Kies een regio

13 mei 2022

Meld je aan voor de Summerschool

Dompel je drie dagen onder in alles wat muziek is
Foto: Elske Nissen

De Basis en productiehuis BRUT (voorheen De Nieuwe Oost Pop) organiseren deze zomer voor de derde keer een Summerschool voor muzikaal talent met dit keer als locatie: De Basis. Van 23 t/m 25 augustus verwelkomen zij muzikanten, producers en songwriters om aan de slag te gaan met hun persoonlijke ontwikkelvraag en met actuele thema’s die spelen op het gebied van artiest-zijn. Hierbij worden ze geholpen door professionele coaches uit de Nederlandse muziekindustrie. Drie dagen lang gaan zij met elkaar een muzikale bubbel in.

Na twee jaar zelfstandig muziek maken op zolderkamers en repetitieruimtes is het tijd om naar buiten te treden. De lokale muziekscene is nog steeds enorm belangrijk en daarom slaat De Basis ook dit jaar de handen ineen met Productiehuis BRUT, Doornroosje, ArtEZ conservatorium Enschede en Poppunt Gelderland voor de Summerschool 2022. Muzikanten, producers en songwriters uit verschillende genres, die zich muzikaal verder willen ontwikkelen, kunnen zich inschrijven om van onder leiding van professionele coaches uit de muziekindustrie drie dagen lang met elkaar aan de slag te gaan.

Als coach bij de Summerschool heb ik ervaren dat de talenten door drie dagen nauw samen te werken aan alle aspecten van het artiest-zijn in korte tijd grote stappen zetten. De Basis met haar talentonwikkelingsprogramma dicht het gat tussen opleiding en werkveld.’’ aldus Simon Akkermans – producer, manager en coach Summerschool.

Bomvol programma
Het programma wordt samengesteld op basis van de ontwikkelvragen van de deelnemers en ziet er in grote lijnen als volgt uit:
🔹Dag 1: Kennismaking met elkaar en met je coach. Je bespreekt je ontwikkelvraag en iedereen speelt een korte set voor elkaar
🔹Dag 2 en 3: Werken aan je ontwikkelvraag met coaches en volgen van een masterclass en panelgesprek met diverse artiesten.

In de Summerschool hebben we aan praktische zaken gewerkt, zoals ‘hoe bouw je de spanningsboog van je set goed op’, maar ook hebben we veel nieuwe inzichten gekregen over bijvoorbeeld wat ons uniek maakt als act en welke waarde dat vertegenwoordigt. Heel interessant!” aldus Tom Brouwers van Shaemless deelnemer Summerschool 2021.

De deelnemers overnachten op een bijzondere plek in Nijmegen en er wordt goed voor hen gezorgd, zodat zij zich geheel kunnen richten op het muzikale proces.

Foto: Elske Nissen

 

Adopteer een liveshow
Naast deelname aan de Summerschool is er ook een vervolgtraject in de vorm van ‘Adopteer een liveshow’. Hierin onderzoekt De Basis nieuwe mogelijkheden in de relatie tussen artiest en publiek en worden muziekliefhebbers gestimuleerd om een artiest te adopteren voor een show. Muzikale meters maken is essentieel voor de ontwikkeling van een artiest en speelplekken voor jong talent zijn op dit moment moeilijk te vinden. Deelnemers kunnen bij deze shows het geleerde tijdens de Summerschool meteen in de praktijk brengen.

Aanmelden
De Summerschool is bedoeld voor acts die hun eerste stappen al hebben gemaakt in de muziekwereld en zich graag verder willen ontwikkelen. Concreet betekent dit:
🔹Je hebt minstens 1 release op je naam staan (track, EP of album)
🔹Je hebt live-ervaring van minstens 1 tour of andere relevante ervaring die je aantoont via een muzikaal CV
🔹Je bent gemotiveerd om stappen te zetten in je muzikale én organisatorische ontwikkeling.
🔹Je hebt een doelgerichte aanpak van een aantal vragen of thema’s waar je tijdens de Summerschool mee aan de slag wil.
🔹Je bent de gehele periode van de Summerschool beschikbaar (23 t/m 25 augustus).
🔹Tot slot: je maakt tijd en hebt toewijding na de Summerschool om het ‘Adopteer een live show’-gedeelte tot uitvoering te brengen.

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven tot 2 juni om 12 uur via dit formulier. Een selectiecommissie bepaalt de uiteindelijke samenstelling van deelnemers. Er is in totaal plek voor vijf acts en er wordt van elke deelnemer een bijdrage van €50,- (p.p.) gevraagd.

De Summerschool wordt mede mogelijk gemaakt door productiehuis BRUT, De Basis, Doornroosje, ArtEZ conservatorium Enschede en Poppunt Gelderland en Gemeente Nijmegen.

Foto: Elske Nissen

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland