Kies een regio

19 mei 2022

Kom langs bij de festival-special van #supportyourlocals

Check hoe je zo veel mogelijk uit jouw festivalshows haalt
Rats and Daggers (foto: Tineke Klamer)

In onze talkshow #supportyourlocals geven we iedere maand een online podium aan de Gelderse muziekscene. Op dinsdag 24 mei gaan we live vanuit poppodium Luxor Live en staat de uitzending volledig in het teken van de festivalzomer. En het leukste is: je kunt er LIVE bij zijn!

De zomer staat voor de deur en het festivalseizoen is in volle gang. Welke Gelderse talent vinden we op de line-ups en hoe bereid je je zo goed mogelijk voor op jouw aankomende festivalshows als het gaat om productie, promo en strategie? Kom langs in Luxor Live of kijk mee!

Op het programma

De uitzending wordt gehost door onze talentmakelaar Imke Loeffen. Speciaal voor deze uitzending schuift muzikale duizendpoot Pieter Sloot aan als co-host. Als gitarist van de garagerockband Cloudsurfers speelde hij talloze shows op festivals als Paaspop, Left of the Dial, Valkhof Festival, Noorderslag en de Popronde. Achter de schermen werkte Pieter voor 3voor12 Gelderland, Poppunt Gelderland, Never Mind The Hype en momenteel is hij coördinator bij Popronde Nijmegen.

Interviews

Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op jouw aankomende festivalgigs delen twee experts hun beste tips & tricks uit de praktijk:

Lizet Pennings is marketing- en communicatiemedewerker bij Studio Linksvoor in Nijmegen. Vanuit daar doet zij alle promo en content voor De Achtertuin, Smaakmarkt, BCKYRD Festival en Iconic Festival. Eerder deed ze ervaring op bij Popsport, was ze betrokken bij de liveproductie IN U NI van fusus en werkte ze voor verschillende bedrijven in de cultuur- muziekbranche. In de uitzending deelt ze do’s en don’ts voor een goede presskit, relevante content en andere promotips.

Mohamed Abdullahi is begonnen als party animal maar heeft inmiddels ook ruime ervaring als producent en artist handler. Hij werkt met name in de dancescene voor DRIFT, Awakenings, Dekmantel, ID&T, HAND, Toffler, 12inch Festival, 5 mei Wageningen, Lofi en andere events. Daarnaast tourt hij met verschillende artiesten, werkt hij bij ESHU Agency en is hij de rechterhand van DJ Bone. Je kunt hem tijdens de uitzending alles vragen op dit vlak.

Mañana Mañana

Is jouw live-agenda minder goed gevuld dan gehoopt? Of heb je bewust alle pijlen op volgend jaar gericht? Luister dan mee naar de tips van programmeur Ilja Vaags van festival Mañana Mañana, waar Poppunt Gelderland dit jaar voor het eerst mee samenwerkt. Hij vertelt in een video-interview waarom het programmateam unaniem enthousiast was over BARTH en waar hij op let bij het boeken van andere acts uit de regio.

Livemuziek

De livemuziek komt dit keer van Rats and Daggers. Dit powertrio uit Wageningen en Utrecht laat zich inspireren door de rauwe emoties van IDLES, de sex appeal van Queens of the Stone Age en de totale wanorde van Amyl & the Sniffers. In 2022 brengen ze hun eerste EP uit, spelen ze in de line-up van Poppunt Gelderland op het Valkhof Festival en touren ze mee in de Popronde.

Rats and Daggers

Kom langs!

Wil jij de festivalzomer ook goed aftrappen? Tune dan in bij de livestream of beter nog: kom langs! De talkshow vindt plaats op dinsdag 24 mei in de grote zaal van Luxor Live in Arnhem en is gratis bij te wonen. De bar is geopend en na afloop is er volop ruimte om elkaar te spreken.

#supportyourlocals

#supportyourlocals: festival-special
dinsdag 24 mei
19:30 zaal open @ Luxor Live, Arnhem
20:00 start show en livestream @ www.arnhemlive.nl

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland