Kies een regio

11 maart 2021

Selectie Nieuwe Electronische Waar 2021 bekend

Het platform voor elektronische muziek begeleidt nieuwe lichting producers uit Oost-Nederland

Uit de bijna 80 aanmeldingen van dit jaar heeft de ruim 20-koppige jury een selectie van tien producers gemaakt voor de vijftiende editie van Nieuwe Electronische Waar (NEW). Op 11 maart is de selectie bekend gemaakt en is het compilatiealbum te beluisteren op alle download- en streamingplatforms. Ook is er dit jaar weer een fysieke release, het album wordt namelijk, net als voorgaande releases, uitgebracht op CD.

De geselecteerde makers krijgen een jaar lang begeleiding op het gebied van produceren en het maken van een vette liveshow. Ook de zakelijke kant van het muzikantschap komt aan bod. De selectie dit jaar bestaat uit 10 deelnemers waarvan er vier Gelders zijn:

🔸 Cassandra Onck & MRMN (Arnhem)
🔸 Dawn of a New World (Enschede)
🔸 Evva & Elemenopee (Zwolle)
🔸 Faffi (Enschede)
🔸 Gate 44 (Arnhem)
🔸 Ghettofaust (Velp)
🔸 Harald Uunk (Deventer)
🔸 Jai Cuzco (Enschede)
🔸 Shiftr (Zwolle)
🔸 Om Japa (Arnhem)

Compilatie-album

Net als voorgaande jaren komt er een compilatie-album uit met de ingezonden tracks van de geselecteerde acts. Deze wordt online uitgebracht en is te beluisteren op alle download- en streamingkanalen en via de website van NEW. Ook is er dit jaar weer een fysieke release. In een kleine oplage verschijnen CD’s van NEW 15.

Over Nieuwe Electronisch Waar

Nieuwe Electronische Waar (NEW) is een platform voor producers van elektronische muziek uit Oost-Nederland. NEW heeft als doelstelling talent te ontdekken en te ontwikkelen. Oost-Nederland heeft veel talentvolle producers die niet gehoord of gezien worden. NEW zet zich in om daar verandering in te brengen zodat deze producers zich zowel in de studio als op het podium kunnen ontwikkelen.

NEW is een initiatief van De Nieuwe Oost, Poppunt Gelderland en Poppunt Overijssel. De samenwerkingspartners van NEW zijn Esc.rec, Burgerweeshuis Deventer, Doornroosje Nijmegen, Hedon Zwolle, Metropool Hengelo, Luxor Live Arnhem, Gigant Apeldoorn, Studio Wonder, ArtEZ conservatorium, Booster Festival, De Perifeer, Koek FM.

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland