Kies een regio

24 juni 2021

Meld je aan voor de Summerschool

Dompel je drie dagen onder in alles wat muziek is
De Basis en De Nieuwe Oost Pop organiseren van 24 t/m 26 augustus voor de tweede keer een Summerschool voor muzikaal talent uit Oost-Nederland. Drie dagen lang dompelen muzikanten, producers en songwriters zich onder in alles wat muziek is. Onder begeleiding van professionele coaches uit de Nederlandse muziekindustrie gaan de acts aan de slag met hun eigen ontwikkelvraag. Daarnaast is er extra aandacht voor verschillende facetten van het muzikanten-bestaan. De Summerschool zal dit jaar wederom plaats vinden in Doornroosje.
 

Drie dagen de diepte in

Instrumenten worden afgestoft, snoeren worden uitgerold en kelen worden gesmeerd, want live concerten komen weer langzaam op gang. De lokale muziekscene is hierbij belangrijker dan ooit en daarom organiseert De Basis: Summerschool 2021. Diverse bands, elektronische of hiphop acts duiken van 24 t/m 26 augustus onder leiding van professionele coaches een muzikale bubbel in. Tijdens de Summerschool bieden we artiesten een plek waar ze de muzikale diepte ingaan zonder afleiding en ruis van buiten. Daar gaan sowieso interessante stappen gezet worden. aldus Angela Verkuijlen, kwartiermaker De Basis. 

Het programma

De artiesten krijgen een vol en compleet programma voorgeschoteld, waarin wordt gekeken naar het grotere geheel. Hoe kun je als act in deze tijd je bestaansrecht versterken? Hoe bouw je een eigen community op en hoe kun je een beroep doen op je achterban? Tijdens deze drie dagen wordt er hard gewerkt vanuit Doornroosje aan diverse thema’s binnen het bestaan als muzikant en worden er verschillende masterclasses aangeboden over actuele onderwerpen uit de muziekindustrie. Om in de muzikale bubbel te blijven overnachten de artiesten op een bijzondere plek in Nijmegen. 

De Summerschool heeft mij heel erg geholpen richting te geven aan mijn artiest zijn en makerschap. Ik heb informatie gekregen in hoe de muziekindustrie werkt, hoe ik mijzelf kan profileren, hoe ik mijn identiteit als artiest kan ontwikkelen en verder kan groeien in het maken van kunst en daar de waarde van inzien. Voor mij waren deze 3 dagen, gevuld met netwerken, ontwikkelen en leren precies wat ik nodig had.”, aldus BARTH., deelnemer Summerschool 2020. 

ALIDA. (Foto: Elske Nissen Photography)

Hoe ziet de Summerschool er in het kort uit?

🔹  3 dagen in een muzikale bubbel van 24 aug. 14.00u tot 26 aug. 19.00u

🔹 Dag 1: kennismaking met elkaar en met je coach, je bespreekt je ontwikkelvraag en iedereen speelt een korte set voor elkaar

🔹 Dag 2 en 3: een aantal masterclasses en werken aan je ontwikkelvraag en live act onder begeleiding van je coach

🔹  Je werkt aan je eigen muziek vanuit verschillende ruimtes in Doornroosje.

🔹  Je krijgt twee overnachtingen op een bijzondere plek in Nijmegen. Daarnaast verzorgen we alle maaltijden.

Aanmelden

De Summerschool is bedoeld voor acts die hun eerste stappen al hebben gemaakt in de muziekwereld en zich graag verder willen ontwikkelen. Concreet betekent dit:

🔹 je hebt de release van minstens 1 EP op je naam staan

🔹 je hebt live-ervaring van minstens 1 tour of andere relevante ervaring

🔹 je bent gemotiveerd om stappen te zetten in je muzikale én organisatorische ontwikkeling. 

🔹 je bent de gehele periode van de Summerschool beschikbaar (24 t/m 26 augustus)

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven tot donderdag 8 juli om 12.00uur via de website van De Basis. Een selectiecommissie bepaalt de uiteindelijke samenstelling van deelnemers. Er is in totaal plek voor vijf acts en er wordt van elke deelnemer een bijdrage van €50,- gevraagd.

De Summerschool wordt mede mogelijk gemaakt door De Nieuwe Oost Pop, Doornroosje, ArtEZ conservatorium en Poppunt Gelderland en Gemeente Nijmegen.

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland