Kies een regio

30 november 2023

Inschrijving popcompetitie Parel van de Betuwe 2024 van start

De 33e editie van dé muziekwedstrijd voor artiesten uit de Betuwe!
Turmoil (Foto: John Verhagen)

Wie wordt de opvolger van Turmoil? Wie sluit aan in de inmiddels indrukwekkende lijst van winnaars? Ook in 2024 strijden bands en artiesten in de Gelderlandfabriek in Culemborg om de eer en de prijzen tijdens de regionale popcompetitie Parel van de Betuwe. De inschrijving voor de 33e editie is geopend!

Beginnende bands, acts en singer/songwriters uit de hele Betuwe opgelet! Jullie worden gezocht. Welk muziekgenre je speelt en hoe lang je bezig bent maakt niets uit. Aarzel niet en meld je aan. De Parel van de Betuwe is namelijk niet alleen een bandwedstrijd, maar ook dé gelegenheid bij uitstek om met professionele geluidsapparatuur op een podium te spelen, voor écht publiek. Daarnaast is het dé manier om te leren: van elkaar, en van de jury, professionals uit de muziekwereld die je van, positieve, feedback voorzien.

Prijzen

Natuurlijk is er iets te winnen. De Parelwinnaar en de nummers twee en drie worden aangewezen door een kundige jury en passend beloond. Daarnaast is er de publieksprijs. Ook de ‘Gouden Koffer’ ligt weer te wachten op een winnaar: alle deelnemende bands krijgen de opdracht een cover te spelen van een beroemde artiest of band. Wie dat wordt? Dat hoor je nog. De Parel-organisatie wijst de winnaar van die Gouden Koffer aan.

De Parel in het kort

De eerste editie van deze regionale popcompetitie wordt gehouden in 1990. Er zijn elf deelnemers en de Tielse band Urf, Rund en Rukvet No. 7 wint de finale in Buren, in Jeugdsoos ’75 waar het allemaal is bedacht. Het jaar erop melden zich twintig bands. Zo gaat het jaar na jaar door. Het aantal deelnemers en podia varieert per keer, maar telkens zijn er genoeg voor wéér een Parel-editie. Nadat corona in 2020 en 2021 ook de Parel in de pauzestand gooide, werd in 2022 de draad weer opgepakt in de nieuwe locatie de Gelderlandfabriek. In totaal hebben zo’n 400 bands aan de Parel meegedaan.

Praktisch

Het hoofdkwartier van de Stichting Parel van de Betuwe is in De Gelderlandfabriek in Culemborg. Niet alleen een te gekke concertzaal (check de agenda), ook gunstig gelegen pal naast het station en met vlakbij gratis parkeergelegenheid. Hier wordt 27 januari 2024 de kick-off gehouden. Op 26 april volgt de finale.

Inschrijven

Aanmelden vanaf nu via www.parelvandebetuwe.nl. Daar vind je ook de voorwaarden voor deelname en alle andere benodigde informatie.

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland