Kies een regio

10 februari 2021

Toekenningen tweede ronde Music Support Gelderland bekend

Deze acht acts kunnen aan de slag met hun plan
Sidney Shane

Afgelopen najaar startten Poppunt Gelderland en het Cultuurfonds de financiële regeling Music Support Gelderland waarmee muzikanten gericht kunnen investeren in hun muzikale carrière. Uit de aanvragers zijn deze tweede ronde acht Gelderse acts gekozen die aan de slag kunnen met hun plan.

De commissie, bestaande uit professionals uit het muziekveld, heeft alle 43 plannen bekeken, waarbij artiesten maximaal €1000 konden aanvragen. Rocco Hueting (De Staat, Cultuurfonds), Linde Schöne (artiest, songwriter), Twan Spierings (Astrant Ede), Elianne Weijers (Zwarte Cross, Mañana Mañana), Wim Koens (De Nieuwe Oost), Jeffrey Neijs (Power Plug NL) en Niels Leferink (Luxor Live) selecteerden de acts die hiermee een volgende stap kunnen zetten.

Toekenningen tweede ronde

Deze Gelderse acts krijgen een financiële bijdrage voor hun plan:

Roofman

Roofman is het nieuwe project van Thijs van der Meulen, voormalig frontman van Backgammon. Sinds 2009 woont hij in een bungalow aan de bosrand in Ermelo, waar hij songs maakt in de stijl van Wilco en John Lennon. Tijdens de lockdown werd hij productiever dan ooit en schreef hij vanuit zijn thuisstudio in rap tempo het conceptalbum A Typical Millennial Breakdown. In 2021 staan de opnames van deze persoonlijke nummers gepland, waarmee hij een stevige fundering voor zijn muziek wil leggen in de Nederlandse markt.

Roofman

Dani Apeldoorn

Dani Apeldoorn is een bekend gezicht in de hiphopscene van Apeldoorn en daarbuiten. Zijn skills als battle rapper en zijn ep Even Apeldoorn Bellen trokken de aandacht van vele luisteraars en platforms als FunX en 101Barz. Nu is Dani klaar om zijn nieuwe ep te lanceren, waarbij hij voor het eerst een professionele partij inschakelt voor het productieproces. Het laatste duwtje in de rug in zijn transformatie van talentvolle freestyler naar volwaardig artiest.

Dani Apeldoorn

Marieke van Ruitenbeek

Zangeres Marieke van Ruitenbeek uit Beek maakt frisse, Nederlandstalige popmuziek met een vleugje levenslied. Na het succesvol uitbrengen van enkele singles en videoclips op eigen kracht gaat ze nu de samenwerking aan met producer Hans Aalbers, bekend van o.a. Paul de Leeuw en Guus Meeuwis. Samen gaan ze aan de slag met haar zomersingle Zelf Stralen, waarmee ze zowel artistiek als zakelijk een volgende stap in haar carrière kan zetten.

Marieke van Ruitenbeek

Pyrrhic

Pyrrhic is de artiestennaam van Thimo Konings, de helft van het producerduo Gate 44 en organisator Overstuur Events uit Arnhem. Sinds kort werkt hij solo aan techno dansplaten in de richting van Drumcode, ARTS en Gem Records. Hij gaat een coachingtraject volgen bij zijn persoonlijke held Mark Otten, die hem helpt bij de creatieve en strategische stappen om zijn solocarrière als Pyrrhic te launchen.

Thimo Konings

FRÉ

FRÉ is de band rondom zangeres en songwriter Frederike Berendsen uit Doetinchem. Sinds 2017 maken zij muziek die het midden houdt tussen jazz en artpop met invloeden van Joni Mitchell en Feist. Door de coronamaatregelen moest hun nieuwe single Palace Made of Dreams volledig thuis worden opgenomen en dat resulteerde in een verfrissender, elektronischer en dansbaarder geluid dan hun eerdere repertoire. De stap in deze nieuwe richting maken ze compleet met een bijzondere videoclip waarin muziek, beeld, dans en mode samensmelten.

FRÉ (foto Karl F. Degenhardt)

Shaemless

Deze garagepunkband uit Nijmegen staat in de startblokken voor de opnames van hun debuutalbum. De afgelopen jaren bracht het viertal maar liefst vier ep’s uit, speelde talloze shows in de Popronde en schreef ondertussen aan nieuw materiaal. Nu is Shaemless klaar om haar eigen sound vast te leggen op plaat, samen met producer Matthijs Kievit van Joneski Studios. Het doel: een debuutalbum waar niemand omheen kan, met een aansluitende tour door Nederland, België, Duitsland en Engeland.

Shaemless

Sidney Shane

De Arnhemmer Sidney Monkau oftewel Sidney Shane is al jaren een bekende in de hiphopscene. Naast zijn eigen activiteiten als rapper is hij o.a. een van de drijvende krachten achter het muziekplatform Orga Sunset. Om zijn muziek en carrière naar een volgend level te tillen, wil hij zichzelf uitdagen door drie akoestische livesessies op te nemen en uit te brengen als ep. Zo kan hij zijn performance voor de camera aanscherpen en zijn artistieke groei laten zien in een hoogwaardig product voor publiek en de muziekindustrie.

Sidney Shane

The Hubschrauber

Deze Nijmeegse indieband The Hubschrauber viert dit jaar een jubileum! In de afgelopen 10 jaar stuurden ze o.a. een van hun albums naar de maan, deden mee aan de Popronde, brachten meerdere ep’s en albums uit en werden verkozen tot Gelderse Ambassadeur van de Vrijheid. Na een wisseling qua bezetting gaat de band nu ook muzikaal gezien een andere richting op, waarbij ze een breder publiek willen aanspreken. Het resultaat presenteren ze op een nieuwe ep die met een professionele videoclip, een uitgekiende online strategie en een reeds uitverkochte releaseshow in Doornroosje het startsein vormt van een nieuwe periode met een nieuwe sound.

The Hubschrauber

Veel animo 

Music Support Gelderland is een initiatief van Poppunt Gelderland en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Samen helpen zij artiesten op een laagdrempelig manier aan financiering om te investeren in hun muzikale carrière. Imke Loeffen van Poppunt Gelderland: “Hier is enorm veel behoefte aan, merken we aan het aantal aanvragen dat binnenkomt. Gelukkig zijn we in staat gesteld dit keer vier extra projecten toe te kennen, deels met een extra bijdrage van productiehuis De Nieuwe Oost. De overige artiesten ondersteunen we waar mogelijk met feedback of tips voor andere fondsen. En zij kunnen natuurlijk weer terecht bij een volgende ronde, er zijn er nog 4 dit jaar.

Zelf aanvragen 

De eerstvolgende ronde sluit op 30 maart, tot die tijd kunnen Gelderse acts hun aanvraag indienen via de website van Poppunt Gelderland. In totaal is er €25.000 van het Cultuurfonds beschikbaar voor deze pilotregeling, meer info vind je op de pagina van Music Support Gelderland.

> Music Support Gelderland

> Toekenningen eerste ronde Music Support Gelderland

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland