Kies een regio

23 februari 2022

Inschrijvingen voor Popronde 2022 sluiten op 1 maart

Treed jij in de voetsporen van Gelderse acts als Cloudsurfers, Waltzburg en Power To The Pipo?
Foto: Jessie Kamp

Wil jij komend najaar meedoen aan het grootste reizende showcasefestival van Nederland en in de voetsporen treden van o.a. De Staat, Pip Blom, Chef’Special, Jeangu Macrooy, John Coffey, Racoon, GIAN, Nana Adjoa, Kensington, Cloudsurfers en Wies? Schrijf je dan uiterlijk 1 maart 2022 in en wie weet speel jij komend najaar in clubs, kroegen, kerken, kledingwinkels en kapperszaken door heel Nederland! 

Popronde is een landelijk reizend festival dat elk najaar in de periode van september tot en met november plaatsvindt in een 40-tal steden door het hele land. Van Doetinchem tot Hilversum, van Wageningen tot Meppel en van Apeldoorn tot Breda, geen stad is veilig! In elke stad treden op één avond circa 35 opkomende Nederlandse bands en artiesten op bij een twintigtal podia. De deelnemende podia zijn o.a. cafés, galeries, platenzaken en kerken in het centrum van een stad.

Netwerk opbouwen

Tijdens dit showcasefestival krijg je de kans shows te spelen door het hele land, kun je handige contacten opdoen en werken aan je tour- en speelervaring. De programmering is niet gebonden aan een muziekstijl. Van metal tot hiphop, van singer-songwriters tot drum ’n bass, van rock tot blues, bijna elk genre is vertegenwoordigd. Jaarlijks worden ±100 bands uit de aanmeldingen geselecteerd. Onder andere de Gelderse acts Waltzburg, Mr. Weazley, Snow Coats, Abel, Thaïti en Foxlane gingen je al voor.

Hoe schrijf ik me in?

Aanmelden kan via het inschrijfformulier op de website van de Popronde. Hier vul je informatie in over jouw act, waarna je toegang krijgt tot de online omgeving. Hierin moet je vervolgens nog een aantal dingen invullen zoals je persfoto, je biografie en natuurlijk een aantal van je beste nummers en een representatieve (live)video. Verder kun je ook nog een bestand aanleveren met de plannen en ambities van jouw act. Dat plan is hartstikke waardevol om aan te geven waarom de selectiecommissie jouw act zou moeten selecteren.

🔸 Heb je tips nodig voor je Popronde inschrijving? Check dan dit handige artikel van muziekjournalist Jasper van Vugt.
🔸 Op de website van Popronde vind je ook meer info over het inschrijfproces en de selectieprocedure.
🔸 Heb je vragen? Neem contact op met Popronde of mail je plan naar info@poppuntgelderland.nl, dan denken wij met je mee.

Hou voor verdere informatie de website en socials van Popronde in de gaten!

 

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland