Kies een regio

7 april 2022

Selectie De Nieuwe Notie 2022 bekend

Maak kennis met de nieuwste generatie hiphoptalent uit Oost-Nederland
Selectie De Nieuwe Notie 2022

De Nieuwe Notie is een talententraject voor rappers, vocalisten, producers en beatmakers uit Gelderland en Overijssel. Een jaar lang krijgen zij workshops, coaching, speelplekken en een writerscamp om next level te gaan met hun muziek. Uit meer dan 50 aanmeldingen zijn 6 talenten geselecteerd. Maak hier kennis met Divverent, Tyr ONE, ODAIRA, Kwaboi, Cataleya en Mboy!

Oost-Nederland barst van hiphoptalent, van rappers tot vocalisten en van producers tot beatmakers. De Nieuwe Notie heeft als missie om dit talent een boost te geven op weg naar het landelijke muziekcircuit. De titel van het project is afgeleid van het gelijknamige nummer van Sticks en Typhoon en staat voor de ambitie om deze talenten hun stempel te laten drukken op de Nederlandse hiphopscene. De Nieuwe Notie is een initiatief van Cultuur Oost, De Nieuwe Oost | pop, Hedon Productiehuis, Poppunt Gelderland en Poppunt Overijssel. Samen zetten zij hun kennis en netwerk in om de talenten te koppelen aan de praktijk.

Selectie 2022

Tot eind februari konden ambitieuze artiesten zich aanmelden voor het traject. Een vakjury bestaande uit Wantigga, BENG, SMP, Sidney Shane, Zino Chavez, Manu van Kersbergen, Louis Bordeaux en Luuk Schmidt heeft uit alle aanmeldingen 6 talenten gekozen die klaar zijn voor de volgende stap. Zij gaan een jaar lang werken aan zaken als branding, planning, strategie, promotie, financiën, muziekrecht, ondernemerschap en natuurlijk de artistieke ontwikkeling. Aan het eind van dit jaar zullen er 6 tracks uitgebracht worden.

De deelnemers

Divverent

Divverent

 

De 19-jarige Dirk Vermeulen, ofwel Divverent, uit Nijmegen combineert hiphop met r&b en dance en creëert zo in samenwerking met zijn producer en live-band een eigen sound. Zijn debuutalbum ‘Nachtmerries’ is een combinatie van r&b en EDM. Hij bespreekt de gevoeligste onderwerpen en laat iedereen meekijken in zijn gedachten, het belangrijkste is voor hem dat hij in zijn muziek alles kan bespreken en overal eerlijk kan zijn. Divverent doet dit jaar ook mee aan de competitie De Roos van Nijmegen.

> Instagram

> Spotify

 

Tyr ONE

Tyr ONE

 

Toen Marwin op jonge leeftijd snoeihard tracks van The Flipmode Squad uit de kamer van zijn broer hoorde komen, duurde het niet lang voor hij zich ook in hiphop ging verdiepen. Op zijn 15e was hij te horen op het collectieve album ‘Rhymegen’ waarna hij al snel voor 1000 man stond te performen. Later verhuisde hij naar Arnhem waar hij vele meters maakte met Engelstalige acts als Featherweights, Potential Criminal en OJAM. Nu heeft Tyr ONE besloten het roer om te draaien en zich te richten op zijn Nederlandstalige solocarrière.  Verwacht speelse punchlines en harde lines over alle onderwerpen die door zijn hoofd gaan zonder het te zwaar te maken.

> Instagram

 

ODAIRA

ODAIRA

 

Uday (Odai) betekend ’to rise’ of ‘to appear’ in het Sanskriet en ‘Ra’ is het Egyptische woord voor zon. Ravi Oedairamsingh, ofwel ODAIRA is producer, radio dj/host, drummer, videograaf en kookfanaat. Afgelopen jaren heeft hij de zon vaak op zien komen terwijl hij in de studio beats zat te maken. Hij serveert een pittige mix van samples in combinatie met live-instrumenten en weet dit live ook goed tot zijn recht te laten komen.

> Instagram

> Spotify

 

Kwaboi

Kwaboi

 

De 25-jarige Kwaboi was vroeger een Kwajongen, maar tegenwoordig is hij een ambitieuze rapper die zijn emoties in een persoonlijk verhaal op beats zet. Hij combineert rap met catchy popmelodieën. Met zijn rauwe stemgeluid, snelle flows en persoonlijke raps weet hij zijn publiek te raken en aan zich te binden. Zijn teksten gaan over herkenbare onderwerpen als liefde, geluk en prestaties. Daarnaast bespreekt hij gebroken banden, pesterijen en het gebrek aan een rolmodel in het verleden. Hij hoopt door deze lastige onderwerpen bespreekbaar te maken een rolmodel te zijn die hij vroeger zelf gemist heeft.

> Instagram

> Spotify

 

Cataleya

Cataleya

 

Cataleya, afkomstig uit Colombia heeft haar naam afgeleid van de ‘Cattleya’, een soort Orchidee die veel te vinden is in Colombia. Met haar eigen sound fleurt de 21-jarige de selectie op. Na meer dan 10 jaar gedanst te hebben kwam ze erachter dat ze muziek het leukste vond aan het dansen, dus besloot ze zich hierop te gaan richten. Ze schreef Nederlandse nummers maar is zich nu aan het richten op de internationale markt met meer Engelse en eventueel Spaanse tracks!

> Instagram

> Spotify

 

Mboy

Mboy

 

Mboy is een Nederlandse rapper uit Wageningen. Door zijn belangstelling in poëzie is hij gaan rappen. Je hoort Mboy vooral op oldskool of afrobeats, maar hij kan eigenlijk met elke beat wel uit de voeten. Momenteel studeert hij rechten, bouwt hij toe naar consistente releases als artiest en is hij zijn liveshow aan het perfectioneren. Hij wil de allergrootste  worden en is ervan overtuigd dat dat gaat lukken. Dit als rapper, public figure en wie weet als acteur.

> Instagram

> Spotify

 

Meer info

www.denieuwenotie.nl 

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland