Kies een regio

8 april 2021

Maak kennis met Riques ter Heerd

Onze nieuwe talentmakelaar hiphop stelt zich voor

Poppunt Gelderland heeft één simpel doel: muzikaal talent in Gelderland echt verder helpen, van rapper tot metalband en van producer tot singer-songwriter. Wij koppelen deze artiesten aan netwerk, info en speelplekken. Vanaf nu kun je hiervoor ook terecht bij onze nieuwe talentmakelaar hiphop, Riques ter Heerd.


Welkom! Stel jezelf eens voor.
“Mijn naam is Riques, ik ben muziekliefhebber en dito professional. Ik ben opgegroeid met hiphop en heb vanuit die basis een enorme voorliefde ontwikkeld voor zwarte muziek in de breedste zin van het woord. Je kunt me dus blij maken met een dope Drake-track maar ook met Donnie Hathaway of Tarrus Riley. De meeste mensen kennen me als Dj Prime en als mede-organisator van festivals als Encore en Jamrock.” 

Hoe lang ben je al professioneel bezig met muziek?
“Ik werk al ruim 20 jaar in de scene in verschillende functies en hoedanigheden. Ik ben van origine dus DJ en eventorganisator. Daarom heb ik met veel met artiesten getourd en heb ik tracks en mixtapes gedropt met o.a. Kempi. Daarnaast werk ik ook voor radiostation FunX en help ik festivals als Lowlands en Paaspop bij het programmeren van hiphopshows.”

Waarom talentmakelaar bij Poppunt Gelderland?

“Ik heb zelf ook ooit van iemand de kans gekregen om mijn eerste muzikale stappen te zetten. Dat ben ik nooit vergeten. Ik probeer daarom in mijn werk, waar ik kan, altijd aanstormend talent een kans te geven. Dat kan zijn door ze een podium te bieden of juist een stageplek of zoiets dergelijks. Je kent het principe wel: each one teach one! De mensen bij Poppunt hebben diezelfde passie voor talent en daarom denk ik dat ik me daar erg op mijn plek zal voelen.”

Hoe kunnen mensen je bereiken?
“Heb je vragen? Check me gewoon, ik ben er voor je!”

Riques ter Heerd werkt vanuit Doornroosje en is te bereiken op riques@poppuntgelderland.nl. Aanstaande zondag is hij samen met zijn voorganger Simon Mamahit (die zich vanaf nu verder gaat specialiseren als beleidsadviseur bij Cultuur Oost) te gast in onze talkshow #supportyourlocals op Arnhem Live. Een preview 👇

 

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland