Kies een regio

14 april 2021

Toekenningen derde ronde Music Support Gelderland bekend

Deze zes acts kunnen aan de slag met hun plan
Wynonna Stoové (Foto: Deborah Slijkhuis)

Afgelopen najaar startten Poppunt Gelderland en het Cultuurfonds de financiële regeling Music Support Gelderland waarmee muzikanten gericht kunnen investeren in hun muzikale carrière. Uit de aanvragers zijn deze derde ronde zes Gelderse acts gekozen die aan de slag kunnen met hun plan.

Een commissie van professionals uit het muziekveld heeft alle 40 plannen bekeken, waarbij artiesten maximaal €1000 konden aanvragen. Rocco Hueting (De Staat, Cultuurfonds), Twan Spierings (Astrant Ede), Elianne Weijers (Zwarte Cross, Mañana Mañana), Wim Koens (De Nieuwe Oost), Jeffrey Neijs (Power Plug NL) en Niels Leferink (Luxor Live) selecteerden zes artiesten die klaar zijn voor de volgende stap.

Toekenningen derde ronde

Deze Gelderse acts krijgen een financiële bijdrage voor hun plan:

Dan Tuffy

Dan Tuffy is een van oorsprong Australische verhalenverteller, producer en songwriter die al meer dan 20 jaar in Wageningen woont. Hij speelde o.a. bij Paradiso, Rambling Roots, Patronaat, Oerol en Into The Great Wide Open en staat bekend om de hoge kwaliteit van zijn werk. Binnenkort neemt hij in Studio 150 (Bethlehemkerk) in Amsterdam zijn nieuwe plaat STAR AND COUNTRY op, waarmee hij zowel qua livereputatie als qua streamingcijfers een volgende stap kan zetten.

Dan Tuffy

Joyce

Zangeres en songwriter Joyce uit Velp bracht afgelopen najaar drie singles uit en werkt nu aan de opvolger Het Is De Vibe. Voor deze track werkt ze samen met onder andere LaFam Records aan professionele videocontent. Hiermee introduceert Joyce zichzelf aan publiek, pers en professionals en bouwt ze aan haar naamsbekendheid in de regio.

Joyce (foto: Marjolijn Tenge)

BARTH.

De uit Ede afkomstige producer en componist BARTH. bracht de afgelopen twee jaar op eigen kracht muziek uit en werkt nu voor het eerst samen met producer Simon Akkermans. Door het inzetten van professionele gastmuzikanten zoals hoornspeler Morris Kliphuis kan hij de opnames naar een nog hoger level tillen en zorgt hij voor een onderscheidende sound bij dit nieuwe werk.

BARTH.

Elieve

De Apeldoornse artiest Elieve is goed op weg om een gevestigde waarde binnen Nederland te worden. Zo werd ze het gezicht én de sound van een internationale Hunkemöller-campagne, stond ze in het voorprogramma van Davina Michelle en bracht ze de succesvolle singles Links naar Rechts, Dit Is Wat Je Wil en PUSSY uit. Binnenkort lanceert ze de single Boytranen met Sarita Lorena, die ze dankzij Music Support Gelderland kan voorzien van een professionele videoclip.

Elieve

UGI

UGI is het elektronische soloproject van de Nijmeegse bassist Erik Harbers (o.a. Roosbeef, Automatic Sam, Marike Jager, De Niemanders). Zijn track Cortisol is het resultaat van de stress, onduidelijkheid en uitzichtloosheid die hij tijdens afgelopen lockdown ervaarde. Dit gevoel vangt hij samen met danseres Esmée Le Can, filmmaker Rick Wiegerinck en regisseuse Jennine Grootemarsink in een multidisciplinaire video die op 16 april wordt gelanceerd via www.cortisol-1.nl en later dit jaar als kunstinstallatie op Festival de Oversteek te zien zal zijn.

Erik Harbers (foto: Xavier Teerling)

Wynonna Stoové

De Arnhemse r&b-zangeres Wynonna Stoové staat aan het begin van haar carrière als soloartiest. Na jaren als cover- en achtergrondzangeres gewerkt te hebben voor o.a. OJAM, NankoSoul, Mr. Weazley en Featherweights heeft ze haar eigen sound gevonden en is ze klaar om die te laten horen. Afgelopen jaar bracht ze haar debuutsingle uit en nu werkt ze aan de opvolger, de track Lavender die samen met een videoclip de aanloop vormt naar een ep.

Wynonna Stoové (Foto: Deborah Slijkhuis)

 

Meer fondsen voor muzikanten

Music Support Gelderland is een initiatief van Poppunt Gelderland en het Prins Bernhard Cultuurfonds en wordt ondersteund door productiehuis De Nieuwe Oost. Samen helpen zij artiesten op een laagdrempelig manier aan financiering om te investeren in hun muzikale carrière. Imke Loeffen van Poppunt Gelderland: “Hier is enorm veel behoefte aan, merken we aan het aantal aanvragen dat binnenkomt. Bij Music Support Gelderland is er helaas niet genoeg budget om al deze plannen te kunnen ondersteunen, daarom helpen we aanvragers ook met tips voor andere fondsen waar je als muzikant terecht kunt. Heb jij zelf vragen? Mail ons dan ook gerust!”

Zelf aanvragen 

Er zijn nog 3 rondes waarin je kunt aanvragen dit jaar. De eerstvolgende ronde sluit op 24 mei, tot die tijd kunnen Gelderse acts hun plan indienen via de website van Poppunt Gelderland. In totaal is er €25.000 van het Cultuurfonds Gelderland beschikbaar voor deze pilotregeling, meer info vind je op de pagina van Music Support Gelderland.

> Music Support Gelderland

> Toekenningen eerste ronde Music Support Gelderland

> Toekenningen tweede ronde Music Support Gelderland

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland