Kies een regio

24 januari 2024

Pak het podium bij jamsessies en open podia in Gelderland

Hier kun je terecht in het voorjaar van 2024
JamNight in Ede (Foto: Studio Savan)

Twee keer per jaar zetten we alle Gelderse jamsessies en open mics op een rij, van hiphop tot jazz en van singer-songrwiter tot elektronische muziek. Wil je podiumervaring opdoen, andere muzikanten ontmoeten of gewoon lekker samen spelen? Dan zijn dit de uitgelezen plekken om te zijn!

Wageningen

🔹 Spoken
Dit is het maandelijks open podium in Wageningen voor iedereen die zich bezig houdt met muziek en woordkunst. Elke tweede woensdag van de maand kun je langs komen om deel te nemen, of om te komen luisteren naar alles wat wordt gepresenteerd.

Data: 21 februari, 20 maart, 24 april, 22 mei, 19 juni
Locatie: bblthk
Meer info

🔹 Jazz in Wageningen
Op de laatste dinsdag van de maand organiseert Jazz in Wageningen een workshop onder leiding van een bekende muzikant of -docent die vanaf 21.00uur over gaat in een jamsessie. De jamsessie wordt geleid door een sessieleider en een geluidstechnicus om het soepel te organiseren en fijn te laten klinken. Ter plekke is techniek aanwezig en deelname is gratis.

Data: 30 januari, 22 februari, 26 maart, 30 april, 28 mei
Locatie: Theatercafé Junushoff
Meer info

Jamsessie van Jazz in Wageningen

Harderwijk

🔹 Get On Stage
Bij de culturele broedplaats MESS in Harderwijk wordt een open podium georganiseerd voor zowel beginnende als gevorderde musici. Er is een complete backline en bemande PA aanwezig, dus of je nu alleen, samen of met je band komt: alles kan en je bent van harte welkom!

Data: 2 februari, 1 maart, 5 april, 3 mei
Locatie: MESS
Meer info

Achterhoek

🔹 Jamsessie Brummen
Op 16 februari kun je in Brummen terecht voor een jamsessie. Vanaf 20.30u staat alles voor je klaar en kun je plaatsnemen achter een van de instrumenten en is eeen sessieleider aanwezig om het geheel in de juiste banen te leiden. Qua genres kun je vanavond van alles verwachten: van hiphop tot jazz en van blues tot funk. Grijp je kans om te experimenteren en om andere muzikanten te ontmoeten.

Datum: 16 februari, 15 maart
Locatie: Concordia
Meer info

🔹 Open Podium Winterswijk
Café ’t Bolwerk in Winterswijk organiseert op zaterdag 27 januari een open podium om je ervaring op te laten doen, waar je plankenkoorts kunt overwinnen, nieuwe nummers kunt uitproberen, of om gewoon lekker muziek te maken met aanwezige muzikanten.

Datum: 27 januari
Locatie: Café ’t Bolwerk
Meer info

🔹 Open Podium Zevenaar
Ongeveer elke 2 weken is er een open podium bij Muziekcafé De Lantaern in Zevenaar. Dit is een toegankelijke avond voor iedereen die zich wil laten zien of horen op het podium.

Datum: o.a. 17 februari, 2 maart, 16 maart, 30 maart, 13 april, 11 mei, 25 mei, 8 juni, 22 juni
Locatie: Muziekcafé De Lantaern
Meer info

Apeldoorn

🔹 MonkeyJam
Tijdens de succesvolle MonkeyJam’s van Colored Monkeys host de huisband een jamsessie waar jij bij aan kunt sluiten. Voor de sessies geldt maar één regel: geen bestaande nummers. Van funky grooves tot hiphop bangers en van zoetsappige ballades tot metal, alles is mogelijk op basis van improvisatie.

Data: 8 februari, 7 maart, 4 april, 2 mei, 6 juni
Locatie: Gigant Café
Meer info

🔹 Gitaarcafé
Het Gitaarcafé is een laagdrempelige get together voor liefhebbers van akoestische gitaarmuziek. Op een klein, intiem podium met sfeervolle verlichting bij Puik Bieren kun je jouw gitaar inprikken en maximaal 4 van je beste nummers laten horen.

Data: 8 februari, 14 maart, 11 april, 9 mei
Locatie: Puik Bieren
Meer info

🔹 Soul Jam
Liefhebbers van soulmuziek (en aanverwante stijlen) zijn aan het juiste adres bij Café de Flierefluiter. Iedere maand vindt hier een gezellige jamsessie plaats waar jij aan deel kunt nemen. Schuif gezellig aan!

Data: 23 februari, 15 maart, 19 april, 17 mei
Locatie: Café de Flierefluiter
Meer info

Ede

🔹 Jamnight
Iedere eerste vrijdag van de maand is de jamsessie bij Astrant vaste prik! Hier kun je je eigen werk of covers aan elkaar laten horen. Voor de jam hoef je alleen je eigen instrument mee te nemen en zorgt Astrant voor de backline en techniek. Wil jij als act echt een paar nummers opvoeren? Neem dan even contact op met het podium.

Data: 2 februari, 1 maart, 5 april, 3 mei, 7 juni
Locatie: Astrant
Meer info

JamNight in Ede (Foto: Studio Savan)

Arnhem

🔹 GROWE
GROWE is de maandelijkse open mic en dansavond voor liefhebbers van hiphop en aanverwante stijlen. Doe mee met de rapgames, laat jezelf horen tijdens de open mic of kom andere acts checken in Luxor Live!

Datum: 21 februari
Locatie: Luxor Live
Meer info

🔹 MonkeyJam
Ook Arnhem ontvangt de succesvolle MonkeyJam. Iedere maand kun je vanaf 20.00uur bij Café Bosch jammen met andere muzikanten uit Arnhem en omgeving.

Data: 22 februari, 28 maart, 25 april, 23 mei, 27 juni
Locatie: Café Bosch
Meer info

🔹 Reggae Jamsessie
Eens in de twee maanden kun je terecht bij de reggaejam. Deze avond is bedoeld om live reggae te maken met elkaar ongeacht je niveau en reggae ervaring. Alles mag zolang het reggae gerelateerd is. Een backline is aanwezig en de sessies worden geleid door een ervaren reggae artiest of reggae muzikant.

Datum: 28 februari
Locatie: Willemeen
Meer info

🔹 Pucks Open Podium
Iedere 3e vrijdag van de maand komen o.a. muzikanten, schrijvers en dansers bij elkaar tijdens Pucks Open Podium. Het programma bestaat dus altijd uit totaal verschillende acts!

Data: 15 maart, 19 april, 17 mei, 21 juni
Locatie: Huis van Puck
Meer info

🔹 Open Podium Rijkerswoerd
Elke eerste vrijdag van de maand wordt een open podium georganiseerd in hij wijkcentrum in Rijkerswoerd. Ongeacht in welk genre je actief bent krijg je hier 15 minuten om je talent met anderen te delen.

Datum: 1 maart, 5 april
Locatie: Sport- en wijkcentrum Rijkerswoerd
Meer info en aanmelden

🔹 Senang Sessions
Iedere eerste donderdag van de maand presenteert Senang Sessions een muzikale avond bij Sama Sama. Elke editie wordt geopend door een gevestigde artiest, waarna het podium misschien wel even voor jou is tijdens het Open Podium. Een mooie avond om je te laten inspireren, podiumervaring op te doen en met andere muzikanten in contact te komen.

Datum: 7 maart
Locatie: Sama Sama
Meer info

🔹 Jazz Jamsessie
Bij Café Classen kun je iedere dinsdag inpluggen voor een jazz jamsessie met verschillende sessieleiders. Alhoewel de naam anders doet vermoeden staat ook soul en funk regelmatig centraal in de jams!

Data: iedere dinsdag
Locatie: Café Classen
Meer info

🔹 Nelson Session
De wekelijkse sessie bij Nelson wordt geopend door een band of collectief en daarna is het podium voor iedereen! De stijlen lopen uiteen van hiphop en jazz tot soul, funk en R&B. Neem je eigen instrument mee en doe lekker mee.

Data: iedere donderdag
Locatie: Nelson Bar Restaurant
Meer info

🔹 Dollars Jam Session
Elke donderdag is er in Dollars een jamsessie, waar bekende en minder bekende artiesten het podium opklimmen om nieuwe tracks uit te proberen en er een feestje van te maken.

Data: iedere donderdag
Locatie: Dollars
Meer info

Nijmegen

🔹 Elektronische Jamsessie
Vijf keer per jaar vindt een elektronische jamsessie plaats in De Basis. Hier nemen verschillende gearheads/producers plaats achter de knoppen en als jij actief bent in house/techno, dan is er ook voor jou ruimte om mee te doen! Meld je wel even aan van te voren.

Data: nog niet bekend
Locatie: De Basis
Meer info

🔹 MonkeyJam
Ook in Nijmegen strijkt de MonkeyJam van de Colored Monkeys neer! De Basis slaat de handen ineen met Brebl en nodigt muzikanten uit Nijmegen en omstreken uit om deel te nemen aan de jam met de vaste huisband, waar maar één regel geldt: geen bestaande nummers!

Data: 18 februari, 17 maart, 21 april, 19 mei, 16 juni
Locatie: Brebl
Meer info

🔹 PANDAMIC
Op 1 februari vindt de eerste editie van PANDAMIC plaats in Waalhalla. Tijdens deze open mic kunnen rappers en artiesten het podium pakken om zo hun bars te laten horen of nieuwe singles te testen op het publiek.

Datum: 1 februari
Locatie: Waalhalla
Meer info

🔹 Jazz Jamsessie
Iedere maand staan diverse jazznummers centraal tijdens de jam in Café De Kroon. Zit er een nummer tussen waar je aan mee wil doen? Sluit dan aan bij de sessieband!

Data: 4 februari, 3 maart
Locatie: Café De Kroon
Meer info

🔹 Café Dollars
Elke woensdagavond opent Café Dollars haar deuren voor de welbekende open mic. Hier is iedereen welkom om zijn/haar muziek ten gehore te brengen op het podium.

Data: elke woensdag
Locatie: Café Dollars
Meer info

Elders in Gelderland

Of je nou rock, blues, country, pop of Nederlandstalig maakt, bij de jamsessie in Villa 29 in Barneveld is er plek om jouw talent te showen! De eerstvolgende editie is op 23 maart.

Op zaterdag 6 april wordt in Kulturhus De Talter in Oldebroek een jamsessie georganiseerd. Iedereen die wil kan daar in allerlei genres met anderen samen spelen. Dit is de ideale plek om te ervaren hoe het is om met anderen te spelen.

Op zondag 24 maart vindt de zesde editie van Gitaarcafé Vaassen plaats in Café De Toren. Dit terugkerend evenement is een laagdrempelig en sfeervol samenzijn voor spelers, zangers én luisteraars!

In de foyer van Theater de Fransche School in Culemborg vindt om de maand een jazz jamsessie plaats. De eerstvolgende edities zijn op 17 april en 29 mei 2024. Deze avonden worden afgetrapt met een mini-concert van een bestaande jazzformatie, die al snel plaats maakt voor de jamsessie. Goede sfeer, wees welkom om te luisteren en te spelen!

Meer info

Heb jij tips voor een jamsessie bij jou in de buurt? Laat het ons weten!

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland