Kies een regio

24 augustus 2023

Pak het podium bij deze Gelderse jamsessies en open mics

Hier kun je terecht in het najaar van 2023
Jamsessie in Astrant (Foto: Studio SAVAN)

Twee keer per jaar zetten we alle Gelderse open mics en jamsessies voor je op een rij, van hiphop tot jazz en van metal tot elektronische muziek. Wil je podiumervaring opdoen, andere muzikanten ontmoeten of gewoon lekker samen spelen? Dan zijn dit de uitgelezen plekken om te zijn!

Harderwijk

Op 8 september presenteert U-Create een nieuwe editie van BARS4DAYS in MESS in Harderwijk. Dit is dé avond om je skills als emcee, dj, beatmaker of danser te laten zien. Daarnaast zijn er verschillende showcases van aanstormende talenten.

Datum: 8 september
Meer info

Ede

🔹 Jamnight
Iedere eerste vrijdag van de maand is de jamsessie bij Astrant vaste prik! Hier kun je je eigen werk of covers aan elkaar laten horen. Voor de jam hoef je alleen je eigen instrument mee te nemen en zorgt Astrant voor de backline en techniek. Wil jij als act echt een paar nummers opvoeren? Neem dan even contact op met het podium.

Data: 1 september, 6 oktober, 7 november
Meer info

🔹 Jamsessie
Novae Popschool organiseert met regelmaat een jamsessie in Biercafé Substitute. Doordat iedereen met een beetje speelervaring welkom is, ontstaat een leuke mix van amateurs en profs op het podium.

Data: 13 oktober, 22 december
Meer info

Jamsessie in Astrant (Foto: Studio SAVAN)

Apeldoorn

🔹 MonkeyJam
Tijdens de succesvolle MonkeyJam’s van Colored Monkeys host de huisband een jamsessie waar jij bij aan kunt sluiten. Voor de sessies geldt maar één regel: geen bestaande nummers. Van funky grooves tot hiphop bangers en van zoetsappige ballades tot metal, alles is mogelijk op basis van improvisatie.

Data: 7 september, 5 oktober, 2 november, 21 december
Meer info

🔹 Gitaarcafé
Het Gitaarcafe is een laagdrempelige get together voor liefhebbers van akoestische gitaarmuziek. Op een klein, intiem podium met sfeervolle verlichting bij Puik Bieren kun je jouw gitaar inprikken en maximaal 4 van je beste nummers laten horen.

Data: 14 september, 12 oktober, 9 november, 14 december
Meer info

🔹 Humphrey’s Jamsessie
Iedere laatste zondag van de maand kun je ouderwets jammen in Humphrey’s Café! Of je nou een instrument bespeelt, of kunt zingen: vanaf 18.30uur kun je aanschuiven bij de basisband.

Data: 27 augustus, 24 september, 29 oktober, 26 november

Daarnaast wordt op 22 een soul-jam georganiseerd in Café De Flierefluiter.

Wageningen

Op de laatste dinsdag van de maand organiseert Jazz in Wageningen een workshop onder leiding van een bekende muzikant of -docent die vanaf 21.00uur over gaat in een jamsessie. De jamsessie wordt geleid door een sessieleider en een geluidstechnicus om het soepel te organiseren en fijn te laten klinken. Ter plekke is techniek aanwezig en deelname is gratis.

Data: 29 augustus, 26 september, 31 oktober
Meer info

Nijmegen

🔹 Elektronische Jamsessie
Vijf keer per jaar vindt een elektronische jamsessie plaats in De Basis. Hier nemen verschillende gearheads/producers plaats achter de knoppen en als jij actief bent in house/techno, dan is er ook voor jou ruimte om mee te doen! Meld je wel even aan van te voren.

Data: 21 september
Meer info

🔹 MonkeyJam
Na geslaagde edities in verschillende steden in Oost-Nederland strijkt de MonkeyJam op 17 september ook in Nijmegen neer! De Basis slaat de handen ineen met Brebl en nodigt muzikanten uit Nijmegen en omstreken uit om deel te nemen aan de jam met de vaste huisband van de Colored Monkeys.

Data: 17 september
Meer info

🔹 Hiphop Sunday
Elke laatste zondag van de maand organiseert Beatwise: Hiphop Sunday. Een vrij toegankelijke inloopmiddag waarbij je kennis kunt maken met de mensen en activiteiten van Beatwise. Er worden workshops georganiseerd, de studio’s en dansruimte zijn vrij te gebruiken en regelmatig zijn er bijzondere activiteiten.

Data: 27 augustus, 24 september, 29 oktober, 26 november
Meer info

Daarnaast kun je elke week aansluiten bij een jazz jamsessie in Brebl en hosten ook Café Het Alternatief en Café Dollars regelmatig een jam. Op 3 september wordt bij Café De Kroon een jamsessie georganiseerd.

Elektronsiche Jamsessie in De Basis (Foto: Maren van der Burght)

Arnhem

🔹 GROWE
GROWE is de maandelijkse dansavond en open mic voor liefhebbers van hiphop en aanverwante stijlen. Doe mee met de rapgames, laat jezelf horen tijdens de open mic of kom andere acts checken in Luxor Live!

Data: 6 september, 25 oktober, 6 december
Meer info

🔹 MonkeyJam
Ook in Arnhem strijkt de MonkeyJam neer. Iedere vierde donderdag kun je vanaf 20.00uur bij Café Bosch jammen met andere muzikanten uit Arnhem en omgeving.

Data: 28 september, 26 oktober, 23 november, 28 december
Meer info

🔹 Reggae Jamsessie
Eens in de twee maanden kun je bij Willemeen terecht voor de reggaejam. Deze avond is bedoeld om live reggae te maken met elkaar ongeacht je niveau en reggae ervaring. Alles mag zolang het reggae gerelateerd is. Een backline is aanwezig en de sessies worden geleid door een ervaren reggae artiest of reggae muzikant.

Data: 27 september
Meer info

Jazz Jamsessie
Bij Café Classen kun je iedere dinsdag inpluggen voor een jazz jamsessie met verschillende sessieleiders.

Data: iedere dinsdag
Meer info

GROWE in Luxor Live

Elders in Gelderland

Iedere eerste donderdag van de maand vindt bij Grand Café de Posthoorn in Epe een jamsessie plaats waar muzikanten onder leiding van een sessieleider hun talenten laten horen en elkaar inspireren tot het maken van muziek.

Op 2 september vindt er weer een jamsessie plaats bij Kultürhüs De Talter in Oldebroek. Iedereen die wil kan daar in allerlei genres met anderen samen spelen. Dit is de ideale plek om te ervaren hoe het is om met anderen te spelen.

Bij Het Gilde Café in Doesburg wordt op 6 oktober een jamsessie georganiseerd. Een leuke plek om deel te nemen, een drankje te doen óf om van de muziek te genieten.

Ook bij Villa 29 kun je terecht om te laten zien wat je in huis hebt. Op 30 september staat de backline klaar en natuurlijk kun jij ook jouw eigen instrument inpluggen.

Meer info

Heb jij tips voor een jamsessie bij jou in de buurt? Laat het ons weten!

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland