Kies een regio

30 januari 2023

Jamsessies en open mics in het voorjaar 2023

Dit zijn de plekken om samen te spelen, je skills te showen én om andere muzikanten te leren kennen

Afgelopen najaar publiceerden we een overzicht met Gelderse jamsessies. Deze avonden zijn de perfecte manier om samen te spelen, je skills te showen én om andere muzikanten te leren kennen. Nu het nieuwe jaar van start is hebben we nieuw overzicht voor je opgesteld waar jij de komende maanden terecht kunt om je instrument in te pluggen of de mic kunt grijpen. Check snel of er iets voor je tussen zit!

Zutphen

Tijdens de maandelijkse Jamsessie bij Stage Noordveen is zowel ruimte om covers te spelen als te improviseren. Ongeacht het genre, instrument of het niveau waarop je actief bent, ben je welkom om het podium te beklimmen en lekker te spelen en andere muzikanten te leren kennen. Er is een complete backline aanwezig, dus je hoeft alleen maar je eigen instrument mee te nemen!

Data: 19 februari
Meer info

Arnhem

GROWE
GROWE is de maandelijkse dansavond en open mic voor liefhebbers van hiphop en aanverwante stijlen. Doe mee met de rapgames, laat jezelf horen tijdens de open mic of kom andere acts checken in Luxor Live!

Data: 1 februari
Meer info

Reggaejam
Eens in de twee maanden kun je bij Willemeen terecht voor de reggaejam. Deze avond is bedoeld om live reggae te maken met elkaar ongeacht je niveau en reggae ervaring. Alles mag zolang het reggae gerelateerd is. Een backline is aanwezig en de sessies worden geleid door een ervaren reggae artiest of reggae muzikant.

Datum: 15 maart
Meer info

Jazz Jamsessie
Iedere dinsdag kun je bij Café Classen inpluggen voor een jazz jamsessie met verschillende sessieleiders.

Meer info

Ede

Podium Astrant organiseert zowel een jam als een open podium, waar je je eigen werk of covers aan elkaar mag laten horen. De eerste vrijdag van de maand wordt de Grote Zaal geopend voor locals die graag van zich willen laten horen en samen muziek willen maken. Voor de jam hoef je alleen je eigen instrument mee te nemen en zorgt Astrant voor de backline en techniek. Wil jij als act echt een paar nummers opvoeren? Neem dan even contact op met het podium.

Data: 3 februari, 3 maart, 8 april
Meer info

Jamnight in Astrant (Foto: Studio SAVAN)

Apeldoorn

Monkey Jam
In 2022 vonden de eerste Monkey Jam’s van Colored Monkeys plaats in GIGANT. Dit bleek een succes, waardoor ook in 2023 de huisband een jamsessie host waar jij bij aan kunt sluiten. Voor de sessies geldt maar één regel: geen bestaande nummers. Van funky grooves tot hiphop bangers en van zoetsappige ballades tot metal, alles is mogelijk op basis van improvisatie.

Data: 2 februari, 2 maart, 6 april, 4 mei, 1 juni
Meer info

Gitaarcafe
Het Gitaarcafe is een laagdrempelige get together voor liefhebbers van akoestische gitaarmuziek. Op een klein, intiem podium met sfeervolle verlichting in Brouwerij & Proeflokaal Puik Bieren kun je jouw gitaar inprikken en je max. 4 beste nummers laten horen.

Data: 9 februari, 9 maart, 13 april, 11 mei
Meer info

Humphrey’s Jamsessie
Iedere laatste zondag van de maand kun je ouderwets jammen in Humphrey’s Café! Of je nou een instrument bespeelt, of kunt zingen: vanaf 18.30uur kun je aanschuiven bij de basisband!

Data: 26 februari, 26 maart, 30 april,
Meer info

Monkeyjam in GIGANT

Nijmegen

HipHop Sunday
Elke laatste zondag van de maand organiseert Beatwise: Hiphop Sunday. Een vrij toegankelijke inloopmiddag waarbij je kennis kunt maken met de mensen en activiteiten van Beatwise. Er worden workshops georganiseerd, de studio’s en dansruimte zijn vrij te gebruiken en regelmatig zijn er bijzondere activiteiten.

Data: 26 februari, 26 maart, 30 april, 28 mei, 25 juni
Meer info

Daarnaast kun je elke tweede woensdag óf donderdag van de maand aansluiten bij een jazz jamsessie in Brebl en host ook Café Het Alternatief regelmatig een jam.

Doetinchem

Lunchroom Buuls organiseert vanaf maart iedere 2e zondag van de maand een jamsessie in Doetinchem, waarvan de 1e editie plaats zal vinden op zondag 12 maart. Samen muziek maken is een groot goed, en het is ook nog eens stimulerend voor je ontwikkeling als muzikant. Deelname is gratis. Er is een backline en drumstel aanwezig. Een eigen instrument meenemen is zeer welkom.

Data: 12 maart, 9 april, 14 mei, 11 juni, 9 juli
Meer info

Wageningen

Jazz in Wageningen organiseert op de laatste dinsdag van de maand een workshop onder leiding van een bekende muzikant of -docent die vanaf 21.00uur over gaat in een jamsessie. De jamsessie wordt geleid door een sessieleider en een geluidstechnicus om het soepel te organiseren en fijn te laten klinken. Ter plekke is techniek aanwezig en deelname is gratis.

Data: 31 januari, 28 februari
Meer info

Elders in Gelderland

Iedere eerste donderdag van de maand vindt bij Grand Café de Posthoorn in Epe een jamsessie plaats waar muzikanten onder leiding van een sessieleider hun talenten laten horen en elkaar inspireren tot het maken van muziek.

Op 1 april vindt er weer een jamsessie plaats bij Kultürhüs De Talter in Oldebroek. Iedereen die wil kan daar in allerlei genres met anderen samen spelen. Dit is de ideale plek om te ervaren hoe het is om met anderen te spelen.

Meer info

Heb jij tips voor een jamsessie bij jou in de buurt? Laat het ons weten!

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland