Kies een regio

4 december 2020

Eerste toekenningen Music Support Gelderland bekend

Deze negen Gelderse acts krijgen een bijdrage
Oshunmare

Eerder dit jaar introduceerden Poppunt Gelderland en het Cultuurfonds de regeling Music Support Gelderland, speciaal voor muzikanten die met een gerichte investering een grote spong vooruit kunnen maken. Uit de vele aanvragers zijn deze eerste ronde 9 Gelderse acts gekozen die nu aan de slag kunnen met het realiseren van hun plan.

Een commissie van professionals uit het muziekveld heeft alle 79 plannen bekeken, waarbij artiesten maximaal €1000 konden aanvragen. Rocco Hueting (De Staat, Cultuurfonds), Linde Schöne (artiest, songwriter), Twan Spierings (Astrant Ede), Elianne Weijers (Zwarte Cross, Mañana Mañana), Wim Koens (De Nieuwe Oost), Jeffrey Neijs (PowerplugNL) en Niels Leferink (Luxor Live) selecteerden negen artiesten die hiermee een volgende stap in hun muzikale carrière kunnen zetten.

Toekenningen eerste ronde

Deze Gelderse acts krijgen een bijdrage voor hun plan:

Oshunmare

Oshunmare is de artiestennaam van Kate Donkor uit Arnhem. In haar performance komen beeld, dans, mode en muziek samen tot een psychedelische afro-futuristische show. Ze laat zich inspireren door artiesten als Björk, Aphex Twin, Portishead, Childish Gambino en KendrickLamar. Op dit moment werkt ze toe naar haar eerste ep en interdisciplinaire showcase in 2021.

Oshunmare

Othy

De sound van deze producer en instrumentalist uit Dieren is een mix van softrock, funk en soul. Na zijn afstuderen bij de Herman Brood Academie heeft hij nu zijn eigen muziekstudio en werkt hij toe naar een album waarop hij inhoudelijk de diepte in wil gaan. Met als startschot een short movie waarin hij zichzelf en zijn verhaal presenteert aan de wereld.

Othy (Tim Rutten)

Penvriend

Penvriend is een Arnhems indiefolk-duo dat zich laat inspireren door onder andere Kurt Vile en Big Thief. De eerste optredens van muzikanten Twan Stoffels en Imre de Graaf smaakten direct naar meer en resulteerden in een zorgvuldig uitgewerkt plan voor de volgende stap, het opnemen en uitbrengen van hun debuut-ep.

Penvriend

Mae Seven

MAE SEVEN bestaat uit de broers Styn en Winter uit ’s-Heerenberg, die vanaf daar de wereld veroveren met hun zoete mix van hiphop en r&b. In New York en Los Angeles werkten ze samen met producers die we kennen van Eminem, Bruno Mars, Drake en Kanye West. Nu is het duo terug in de Achterhoek waar ze focussen op het maken en uitbrengen van nieuwe muziek om het momentum van hun recente single met Amerikaanse superster Keke Palmer voort te zetten.

MAE SEVEN

Noah Jaora

Deze singer-songwriter en producer uit Apeldoorn ademt soul en r&b en haalt zijn invloeden uit de jazz, reggae, house en hiphop. Naast het uitbrengen van een vijftal nummers stond hij onder andere al in het voorprogramma bij Kenny B. Op dit moment werkt hij nu toe naar opnames met een liveband en het maken van professionele videoclips om zijn muziek naar een volgend level te tillen.

Noah Jaora (foto: Michael Pisarahuo)

Snow Coats

De ontwikkeling van indiepopband Snow Coats ging razendsnel afgelopen jaren. In 2018 speelde deze Arnhems-Doetinchemse formatie o.a. bij de Popronde, tourde door Europa als supportact van Pinegrive en werd hun plaat uitgeroepen tot beste Gelderse release van 2018. Na het uitbrengen van een ep bij het Engelse label Alcopop! Records in 2020 is de band nu klaar voor een volwaardig album dat ze hopelijk een flinke tourlijst oplevert.

Snow Coats

Vain Louie

Deze melodische hardcoreband uit Ewijk stond na het winnen van verschillende wedstrijden dit jaar in de startblokken voor de Popronde. Dat liep even anders, maar de band gebruikt de tijd om toe te werken naar een hoogwaardig album waarmee zij zichzelf artistiek uitdagen en live op de kaart willen zetten met een nog betere sound.

Bastian Steven

Na flinke stappen te hebben gemaakt met de band Dear Mr. Man besloot de Arnhemse singer-songwriter Bastian Steven in 2016 solo verder te gaan. Met maandelijkse singles bouwde hij afgelopen jaar een flinke fanbase op in de pop-, soul- en jazzhoek. Om die energie vast te houden, werkt hij toe naar zijn tweede album in 2021 waarbij hij voor het eerst met een producer samen zal werken.

Bastian Steven

Nobuka

Onder de naam Nobuka maakt Michel van Collenburg experimentele, lo-fi elektronische muziek gebaseerd op field recordings, analoge apparatuur en samples à la Thom Yorke, Helm en Machinefabriek. In 2020 bracht Nobuka twee ep’s uit en werd hij geselecteerd voor de Popronde en Nieuwe Electronische Waar. Nu werkt hij aan een apocalyptisch verhaal dat hij vertelt via een fysiek album, een website en een speciaal gebouwde augmented reality-app.

Veel animo

Poppunt Gelderland en het Cultuurfonds kregen enorm veel plannen binnen. Imke Loeffen van Poppunt Gelderland: “Er zijn niet veel van deze laagdrempelige regelingen voor muzikanten, daarom zijn we deze pilot gestart met het Prins Bernhard Cultuurfonds. We hadden verwacht dat er veel animo voor zou zijn, 79 aanvragen in 6 weken tijd is daar een duidelijke bevestiging van. Deze ronde konden we dankzij extra financiering van De Nieuwe Oost in totaal 9 plannen toekennen, de overige artiesten ondersteunen we waar mogelijk met feedback of tips voor andere fondsen. En zij kunnen natuurlijk weer terecht bij een volgende ronde, er zijn er nog 5 dit jaar.” 

Music Support Gelderland

De tweede aanvraagronde sluit op 26 januari, tot die tijd kunnen Gelderse acts hun plan indienen via de website van Poppunt Gelderland. In totaal is er €25.000 beschikbaar voor deze pilotregeling, meer info vind je op de pagina van Music Support Gelderland.

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland