Kies een regio

8 november 2023

Tiende editie Dag van de Achterhoekse Popmuziek breekt alle records!

Met 40 locaties, 80 acts en ruim 110 optredens!

De spanning stijgt en de gitaren worden gestemd, want de tiende editie van de Dag van de Achterhoekse Popmuziek staat voor de deur. Dit jaar grootser dan ooit, waarbij een indrukwekkend aantal acts talloze optredens verzorgt op zeer bijzondere locaties. Het belooft een groots muzikaal spektakel te worden, waarbij lokale artiesten demonstreren in welke goede staat de Achterhoekse popmuziek verkeert.

Vanuit het popkantoor bij DRU Industriepark wordt al wekenlang onvermoeibaar gewerkt om de vele aanmeldingen te kunnen bijhouden. Dit jaar zullen ongeveer 80 acts ruim 110 optredens verzorgen op maar liefst 40 verschillende locaties in de gehele Achterhoek. Dit betekent een indrukwekkende toename van bijna dertig procent in vergelijking met vorig jaar en daardoor kun je concluderen dat de Achterhoekse popmuziek volop leeft! Of je nu houdt van pop, rock, indie, electro of welke andere muziekstijl dan ook, tijdens de Dag van de Achterhoekse Popmuziek valt er voor iedereen wat te ontdekken.

Niet alledaagse locaties

Een van de meest kenmerkende aspecten van de Dag van de Achterhoekse Popmuziek zijn de onconventionele locaties waar optredens plaatsvinden. Zo kun je concerten bijwonen in twee treinen van Arriva. Terwijl je door het Achterhoekse landschap wordt vervoerd, zullen artiesten zorgen voor een unieke soundtrack. Maar ook intieme optredens in lokale kapsalons, muziekwinkels, thuis bij mensen in hun woonkamer, in een cassettebandjesfabriek, in een boerenschuur, in een Scandinavische tipitent of “gewoon” in één van de talrijke horecagelegenheden zorgen voor een unieke Achterhoekse popmuziek ervaring.

Openingsavond

De traditionele openingsavond vindt plaats op vrijdag 17 november op het poppodium van DRU Industriepark in Ulft. Op deze avond treden twee bijzondere bands op die het afgelopen jaar extra in het oog zijn gesprongen. Dit jaar zijn dat DAN Mango uit Varsselder en Olaf Putker & the Scenic Sound uit Zutphen. Dankzij sponsoring van Arriva en Grolsch is deze avond gratis toegankelijk voor iedereen.

De openingsavond start op vrijdag 17 november vanaf 20.00 uur. De Dag van de Achterhoekse Popmuziek start op zaterdag 18 november al vroeg in de ochtend en zal pas diep in de nacht eindigen. Voor meer informatie en het volledige programma, kun je terecht op de officiële website van de Dag van de Achterhoekse Popmuziek.

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland