televisie. Het programma is nog op zoek naar talenten.

Meer info & contact: website


Vraag & aanbod

Door bezoekers op het bord geschreven:

Vraag

– Bussen voor kleine bands? Waar en wie?
– Toffe impro-jamsessies in Arnhem: waar? Wie wil faciliteren? BYT -> K8 06-41733996 Hoe kun je het best een sample van een bestaand nummer clearen? Featherweights.music@gmail.com
– Sandra Vrieze zoekt een pop/rock toetsenist: 06-1333000
– Jeroen Antoine zoekt bassist: 06-28085048 (beloning 1.000.000 vriendenpunten) Penguin Lulu (motown, soul, jazzy) zoekt pianist/gitarist: 06-45727580
– Componist of arrangeren? 06-47293147
– Arnhemse Meisjes recordshop zoekt artiesten voor live optredens! 06-34137609
– De Crisis (“energieke feel good act”) zoekt optredens!
– Globus Festival Wageningen (13 juni 2020) doneert haar opbrengst aan regenwoudbeschermers en zoekt artiesten, subsidies en connecties: globuswageningen@gmail.com
– Ska-band Yotta zoekt bassist: info@yotta.band
– Metro Kollektief zoekt VJ- en DJ-talent: mail naar jacob@metrokollektief.nl Grunge-band Oorsuys wil optreden! oorsuys@gmail.com facebook.com/oorsuys
– The Hubschrauber zoekt met spoed een bassist: 06-41203631
– Tips voor meer halen uit promotie-effort: info@nonalignmentpact.eu
– Anne zoekt bassist: 06-24416300
– Jason Gwen zoekt drummer voor een elektronische hip-hop act www.jasongwen.com Hip-hopduo en countryboys Vissers en Jansen zoeken superboeker
– Sovay zoekt een studio + producer voor hun EP: mail ze op sovaytheband@gmail.com Hiphoppers Altijd Onderweg zoekt een drummer: 06-28085048
– Elise Bos zoekt een pianist en huiskamers: 06-10447290
– SSW/band Noble maakt fijne ‘zondagmiddagmuziek’ en zoekt gigs: 06-13704297 insta: noblemusic_arnhem
– Kate vindt Maschine MK2 en Ableton erg leuk en wil meer leren! Wie? 06-41733996 Welke toetsenist wil bij pop/altrockband Youth Reserve? youthreserve@gmail.com
– Repetitieruimte in het weekend: @theredfortune 06-29910903
– Slacker/singer-songwriter Christopher Walkman zoekt een boeker: christopher.kalkman@gmail.com 06-27040676

Aanbod

– Radio-exposure op de Nijmeegse streekradio van RN7 Live: rn7live@rn7.nl
– Sterk Water Studio – opname en productie: van electronica tot singer-songwriter: 06- 29080091
– Musicam.nl audio/video biedt packagedeals voor singer-songwriter tot metalband
– Projectstudio Humanlight maakt demo-opnames op locatie in regio Arnhem/Nijmegen! www.humanlight.eu humanlight@live.com
– www.beeldspraakfotografie.nl maakt prachtige collodion fotografie
– Jelle Haagsma zoekt bands en artiesten voor zijn PaddedCell Studio voor opname, mix & mastering: jellephant@gmail.com 06-34973298
– Media XL in Arnhem is opnamestudio voor bands, DJ’s en producers: tycho@mediaxl.eu “Zoek je een band?” bel 06-47298147 en je hebt er een.
– Vocal coaching door Sandra Vrieze voor bands, koren en soloartiesten: www.cvtvocalcoach.com
– Video-editor Dorian Baghuis is gespecialiseerd in videoclips en promofilm: 06-10478124 Doppler Trio maakt narrative, atmospheric impromusic www.dopplertrio.com
– Graphic design, artwork en visuals vind je bij @skymack.unit
– Tsjibbe Wiersma www.heavylip.nl verbindt muzikanten en locaties connect@heavylip.nl Extrapool biedt podium en ruimte voor experiment: geluid@extrapool.nl
– Nieuwe Electronische Waar (NEW) biedt platform voor producers in GLD/OV info@nieuweelectronischewaar.nl 06-23000478
– Brigant biedt (oefen)ruimte voor nieuw talent. Bel Daan: 06-24981410
– Chefsdepartie.nl zoekt nieuw talent voor hun creatieve platform
– @moondazeband maakt energieke bluesrock
– Sjoerd vd Berg maakt bandfoto’s voor 75,- per shoot! www.sjoerdvdberg.com


Contact

De kick-off was pas de start van Poppunt Gelderland, vanaf nu gaan we verder bouwen aan dit nieuwe platform voor artiesten.

Woon je in Arnhem, Nijmegen of Apeldoorn? In die drie steden kun je terecht bij mensen van de lokale podia:

– Arnhem: Pieter Kwant, pieter@jacobiberg.nl
– Nijmegen: Lotte Slenders, lotte@doornroosje.nl
– Apeldoorn: Milan Roerdink, m.roerdink@gigant.nl en Arjen Nicolai, a.nicolai@gigant.nl.

Voor de rest kun je contact opnemen met Poppunt Gelderland via info@poppuntgelderland.nl.Op de hoogte blijven kan via Facebook, Instagram of Twitter of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland