Kies een regio

12 juni 2023

Poppunt Gelderland luidt de noodklok: ‘Stopzetten provinciale steun funest voor muzikaal talent’

Meer hierover vandaag in De Gelderlander

Als er niets gebeurt, stopt de provinciale subsidie aan Poppunt Gelderland per 1 januari 2024. Daarmee krijgt Gelders muziektalent straks veel minder mogelijkheden en dreigt een waardevol netwerk te verdwijnen. Vandaag verscheen er een artikel over de situatie in De Gelderlander. 

Eerder deze maand schreef Poppunt Gelderland deze brandbrief aan de Provincie Gelderland, waarin we onze zorgen uitten over de consequenties van de voorgenomen bezuinigingen. De brief werd ondertekend door talloze spelers uit het culturele veld van Gelderland, Overijssel en de rest van Nederland.

Wat nu?

De nieuwe Provinciale Staten van Gelderland die afgelopen maart gekozen werden, moeten het besluit nog definitief goedkeuren. Hier is ruimte om af te wijken van de voorgenomen herijking waar het stopzetten van deze subsidie onderdeel van is.

Naast de brandbrief spreken we in op woensdag 14 juni bij de extra hoorzitting over dit onderwerp. Op 5 juli wordt er een definitief besluit genomen over deze begroting, waar hopelijk alsnog ruimte kan worden gevonden om waardevolle initiatieven als Poppunt Gelderland te ondersteunen.

Lees meer

Vandaag verscheen hierover een artikel in De Gelderlander:

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland