Kies een regio

12 januari 2021

Vacature: talentmakelaar hiphop (19 uur)

Join the team!

Poppunt Gelderland is per direct op zoek naar een gedreven talentontwikkelaar (ca. 19 uur per week) met expertise in hiphop, r&b, soul en aanverwante genres die vanuit Doornroosje in Nijmegen zal opereren. Ken jij de scene en de juiste sleutelfiguren om artiesten uit Gelderland verder te helpen bij hun muzikale carrière? Dan zoeken we jou!

Over Poppunt Gelderland

Poppunt Gelderland heeft één simpel doel: muzikaal talent in Gelderland echt verder helpen. Dat doen we vanuit de poppodia Luxor Live (Arnhem), Doornroosje (Nijmegen), Gigant (Apeldoorn), in samenwerking met de Provincie Gelderland en heel veel andere partijen. Verspreid over de provincie opereren onze drie talentmakelaars die vraag en aanbod aan elkaar koppelen en ambitieuze artiesten helpen aan relevante informatie, activiteiten en netwerk. Per regio, genre en niveau zorgen we voor passende support: van rapper tot metalband en van producer tot singer-songwriter.

De werkzaamheden:

● Het in kaart brengen van reeds aanwezige spelers en het actief opbouwen van een netwerk in de (hiphop)scene van Gelderland.
● Het verzamelen en delen van de aanwezige kennis, activiteiten en mogelijkheden voor artiesten via de kanalen van Poppunt Gelderland (zoals website, socials en de nieuwsbrief).
● Het runnen van hiphop-gerelateerde projecten binnen Poppunt Gelderland, met focus op ‘De Nieuwe Notie’ en het opzetten van gerichte activiteiten op basis van de actuele behoefte binnen de muziekscene van Gelderland.
● Het bijdragen aan overige projecten van Poppunt Gelderland, zoals het laagdrempelige fonds Music Support Gelderland, onze talkshow #supportyourlocals op Arnhem Live, producersplatform Nieuwe Electronische Waar, de Spotify-lijst Nieuw uit Gelderland en andere activiteiten.
● Het adviseren en ondersteunen van artiesten en organisaties uit het Gelderse muziekveld.

Dit gaat in samenwerking met de andere twee provinciale talentmakelaars (‘pop’ en ‘elektronisch’) van Poppunt Gelderland. Voorts is er speciale aandacht voor aansluiting op de lokale scene in Nijmegen e.o., met name met de drie lokale talentmakelaars van De Basis, en de muziekprogrammeurs van Doornroosje.

Wij zoeken iemand:

● met hart voor de Gelderse muziekscene
● met expertise op het gebied van hiphop-gerelateerde genres
● die weet hoe de ‘achterkant’ van de industrie werkt; een netwerker
● die praktisch is ingesteld en niet bang is ook uitvoerend werk te doen
● die zelfstandig kan opereren
● met een open houding, laagdrempelig benaderbaar
● met goede basis-skills in communicatie (schrijven, socials, etc.)

Wij bieden:

● een fysieke werkplek op kantoor bij Doornroosje
● een klein en betrokken team
● veel nieuwe connecties in het Gelderse en landelijke muziekveld
● ruimte voor eigen ideeën
● salaris vergelijkbaar met salarisschaal 7 van de cao Nederlandse Poppodia op basis van 19 uur per week (0,5 fte). Definitieve vergoeding wordt gebaseerd op kennis en ervaring, overeenkomst op freelancebasis tot in ieder geval eind 2021.

Geïnteresseerd?

Stuur uiterlijk 1 februari een korte motivatie en CV naar Jonatan Brand, jonatan@doornroosje.nl. Meer over Poppunt Gelderland is te lezen op de website. Voor aanvullende vragen kun je contact opnemen met Imke Loeffen van Poppunt Gelderland (imke@poppuntgelderland.nl) of Jonatan Brand van Doornroosje (jonatan@doornroosje.nl).

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland