Kies een regio

20 december 2023

Nieuw Uit Gelderland 2023 🎧

De grootste provinciale playlist van Nederland

Het is weer tijd voor het traditionele jaaroverzicht van Nieuw Uit Gelderland op Spotify. Met deze playlist brengt Poppunt Gelderland iedere week nieuwe Gelderse muziek onder de aandacht bij professionals, media en publiek. Waar werd het meeste muziek gemaakt? Wie stond er het vaakst in? Wat is de meest gestreamde track? Wij zetten alle feiten en cijfers op een rij!  

Algemene groei

Dit jaar groeide de lijst van 815 volgers naar 933 volgers. De afspeellijst kan zich daarmee de grootste provinciale Spotify-playlist van Nederland noemen! In 2023 zijn in totaal 1493 nieuwe tracks toegevoegd aan de playlist, waarmee het totale aantal Gelderse toevoegingen sinds het begin van onze playlist uitkomt op ruim 5000 nummers. De lijst van 2023 telt een totale speeltijd van ruim 86 uur.

Acts & tracks

Met ruim 42 miljoen streams is ‘Hold Me’ van producer Lavern uit Epe veruit de meest gestreamde track uit de lijst. De meeste acts kwamen in 2023 met 1 tot 3 nummers nummers in de lijst, maar de grootste uitschieter was producer FC433ARMY uit Arnhem met maar liefst 19 tracks.

De tweede plek wordt gedeeld door De Chef en SpinnerX, beiden uit Ede én beiden 13 tracks op hun naam. Tot slot is er nog een gedeelde derde plaats voor 3 acts met 11 nummers in de jaarlijst: Bandera Latina (Arnhem), Bart Zeal (Wageningen) en Kalibiboy D (Geldermalsen).

In totaal staan er dit jaar 631 verschillende artiesten in de afspeellijst. Opvallend is dat 389 daarvan nog niet eerder in de playlist stonden.

Waar

In de playlist staan artiesten uit álle hoeken van onze provincie: 91 Gelderse plaatsen om precies te zijn. De meeste acts uit de lijst komen uit Nijmegen, Arnhem, ApeldoornEde en Wageningen, net als de afgelopen 2 jaar.

Wie luistert er mee?

Iedere maandag delen we een update van de lijst met de volgers op Spotify en op de socials van Poppunt Gelderland. Daarnaast delen we de releases achter de schermen met mensen uit de muziekindustrie zoals programmeurs van festivals en podia, radiostations en andere professionals. Ook diverse Gelderse media lichten tracks uit de lijst uit op hun eigen platforms.

Mediapartner 3voor12 Gelderland licht wekelijks verschillende releases uit op haar kanalen. Ook bij RN7 Live, hét radioprogramma over livemuziek in Nijmegen, worden elke week meerdere nummers uit de lijst gedeeld en worden sommige artiesten uitgenodigd voor een liveset. Bovendien kwamen meerdere releases terecht bij Omroep Gelderland waar ze een week lang gedraaid werden onder de noemer ‘Nieuw Uit Gelderland’.

Op RTV Connect, de streekomroep voor Midden-Gelderland, worden regelmatig nummers uit de lijst gedraaid waarna artiesten kunnen worden uitgenodigd voor een radio-interview of preview van hun videoclip op televisie.

Daarnaast zijn bij o.a. RTV ApeldoornRadio Achterhoek en Donder en Bliksem (het alternatieve en regionale muziekprogramma op Veluwezoom FM, Radio Voorst en Berkelstroom FM) wekelijks nummers uit de lijst terug te horen op de radio.

Zelf een track voor in de lijst?

Poppunt Gelderland voegt op eigen initiatief nieuwe tracks doe, maar beter is nog als je zelf jouw nummer aanmeldt via het formulier op de website.

We krijgen iedere week via verschillende wegen releases toegestuurd, maar raden je aan om zelf je track aan te melden zodra je een releasedatum hebt. Op die manier weten we zeker dat we je track niet over het hoofd zien op het moment dat we de lijst bijwerken én dan hebben we alle relevante info bij de hand voor programmeurs en media die we de lijst iedere week toesturen. Bovendien is dit dé manier om jouw kans te vergroten om op de playlist cover van die week te komen.“, aldus Douwe van Poppunt Gelderland, die de lijst iedere week bijwerkt.

Beluister de lijst

Volg de lijst

Tot slot, enorm bedankt voor jullie input en support!

Blijf vooral muziek maken, delen en luisteren. En volg de lijst op Spotify om ook in 2024 altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste releases uit Gelderland:

Spotify: Nieuw Uit Gelderland

Spotify: Gelderse Muziek – 2023

Zelf een track insturen kan hier

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland