Kies een regio

25 juni 2024

Eerste Nederland-België uitwisseling tussen kansenplatforms Sonar & VI.BE

Deze zomer gaan STEVE en Onkruid de grens over
Onkruid

Sonar, ons platform voor muzikaal talent uit Gelderland en Overijssel, bestond op 1 april 2024 precies een jaar. Om dat te vieren, sloegen we de handen ineen met onze Belgische vrinden van collega-kansenplatform VI.BE. Uit honderden inschrijvingen kozen we twee acts die deze zomer de grens over gaan: STEVE en Onkruid.

Sinds de lancering op Booster Festival 2023 zijn er meer dan 1500 bands, dj’s, producers en acts en 200 organisatoren te vinden op Sonar, dat is opgezet door Poppunt Gelderland en Poppunt Overijssel naar voorbeeld van het Belgische VI.BE platform. In het kader van het eenjarig bestaan van Sonar slaan beide kansenplatforms de handen ineen voor de allereerste uitwisseling tussen Nederland en België.

Van Nijmegen tot Gent

Dat muzikanten stonden te springen om de grens over te gaan, bleek al snel na het lanceren van de oproep op VI.BE en Sonar. Maar liefst 333 Belgische artiesten schreven zich in om te spelen op het Nederlandse Valkhof Festival. Omgekeerd wilden talloze Nederlandse artiesten graag de speelplek op Boomtown Gent bemachtigen. Uit alle inzendingen maakten we samen met de betreffende festivals een selectie. 

Onkruid: Arnhemse electropop op Boomtown Gent

Electropopduo Onkruid uit Arnhem speelt op woensdag 24 juli tijdens de Gentse Feesten op het alles-kan-podium dat die dag gehost wordt door het experimentele label HEIBEL:

“We hebben uit de kandidaten van de Sonar-pitch gekozen voor Onkruid. Hun energieke beats en boeiende, speelse teksten zijn perfect om het publiek op HEIBEL @ Boomtown aan het dansen te krijgen. Verder was het heel fijn om al de deelnemers te bekijken, we zijn zeker nog twee acts tegengekomen die we op een toekomstig evenement zouden willen uitnodigen. Erg interessant!”

Onkruid combineert kleurrijke beats met speelse teksten over liefde, feesten, ruimteschepen en de wooncrisis. De liveshows van Onkruid zitten vol jeugdige energie, spastische dansmoves, flamboyante outfits en worden visueel ondersteund door kunstcollectief Klokpackix.

> Onkruid op Boomtown Gent

STEVE: Belgische gekte op het Valkhof Festival

Op zondag 14 juli om 20:30 speelt de Belgische band STEVE op het Valkhof Festival in Nijmegen tijdens de Vierdaagsefeesten 2024. Het trio uit Hasselt laat je kennismaken met een kleurrijk geluidspalet en creëert een wereld vol krankzinnigheid. Met scheurende riffs en snijdende synths brengen ze punk, hiphop en noise samen in een pittig arrangement.

> STEVE op Valkhof Festival

Doe mee!

Draai of speel jij zelf ook en ben je op zoek naar speel-, media- en ontwikkelkansen voor jouw act? Of heb je juist een podium in de aanbieding voor opkomend talent in België of Oost-Nederland? Check dan VI.BE platform en Sonar voor meer info:

> VI.BE platform
> Sonar

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland