Kies een regio

9 april 2021

Gelderse tips voor Booster 2021

Boost je kennis op het Eurosonic van het Oosten
Indigo (Foto door: Tjeerd Derkink

Op 10 april vindt het online Booster Festival plaats. Overdag is er een gratis toegankelijke conferentie vol tips & tricks voor muzikanten, ook te bezoeken als je niet op het festival speelt. ’s Avonds presenteren 48 acts uit Oost-Nederland zich aan publiek en de muziekindustrie met een vooraf opgenomen videoshowcase. Ook Gelderse acts en professionals zijn van de partij, dus hier volgen onze tips:

Feedbacksessies 

Tijdens de feedbacksessies kun jij een 1-op-1 gesprek plannen 42 muziekprofessionals, waaronder o.a. pluggers, managers, boekers, labels en playlist curators, om je muziek te pitchen, plannen voor te leggen of gewoon kennis te maken. Voor deze sessies geldt: vol = vol, er zijn nog slechts enkele plekken beschikbaar!

Inschrijflink feedbacksessies

Cloudsurfers (Foto door: Tjeerd Derkink)

Demodrop panel 

Om 18:20u vindt het demodrop panel plaats, waar jij feedback op je track kunt krijgen van Harm Coolen (Weval), Mischa van den Ouweland (Popronde) en Marieke McKenna (Mink Records) en een digitale zaal vol medemuzikanten. Schrijf je in en wie weet komt jouw demo langs!

Inschrijflink demodrop

Conferentie 

> Blokkenschema conferentie

Tussen 13:00u en 19:00u kun je online intunen bij panels, masterclasses en gesprekken met professionals. Gelderland is goed vertegenwoordigd bij de conferentie, check zeker de volgende sessies:

🔹  Welke paden zijn er voor hiphoptalent uit Oost-Nederland? (13:55u, North) 

Bij het panel in samenwerking met De Nieuwe Notie wordt besproken hoe je als hiphopartiest nationaal niveau bereikt en op welke kansen en obstakels je moet letten. Onder andere Linde Schöne, Simon Mamahit (voorheen Poppunt Gelderland) en Riques ter Heerd (Poppunt Gelderland) schuiven digitaal aan om mee te praten over dit onderwerp. 

🔹 Releaseplan (14:30u, North)

Als je in coronatijden op een nieuwe release hebt zitten broeden, check dan zeker het panel met Arnhemmer Stijn Kierkels. Hij is manager en werkt onder andere met Ares, Sim Fane, Bente en Shadi. Bij deze sessie vertelt hij waar je zoal op moet letten en waar je rekening mee moet houden bij het uitbrengen van muziek.

🔹 Show Me The Money (14:40u, East)

In dit panel wordt bekeken op welke manieren je geld kunt verdienen in de muziekindustrie. Het gesprek wordt gevoerd door Imke Loeffen (Poppunt Gelderland), Madeleine van Geuns (88 Music Management), Kristel Nijs (Burgerweeshuis) en Sofia Dragt (artiest).

🔹 Money for the Music (16:15u, North)

Joost Klapmuts (Waltzburg) en Rocco Hueting (De Staat) gaan in gesprek met Angela Verkuijlen (kwartiermaker De Basis) over hoe je als artiest voldoende geld kan verdienen. Er komen zaken aan bod zoals de rol van de community, de verschillende inkomstenbronnen en het taboe op ‘gratis geld’.

🔹 Hoe geef je als vrouwelijke producer gas? (18:15u, South)
Bij het panel in samenwerking met Nieuwe Electronische Waar gaan Vanity Roxane (the FemDem), Mauke Rodermond (Open Source Radio) en Phuong Boi Nguyen (D A R K D A Y S) in gesprek met Eva van Manen (rosetta.beats). In de kern zal dit gesprek gaan over emancipatie in de muziekindustrie en de toekomst daarvan.

Showcases

> Blokkenschema showcase

Na ’s middags je kennis te hebben bijgespijkerd kun je ’s avonds bij de showcase vele live acts checken. De sessies zijn opgenomen op bijzondere locaties verspreid over heel Enschede. Op het programma staan maar liefst 17 Gelderse acts, mis ze niet:

🔸 BARTH. (West, 19:20)
🔸 Jo Sea (East, 19:25)
🔸 Toeknee Tee (South: 19:45)
🔸 Sovay (North, 19:55)
🔸 Eliën (West, 20:15)
🔸 Bastian Steven (East, 20:20)
🔸 Teun van Laake (South: 20:45)
🔸 Kollee (West, 20:50)
🔸 Daniel Brooke (East, 20:55)
🔸 Sidney Shane (South: 21:05)
🔸 Indigo (West, 21:10)
🔸 Emma Luca (East, 21:15)
🔸 Philip Xander (North, 21:20)
🔸 Penvriend (East, 21:35)
🔸 Oshunmare (South, 21:40)
🔸 Isa Zwart (East, 22:10)
🔸 Cloudsurfers (North, 22:35)

 

Check voor meer informatie www.boosterfestival.com 

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland