Kies een regio

18 maart 2022

NEW selecteert 10 talentvolle producers uit Oost-Nederland

Makers van elektronische muziek uit Oost-Nederland worden ondersteund in hun muzikale en zakelijke ontwikkeling

Uit bijna 80 aanmeldingen heeft de 20-koppige jury, bestaande uit muziekprofessionals, een selectie gemaakt van tien producers voor de zestiende editie van Nieuwe Electronische Waar (NEW). Op 18 maart 2022 is de selectie bekend gemaakt en is het compilatiealbum te beluisteren op alle download- en streaming platforms. 

De geselecteerde makers worden een jaar lang ondersteund door middel van o.a. workshops op het gebied van management, muziek produceren, mixen en masteren. Bovendien reist het gezelschap dit voorjaar af naar de Ardennen om daar, onder begeleiding van coaches, aan nieuwe muziek te werken. Gedurende het jaar zullen zij op verschillende podia hun muziek ten gehore brengen. Zo zal een deel van de selectie op 9 april te zien zijn tijdens Booster Festival in Enschede en zijn 2 producers op 24 maart te gast bij Open Source Radio in Nijmegen.

De producers die dit jaar deel uit maken van de selectie:

🔹 BARTH. (Ede)

🔹 Daedra (Enschede)

🔹 |grens| (Enschede)

🔹 Loifer (Nijmegen)

🔹 Luc Pustjens (Nijmegen)

🔹 ODAIRA (Enschede)

🔹 TEMO (Wageningen)

🔹 TRI (Ede)

🔹 speeltuin (Nijmegen)

🔹 Vilosov (Nijmegen)

🔹 Vanta (Hengelo)

Opmerkelijk is dat één van de geselecteerde producers zijn inzending dit jaar niet op de compilatie heeft staan. Pianist en producer BARTH. (Ede) is geselecteerd voor het talententraject, maar werd na het inzenden van zijn track voor NEW ook door platenmaatschappij Warner benaderd voor de release van zijn debuutalbum. Zijn inzending zal daarom niet terug te horen zijn op de NEW compilatie, maar verschijnt later dit jaar op zijn eigen album. 

Compilatie-album

De ingezonden tracks van de geselecteerde artiesten worden gebundeld op een compilatiealbum. Deze wordt online uitgebracht en is te beluisteren op alle download- en streaming kanalen en via de website van NEW.

Presentatie

De release wordt gevierd met een releaseshow in Doornroosje. Daar wordt de hele compilatie ten gehore bracht en kan kennis worden gemaakt met de selectie en de mensen achter NEW. Bovendien wordt de selectie op vrijdag 18 maart vanaf 19.00u online gepresenteerd via de Facebook pagina van Nieuwe Electronische Waar.

Over Nieuwe Electronische Waar

Nieuwe Electronische Waar (NEW) is hét platform voor producers van elektronische muziek uit Oost-Nederland. Jaarlijks wordt een selectie van producers ondersteund in hun ontwikkeling, zowel in de studio en op het podium, als op zakelijk vlak. Ook dj’s en producers die niet tot de selectie behoren zijn bij NEW aan het juiste adres. Met hen kijkt de organisatie hoe ze op weg geholpen kunnen worden door middel van o.a. tips, advies en netwerk. 

NEW is een initiatief van Poppunt Gelderland, Poppunt Overijssel en De Nieuwe Oost pop.
Daarnaast wordt veelvuldig samengewerkt met podia en partners in de regio: Burgerweeshuis (Deventer), Doornroosje (Nijmegen), Hedon (Zwolle), Metropool (Twente), Astrant (Ede), Luxor Live (Arnhem), GIGANT (Apeldoorn), Studio Wonder, Booster Festival en esc.rec.

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland