Kies een regio

1 november 2022

Nieuwe Electronische Waar opent inschrijvingen van de 17e editie

Producers van elektronische muziek uit Oost-Nederland kunnen zich vanaf 1 november aanmelden

Van 1 tot en met 15 november 2022 kunnen producers uit Gelderland en Overijssel zich aanmelden voor Nieuwe Electronische Waar (NEW). Daarmee maken zij kans op een jaar lang begeleiding en onder andere een release, masterclasses, speelplekken en een songcamp. Het platform is er voor alle producers uit Oost-Nederland, ongeacht leeftijd, geslacht of het genre waarin de muziek wordt gemaakt, zolang het elektronische muziek betreft.

Gedurende 2 weken kunnen producers van elektronische muziek hun beste track insturen naar het belangrijkste talentontwikkelingstraject voor elektronische muziek van Oost-Nederland. In 2023 beleeft NEW haar zeventiende jaargang. In de afgelopen jaren maakten onder andere De Sluwe Vos, Bastian Benjamin, Luc Pustjens, Oshunmare, Naber, BARTH. en Knarsetand deel uit van de selecties.

Wat is Nieuwe Electronische Waar?

Uit de inzendingen van Nieuwe Electronische Waar worden de tien meest talentvolle producers van Oost-Nederland geselecteerd door een vakjury bestaande uit diverse muziekprofessionals. De tracks van de geselecteerde producers worden gebundeld op een compilatie-album dat in de loop van 2023 wordt uitgebracht en verspreid onder o.a. dj’s, programmeurs, media en liefhebbers. Daarnaast worden zij gedurende het jaar ondersteund met onder andere speelplekken, workshops, masterclasses en coaching en gaat de selectie op een songcamp om aan nieuwe muziek te werken.

In 2022 waren deelnemende producers te zien op o.a. Booster Festival, Valkhof Festival en Popronde. Daarnaast waren er masterclasses op het vlak van o.a. mixing, mastering en branding.

Ook producers die niet tot de selectie behoren worden betrokken bij het platform, waarmee zij zich op muzikaal vlak kunnen ontwikkelen door middel van een uitgebreid netwerk, workshops en masterclasses.

NEW staat open voor uiteenlopende muziek van dj’s en producers. “NEW kenmerkt zichzelf als platform en traject voor alle elektronische stijlen. Het leukste is om met producers in gesprek te gaan en te kijken waar de behoeftes van de makers liggen. Hier passen we het traject op aan.” aldus projectleider Rieks Bolhuis.

Inschrijven

Inschrijven voor de Nieuwe Electronische Waar 2023 kan van 1 november t/m 15 november 2022 via www.nieuweelectronischewaar.nl. De selectie wordt begin 2023 bekend gemaakt.

Over Nieuwe Electronische Waar

NEW is een initiatief van Poppunt Gelderland, Poppunt Overijssel en BRUT. Daarnaast wordt veelvuldig samengewerkt met podia en partners in de regio: Burgerweeshuis (Deventer), Doornroosje (Nijmegen), Hedon (Zwolle), Metropool (Twente), Luxor Live (Arnhem), GIGANT (Apeldoorn), Astrant (Ede) Studio Wonder, Booster Festival en esc.rec.

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland