Kies een regio

18 juli 2019

Nieuwe concertreeks Gelders Goed presenteert muzikaal talent live in actie

Bekijk vanaf september ieder kwartaal de beste acts van Gelderse bodem in de DRU Cultuurfabriek

Een avond naar bands kijken in Gelderland is op heel veel plaatsen mogelijk, maar de DRU Cultuurfabriek, mediaplatform Where The Bands Are en 3voor12 Gelderland willen net een stapje verder gaan. Vanaf september presenteren zij ieder kwartaal drie opkomende talenten uit deze provincie live op het podium in Ulft. De geluidsopnames van die avond worden professioneel gemixt en gemasterd en zullen te horen zijn tijdens radio-uitzendingen en op een live-plaat getiteld Gelders Goed, waarop uiteindelijk van iedere artiest één track zal worden uitgebracht.

Voor de eerste editie op vrijdag 27 september staan de volgende artiesten op het programma: Liquid Love Machine is een diep in de Achterhoek gestationeerd trio. De band werd in 2017 opgericht door zanger en gitarist Yannick Boland en speelt stevige rockabilly en rechttoe rechtaan rock-’n-roll met een catchy, poppy randje.

Ook te zien is de psychedelische rockband The Naked Sweat Drips, die dit jaar hun album Pain in Healing uitbrachten en dit najaar heel Nederland rond zullen touren tijdens de Popronde. Live geeft het vijftal zich bloot en bezingt op dynamische wijze de dood, het leven en de helende kracht van muziek.

Het Arnhemse Jellephant & The Phantoms is de derde band van de avond en heeft zich de afgelopen jaren geprofileerd als een van de meest opvallende garage/neo-psych bands van Gelderland. De drie laatste albums van de band rondom frontman Jelle Haagsma eindigden stuk voor stuk in de top 3 van de 3voor12 Gelderland jaarlijst en de band maakte al veel kilometers in het land in de Popronde en als support voor o.a. The Limiñanas, Warhaus en Holy Wave.

Gelderse samenwerking

Gelders Goed is een initiatief van DRU Cultuurfabriek, 3voor12 Gelderland en Where The Bands Are. De concertreeks wordt georganiseerd met brede steun en medewerking van het Prins Bernhard Cultuurfonds, Poppunt Gelderland, Kroese Records, Provincie Gelderland, Arifocus fotografie, Silvox Studio, Achterhoek Nieuws, Frank Peters en Jordy Teunissen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de Facebook-pagina van Gelders Goed of meld je aan voor het event.

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland