Kies een regio

12 oktober 2023

Music Support Gelderland presenteert XL-ronde

Drie beurzen van €5000 voor muzikanten met grootse plannen

Poppunt Gelderland en het Cultuurfonds Gelderland houden eenmalig een XL-ronde van Music Support Gelderland, hét laagdrempelige fonds voor popmuzikanten in onze provincie. Naast de gewone regeling, waarbij artiesten €1000 kunnen aanvragen, zijn er nu ook drie beurzen van €5000 te vergeven. Deze XL-bijdrage is tot 15 november aan te vragen door Gelderse acts die de beginfase van hun carrière voorbij zijn.

Sinds het begin van Music Support Gelderland in 2020 zijn er meer dan 500 plannen ingestuurd en is er ruim €100.000 toegekend aan muzikaal talent uit alle hoeken van onze provincie. Met maximaal €1000 uit het fonds kunnen de acts investeren in onder andere nieuwe muziek, videoclips, promomateriaal en coachings. Dit stelt bands, solo-artiesten, hiphopacts, dj’s en producers in de gelegenheid een vliegende start te maken met hun muziek.

XL-ronde

De XL-ronde komt bovenop de normale vijfde ronde van Music Support Gelderland, waar startende muzikanten ook nu €1000 kunnen aanvragen. Met de XL-bijdragen van €5000 wil Poppunt Gelderland daarnaast artiesten ondersteunen die de beginfase duidelijk voorbij zijn:

“Er is veel animo voor Music Support Gelderland, zelfs bij artiesten die al de nodige meters gemaakt hebben. In die gevallen is er eigenlijk meer budget nodig om écht een verschil te kunnen maken. Door de XL-ronde kunnen we deze semi-professionele acts uit Gelderland ook ondersteunen bij hun carrière,” aldus Douwe Esschendal van Poppunt Gelderland.

Aanvragen via Sonar

Geïnteresseerde acts kunnen tot en met 14 november een aanvraag indienen via het nieuwe platform Sonar. Sonar is de grootste vijver van muzikaal talent in Overijssel en Gelderland. Het is een thuis voor artiesten die op zoek zijn naar shows, airplay, support en wedstrijden. En dé plek voor festivals, podia en radiostations om nieuwe acts op te duiken. Sinds de start van Sonar op 1 april zijn ruim 830 artiesten en 130 organisaties actief op het platform waar artiesten en organisatoren dichter bij elkaar worden gebracht. 

Meer info

Klaar voor? Reageer op de pitch op Sonar!

Kom je er niet uit of wil je dubbelchecken of jouw plan bij deze regeling past? Neem gerust contact met ons op!

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland