Kies een regio

28 maart 2024

Sonar bestaat 1 jaar en trakteert!

De grootste vijver van muzikaal talent in Oost-Nederland is jarig 🎉
Case Candy stond via Sonar op Valkhof Festival 2023 (foto door Sarah Huiskamp)

Sonar, hét platform voor muzikaal talent in Gelderland en Overijssel, viert 1 april haar eerste verjaardag. Sinds de lancering op Booster Festival 2023 zijn er meer dan 1400 bands, dj’s, producers en acts en 200 organisatoren te vinden op checksonar.nl. Om dit te vieren trakteren initiatiefnemers Poppunt Gelderland en Poppunt Overijssel op een feestweek met verschillende kansen voor Oost-Nederlands talent.

Sonar

Sonar is een thuis voor muzikanten die op zoek zijn naar shows, airplay, support en wedstrijden. En dé plek voor festivals, podia en radiostations om nieuw talent te ontdekken. Het is een initiatief van Poppunt Gelderland en Overijssel, gebaseerd op het succesvolle VI.BE platform uit België.

Sinds de lancering zijn er ruim 1400 artiesten uit Oost-Nederland actief op het platform, van beginner tot professional en van techno-dj tot singer-songwriter. Organisatoren kunnen via Sonar een gerichte oproep uitzetten, waar artiesten op kunnen reageren met hun profiel. Uit alle inzendingen kiest de organisator de beste match.

Zo zijn al ruim 480 concrete speelplekken, supportshows, radio-interviews en andere kansen ingevuld door acts en dj’s uit onze regio.

“Voor mij is Sonar nu al een onmisbare tool die ook echt zorgt voor meer spots voor talent uit eigen regio.” – Marijn de Valk (poppodium Luxor Live)

Feestweek

Om haar eenjarig bestaan te vieren, trakteert Sonar vanaf 1 april een week lang op een reeks bijzondere pitches. Zo kunnen artiesten uit Gelderland en Overijssel zich vanaf die week inschrijven voor feedback van muziekprofessionals van o.a. Spotify, Double Vee, Musicmaker en Zwarte Cross en worden er twee gratis videoregistraties weggegeven.

Als klap op de vuurpijl maken de acts kans op een speelplek op Boomtown Gent, het gratis indiefestival van concertorganisator Democrazy tijdens de Gentse Feesten. Dit is een uitwisseling met VI.BE, die op haar beurt een Belgische act afvaardigt naar het Nederlandse Valkhof Festival. Alle oproepen verschijnen op www.checksonar.nl.

Oost-Nederland united

Sonar is een initiatief van Poppunt Overijssel en Poppunt Gelderland in samenwerking met de poppodia Luxor Live, Doornroosje, GIGANT, Metropool, Hedon, Burgerweeshuis, popcentrum Jacobiberg, broedplaats De Basis, ArtEZ Conservatorium, productiehuis BRUT en Booster Festival. Het platform wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie en beide Provincies. De pitches komen uit het hele land, maar reageren kan vooralsnog enkel door muzikanten, dj’s en acts uit Oost-Nederland.

Ga nu naar Sonar voor alle pitches:

> www.checksonar.nl

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland