Kies een regio

13 februari 2023

Inschrijvingen voor Popronde 2023 sluiten op 1 maart

Treed jij in de voetsporen van Gelderse acts als Bumble B. Boy, BARTH. en Radeloos///Ziedend?

Wil jij in het najaar van 2023 meedoen aan het grootste reizende showcasefestival van Nederland en in de voetsporen treden van o.a. De Staat, Chef’Special, Rondé, Meau en Froukje? Schrijf je dan uiterlijk 1 maart 2023 in en wie weet speel jij komend najaar in clubs, kroegen, kerken, kledingwinkels en kapperszaken door heel Nederland! 

Popronde is een landelijk reizend festival dat elk najaar in de periode van september tot en met november plaatsvindt in 42 steden door het hele land. Van Doetinchem tot Hilversum, van Wageningen tot Meppel en van Apeldoorn tot Breda, geen stad is veilig! In elke stad treden op één avond circa 35 opkomende Nederlandse bands en artiesten op bij een twintigtal podia. De deelnemende podia zijn o.a. cafés, galeries, platenzaken en kerken in het centrum van een stad.

Netwerk opbouwen

Tijdens dit showcasefestival krijg je de kans shows te spelen door het hele land, kun je handige contacten opdoen en werken aan je tour- en speelervaring. De programmering is niet gebonden aan een muziekstijl. Van metal tot hiphop, van singer-songwriters tot drum ’n bass, van rock tot blues, bijna elk genre is vertegenwoordigd. Jaarlijks worden ±100 bands uit de aanmeldingen geselecteerd. Onder andere de Gelderse acts Cloudsurfers, Abel, Bumble B. Boy, Snow Coats, Thaïti en Foxlane gingen je al voor.

Hoe schrijf ik me in?

Aanmelden kan via het inschrijfformulier op de website van de Popronde. Hier vul je informatie in over jouw act, waarna je toegang krijgt tot de online omgeving. Hierin moet je vervolgens nog een aantal dingen invullen zoals je persfoto, je biografie en natuurlijk een aantal van je beste nummers en een representatieve (live)video. Verder kun je ook nog een bestand aanleveren met de plannen en ambities van jouw act. Dat plan is hartstikke waardevol om aan te geven waarom de selectiecommissie jouw act zou moeten selecteren.

Tips voor je inschrijving

In onze Kennisbank vind je een handig artikel met verschillende tips om te zorgen dat je inschrijving opvalt tussen de honderden acts die ieder jaar meedingen naar een plekje in de selectie.

Heb je vragen? Neem contact op met Popronde of mail ons, dan denken wij met je mee.

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland