Kies een regio

9 augustus 2021

Toekenningen vijfde ronde Music Support Gelderland bekend

Deze negen acts kunnen aan de slag met hun plan

Afgelopen najaar startten Poppunt Gelderland en het Cultuurfonds de financiële regeling Music Support Gelderland waarmee muzikanten gericht kunnen investeren in hun muzikale carrière. Uit de aanvragers zijn deze vijfde ronde negen Gelderse acts gekozen die nu aan de slag kunnen met hun plan.

Een commissie van professionals uit het muziekveld heeft alle 27 plannen bekeken, waarbij artiesten maximaal €1000 konden aanvragen. Rocco Hueting (De Staat, Cultuurfonds), Twan Spierings (Astrant Ede), Elianne Weijers (Zwarte Cross, Mañana Mañana), Wim Koens (De Nieuwe Oost), Jeffrey Neijs (Power Plug NL) en Niels Leferink (Luxor Live) selecteerden negen artiesten die klaar zijn voor de volgende stap.

Toekenningen vijfde ronde

Deze Gelderse acts krijgen een financiële bijdrage voor hun plan:

Nitai Charan

Nitai Charan timmert al enkele jaren aan de weg als producer. Hij werkte samen met diverse internationale acts. stond op uiteenlopende podia in binnen- en buitenland en bracht tracks uit op verschillende labels. Momenteel werkt Nitai aan een nieuwe dancehall release waarvoor hij opnieuw de handen ineen slaat met artiesten uit o.a. Jamaica en Ghana. Hiervoor heeft hij niet alleen interessante muzikale samenwerkingen opgezocht, maar gaat hij ook aan de slag met bijvoorbeeld dansers, grafisch vormgevers en kledingontwerpers.

Nitai Charan

Youth Reserve

Het Arnhemse synthpopduo Youth Reserve laat zich inspireren door de jaren ’80 en disco grooves. Afgelopen jaar verscheen de debuut EP Tides, waarmee ze nationaal en internationaal lof oogsten. Inmiddels werkt het tweetal aan de opvolger met een meer onderscheidende sound om zich steviger in het Nederlandse muzieklandschap te vestigen. Hiervoor zullen ze samenwerken met een professionele producer, mix- en master engineer en audio engineer.

Youth Reserve

Teun Creemers

Basgitarist Teun Creemers zou je kunnen kennen van bands als De Raad van Toezicht of SPUNK!, maar ook van verscheidene samenwerkingen met Afrikaanse artiesten als Sekou Kouyate en Harouna Samake. Momenteel werkt hij aan zijn debuutalbum waarop hij zijn voorliefde voor West-Afrikaanse muziek en de mogelijkheden van de basgitaar onder de aandacht wil brengen. Door op het album samen te werken met zowel Nederlandse musici als Malinese mzuikanten ontstaat een mix van Nederlandse jazzrock met veel West-Afrikaanse percussie en snaarinstrumenten.

Teun Creemers

Kevvie

De jonge talentvolle rapper Kevvie uit Arnhem maakte deel uit van The Flyest, waarmee hij zijn eerste releases uitbracht. Nu staat hij aan het begin van zijn eigen carrière. Voor zijn debuut Wakker, waarin hij schrijft over gevoelens, wil hij samenwerken met een professionele producer en een grafisch vormgever.

Kevvie

Geminga

Het 5-koppige gezelschap Geminga uit Nijmegen bracht de afgelopen jaren al verschillende albums en EP’s uit. Inmiddels werkt de band aan een nieuw album waarvoor ze een samenwerking aangaan met een professionele producer om op die manier de sound en productie van het album naar een nieuw niveau te brengen.

Geminga

Saint Ronil

Saint Ronil wist zichzelf in de spotlight te zetten door de laatste tijd samenwerkingen aan te gaan met o.a. Alain Clark, FS Green en Chamos. Nu wil hij voortbouwen op dit momentum en toewerken naar zijn eerste eigen EP Morning Black, waarop hij een een mix van afro, r&b, hiphop en kompa ten gehore brengt. Met deze release wil de artiest uit Doorwerth zichzelf definitief op de kaart zetten en introduceren aan het publiek. Om de zichtbaarheid rond zijn debuut EP te vergroten werkt hij met verschillende lokale creatievelingen aan de visuele kant van de release.

Saint Ronil

Anne Budé

Zangeres Anne Budé laat zich inspireren door acts als London Grammar, Florence + TheMachine en Lana Del Rey. In 2020 verscheen haar debuut EP, maar ook van haar tweede EP is reeds de eerste single verschenen. De single Drown Me en daarbijbehorende videoclip zijn door verschillende media in binnen- en buitenland opgepikt. Anne wil voortbouwen op dit succes door ook voor de tweede single Heart/Mind/Heart een professionele clip te realiseren waarmee ze zichzelf wil presenteren aan de muziekindustrie.

Anne Budé

Dave Nunes

Producer Dave Nunes wist snel naam te maken met een remix van Justin Timberlake’s Suit & Tie, die door verschillende grote namen werd opgepikt en zodoende over de hele wereld werd gedraaid in clubs en mixtapes. Nu wil Dave werken aan zijn eigen muziek om te werken aan zijn eigen muzikale identiteit en zo een eigen sound en profiel te ontwikkelen. Om deze releases goed in de markt te zetten wil hij met verschillende lokale creatieven samenwerken.

Dave Nunes

Dizzow

Dizzow stond in het verleden met OOSTCOAST in de finale van de Grote Prijs van Nederland. Inmiddels heeft hij de eerste tracks van zijn nieuwe, eigen, materiaal uitgebracht, waarmee hij toewerkt naar zijn debuut EP. Op de achtergrond werkt hij al aan de opvolger, de EP Dissolutie: Introspection, die dit najaar moet verschijnen. Om een sterk product neer te zetten slaat hij de handen ineen met ervaren marketeers, clipmakers en een professionele mix- en master engineer.

Dizzow

Zelf aanvragen 

Er is dit jaar nog 1 ronde waarin je zelf een bijdrage kunt aanvragen. De eerstvolgende ronde sluit op 27 september, tot die tijd kun je jouw plan indienen via de website van Poppunt Gelderland. In totaal is er €25.000 van het Cultuurfonds Gelderland beschikbaar voor deze pilotregeling, alle info vind je op de pagina van Music Support Gelderland:

Music Support Gelderland

Toekenningen eerste ronde Music Support Gelderland

Toekenningen tweede ronde Music Support Gelderland

Toekenningen derde ronde Music Support Gelderland

> Toekenningen vierde ronde Music Support Gelderland

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland