Kies een regio

1 februari 2024

Popronde inschrijvingen sluiten op 1 maart

Treed jij in de voetsporen van Gelderse acts als FEMME FUGAZI, Jeroen Antoine en ANNE?
Rats And Daggers (Foto: Jessie Kamp)

Wil jij in het najaar van 2024 meedoen aan het grootste reizende showcasefestival van Nederland en in de voetsporen treden van o.a. John Coffey, Chef’Special, Froukje en diverse Gelderse acts als De Staat, Cloudsurfers, Bumble. Boy en Cloud Cukkoo? Schrijf je dan uiterlijk 1 maart 2024 in en wie weet speel jij komend najaar in clubs, kroegen, kerken, kledingwinkels en kapperszaken door heel Nederland! 

Popronde is een landelijk reizend festival dat elk najaar in de periode van september tot en met november plaatsvindt in ruim 40 steden door het hele land. Van Doetinchem tot Middelburg, van Wageningen tot Heerlen en van Apeldoorn tot Leeuwarden, geen stad is veilig! In elke stad treden op één avond circa 35 opkomende Nederlandse bands en artiesten op bij een twintigtal podia. De deelnemende podia zijn o.a. cafés, galeries, platenzaken en kerken in het centrum van een stad.

Waarom meedoen?

Tijdens dit showcasefestival krijg je de kans shows te spelen door het hele land, om zo tour- en speelervaring op te doen maar ook handige contacten op te doen en je publiek uit te breiden. De programmering is niet gebonden aan een muziekstijl. Van metal tot hiphop, van singer-songwriter tot drum ’n bass, van rock tot blues, bijna elk genre is vertegenwoordigd. Jaarlijks worden ±100 bands uit de aanmeldingen geselecteerd. Tientallen Gelderse acts gingen je de afgelopen jaren al voor.

Hoe schrijf ik me in?

Aanmelden kan via het inschrijfformulier op de website van de Popronde. Hier vul je informatie in over jouw act, waarna je toegang krijgt tot de online omgeving. Hierin moet je vervolgens nog een aantal dingen invullen zoals je persfoto, je biografie en natuurlijk een aantal van je beste nummers en een representatieve (live)video. Verder kun je ook nog een bestand aanleveren met de plannen en ambities van jouw act. Dat plan is hartstikke waardevol om aan te geven waarom de selectiecommissie jouw act zou moeten selecteren.

Tips voor je inschrijving

In onze Kennisbank vind je een handig artikel met verschillende tips om te zorgen dat je inschrijving opvalt tussen de honderden acts die ieder jaar meedingen naar een plekje in de selectie.

Zijn niet al je vragen beantwoord of wil je je vragen liever in real life stellen? Zorg dan dat je bij een van deze events aanwezig bent:

🔹 6 februari: Muzikantencafe, Nijmegen
🔹 12 februari: MASTERCLASS, Zutphen

Kom je er niet uit? Neem contact op met Popronde of mail ons, dan denken wij met je mee.

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland