Kies een regio

26 juni 2024

Nieuwe XL-ronde van Music Support Gelderland geopend

Drie beurzen van €5000 voor muzikanten met grootse plannen

Poppunt Gelderland en het Cultuurfonds Gelderland houden een nieuwe XL-ronde van Music Support Gelderland, hét laagdrempelige fonds voor popmuzikanten in onze provincie. Naast de gewone regeling waarbij artiesten €1000 kunnen aanvragen, zijn er nu ook drie beurzen van €5000 te vergeven. Deze XL-bijdrage is tot en met 3 september aan te vragen door Gelderse acts die de beginfase van hun carrière voorbij zijn.

Sinds het begin van Music Support Gelderland in 2020 zijn er meer dan 700 plannen ingestuurd en is er ruim €150.000 toegekend aan muzikaal talent uit alle hoeken van onze provincie. Met maximaal €1000 uit het fonds kunnen de acts investeren in onder andere nieuwe muziek, videoclips, promomateriaal en coachings. Dit stelt bands, solo-artiesten, hiphopacts, dj’s en producers in de gelegenheid een vliegende start te maken met hun muziek.

XL-ronde

De XL-ronde komt bovenop de normale vierde ronde van Music Support Gelderland, waar startende muzikanten ook nu €1000 kunnen aanvragen. Met de XL-bijdragen van €5000 wil Poppunt Gelderland daarnaast artiesten ondersteunen die de beginfase duidelijk voorbij zijn:

“Er is veel animo voor Music Support Gelderland, zelfs bij acts die al de nodige meters gemaakt hebben. In die gevallen is er eigenlijk meer budget nodig om écht een verschil te kunnen maken. Door de XL-ronde kunnen we deze groep artiesten uit Gelderland ook ondersteunen bij hun carrière.”

– Douwe Esschendal van Poppunt Gelderland

Het is de tweede keer dat de XL-ronde wordt gehouden. In 2023 stuurden 76 artiesten een plan in, waarvan er slechts 3 konden worden toegekend. De XL-beurs ging toen naar singer-songwriter Marike Jager, hiphopartiest Abel en dj- en producerscollectief CHAMOS. Lees hier meer over hun plannen.

Aanvragen via Sonar

Geïnteresseerde acts kunnen tot en met 3 september een aanvraag indienen via het online platform Sonar. Sonar is de grootste vijver van muzikaal talent in Overijssel en Gelderland. Het is een thuis voor artiesten die op zoek zijn naar shows, airplay, support en wedstrijden. En dé plek voor festivals, podia en radiostations om nieuwe acts op te duiken. Sinds de start van Sonar op 1 april 2023 zijn ruim 1650 artiesten en 230 organisaties actief op het platform waar artiesten en organisatoren dichter bij elkaar worden gebracht.

Meer info

Klaar voor?

👉 Check Music Support Gelderland XL op Sonar!

Kom je er niet uit of wil je dubbelchecken of jouw plan bij deze regeling past?

👉 Neem gerust contact met ons op.

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland