Kies een regio

29 september 2022

Jamsessies en open mics in Gelderland

Van hiphop tot bandjam: hier kun je dit najaar terecht
Monkeyjam in GIGANT (Foto: Daniella van Lienden Photography)

Jamsessies en open mics zijn de perfecte manier om samen te spelen, je skills te showen én om andere muzikanten te leren kennen. Ook in Gelderland worden regelmatig jamsessies georganiseerd waar jij je instrument kunt inpluggen of de microfoon kunt grijpen. Check snel of er iets voor je tussen zit dit najaar:

Ede

Podium Astrant organiseert zowel een jam als een open podium, waar je je eigen werk of covers aan elkaar mag laten horen. De eerste vrijdag van de maand wordt de Grote Zaal geopend voor locals die graag van zich willen laten horen en samen muziek willen maken. Voor de jam hoef je alleen je eigen instrument mee te nemen en zorgt Astrant voor de backline en techniek. Wil jij als act echt een paar nummers opvoeren? Neem dan even contact op met het podium.

Data: 7 oktober, 4 november, 2 december
Meer info

Foto: Marjolein Derksen

Apeldoorn

Na succes in verschillende Overijsselse steden is het nu de beurt aan Apeldoorn voor de MonkeyJam van Colored Monkeys. Iedere maand host de huisband een jamsessie waar jij bij aan kunt sluiten. Voor de sessie geldt maar één regel: geen bestaande nummers. Van funky grooves tot hiphop bangers en van zoetsappige ballades tot metal, alles is mogelijk op basis van improvisatie. Toegang is gratis en een aanrader voor muzikanten uit de regio die hun muzikale netwerk willen vergroten.

Data: 27 oktober, 10 november, 15 december
Meer info

Monkeyjam in GIGANT (Foto: Daniella van Lienden Photography)

Nijmegen

Nijmegen biedt gedurende de week verschillende opties om te jammen met andere muzikanten. Zo kun je de eerste dinsdagen van de maand aansluiten bij een pop/rock jamsessie in Brebl en staat de laatste dinsdag van de maand in het teken van een jazzsessie. Op woensdag is Café Het Alternatief the place to Jam. Vervolgens kun je op donderdag naar Hubert want daar organiseert Kunstcollectief Wikkel sinds kort een jamsessie. Op 2 oktober organiseert Café De Kroon een sessie waar jij kunt aanhaken.

Data: elke dinsdag (Brebl), elke woensdag (Café Het Alternatief), elke donderdag (Wikkel), 2 oktober (Café De Kroon).

Arnhem

Arnhem biedt voor ieder wat wils: Zo zijn jazzliefhebbers zijn aan het goede adres bij Café Classen, want zij organiseren iedere dinsdag een jazzsessie. Hiphopheads komen aan hun trekken bij HIPHOPLIVE en GROWE. Bij beide events krijg jij de kans om je skills te showen. Reggaefanaten kunnen eens in de twee maanden terecht bij Willemeen. Daar staan instrumenten en een backline klaar, maar uiteraard kun je ook je eigen gear meenemen.

Data: elke dinsdag (Café Classen), 26 oktober (reggaesessie in Willemeen). De eerstvolgende editie van GROWE is in november, de volgende editie van HIPHOPLIVE is in december.

GROWE in Luxor Live (Foto: JIMAGE)

Wageningen

Jazz in Wageningen organiseert op de laatste dinsdag van de maand een workshop onder leiding van een bekende muzikant of -docent die vanaf 21.00uur over gaat in een jamsessie. De jamsessie wordt geleid door een sessieleider en een geluidstechnicus om het soepel te organiseren en fijn te laten klinken. Ter plekke is techniek aanwezig en deelname is gratis.

Data: 25 oktober, 29 november
Meer info

Elders in Gelderland

Iedere eerste zaterdag van de maand kunnen muzikanten hun gear inpluggen bij Kultürhüs De Talter in Oldebroek. Artiesten uit de Achterhoek kunnen op 15 oktober terecht bij Café De Nostalgie in Zevenaar. Kom je uit de omgeving Dieren? Dan kun je op 28 oktober naar de jamsessie van Eetcafé Het Schilderij.

Meer info

Heb jij tips voor een jamsessie bij jou in de buurt? Laat het ons weten!

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland