Kies een regio

12 oktober 2023

Sonar is nu 6 maanden live ๐Ÿš€

De muziekscene in het Oosten is levendiger dan ooit en dat is te zien!
Achterhoekse dj JORAN bij Encore Amsterdam

Op 1 april dit jaar lanceerden Poppunt Gelderland en Poppunt Overijssel samen het nieuwe platform Sonar tijdens Booster Festival. In een half jaar tijd zijn er al honderden artiesten gespot via het platform en is Sonar uitgegroeid tot de grootste vijver van muzikaal talent in Overijssel en Gelderland. Een mooi moment voor een update ๐Ÿ‘‡

Op Sonar vind je momenteel:

๐Ÿ”น 830 artiesten uit Oost-Nederland
๐Ÿ”น 130 organisaties uit heel het land
๐Ÿ”น 100 lopende of afgeronde pitches met een oproep aan muzikaal talent
๐Ÿ”น 1700 reacties van bands, dj’s, producers, rappers en andere acts
๐Ÿ”น 180 matches: artiesten die via Sonar zijn uitgekozen

Daarmee is Sonar een thuis voor artiesten die op zoek zijn naar shows, airplay, support en wedstrijden. En dรฉ plek voor festivals, podia en radiostations om nieuwe acts op te duiken.

ZOOK

Een van de acts die via Sonar op de radar kwam was ZOOK. Het elektronische duo uit Arnhem werd geselecteerd voor De Basis Summerschool en een speelplek op Smaakmarkt Labyrinth.

Sonar is the platform we have been waiting for, making it possible for newcomer musicians to work their way up and find their place in the music industry. We have been using Sonar since it was first presented and started to complete our profile. We loved how easy it was to edit our information and how well though out it was, making it almost like an electronic presskit.

> ZOOK op Sonar

ZOOK

Epop

Een van de organisaties die een pitch uitzette op Sonar was Epop Festival in Epe:

Uit een overweldigend aanbod van maar liefst 63 aanmeldingen heeft een jury van popjournalisten, programmeurs en artiestmanagers de keuze gemaakt. Het Gelderse Doubland kreeg de meeste stemmen, op de voet gevolgd door het Overijsselse MOONWAKE. Zij speelden beide op Epop Festival.

Epop Festival 2023 (Foto: Gerrit Olthuis)

Up next

Sonar blijft groeien! Iedere week komen er nieuwe pitches online, zoals onlangs van o.a. showcasefestival Booster Festival en clubnight GROWE en binnenkort van talententraject Nieuwe Electronische Waar (NEW). Houd Sonar daarom in de gaten en reageer op de pitches die passen bij jouw act.

Tips

Benieuwd hoe jij het meeste uit Sonar kunt halen voor jouw act? Check dit artikel met tips!

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland