Kies een regio

20 april 2023

Eerste match via nieuw muzikantenplatform Sonar bekend

Muzikant Roos Marijn Peperkamp speelt op 25 april in Luxor Live
Roos Marijn Peperkamp (foto: N/J Studio)

Roos Marijn Peperkamp is de allereerste artiest die via het nieuwe platform Sonar voor een show is gevraagd. De pianist en songwriter uit Nijmegen speelt op 25 april het voorprogramma van James Walsh (Starsailor) in de bovenzaal van het Arnhemse poppodium Luxor Live. 

Sonar is opgezet door Poppunt Gelderland en Poppunt Overijssel om de muziekscene in dit deel van het land te versterken. Sinds de lancering op 1 april loopt het storm: inmiddels hebben al 350 artiesten en 80 organisaties zich aangemeld.

Eerste match

Het Arnhemse poppodium Luxor Live heeft de primeur op Sonar. Zij zijn de eerste partij die een pitch heeft afgerond en een artiest heeft gekozen uit alle inzendingen. Programmeur Marijn de Valk (Luxor Live): “In korte tijd zitten er al veel artiesten op het platform en het niveau van de acts is hoog. Binnen een week had ik 18 goede aanmeldingen binnen het specifieke profiel wat we zochten. Volgens mij is dat een teken dat er veel talent rondloopt en te ontdekken is op Sonar.”

Roos Marijn Peperkamp

Roos Marijn Peperkamp schrijft, zingt, componeert en maakt beeldend werk. Met wortels in kleinkunst en literatuur verkent Roos Marijn in haar muziek de meervoudigheid van de dingen en hoe ze zich kan blijven verwonderen, om hierover vervolgens te schrijven en zingen. Onlangs kwam haar single Jellyfish uit, wat een ode is aan het zeedier. “Ik wilde een lied laten klinken als het dansen van een kwal in zee,” aldus de muzikant.

Muzikale marktplaats

Sonar is dé plek voor festivals, podia en radiostations om muzikaal talent op te duiken. Het werkt als een online marktplaats voor artiesten uit Oost-Nederland die op zoek zijn naar liveshows, radio-optredens en wedstrijden. Sonar is niet compleet nieuw, het is de Nederlandse variant van het succesvolle Belgische VI.BE platform dat al 15 jaar bestaat en meer dan 22.000 gebruikers heeft.

Nu op Sonar

Naast Luxor Live zijn er al veel andere festivals, podia en radiostations in Gelderland en Overijssel die via Sonar zoeken naar muzikaal talent. Zo staan er momenteel circa 25 pitches uit van o.a. Burgerweeshuis, Hedon, Metropool, BRUT, Dauwpop, Kattegat Festival, Walhalla, MOJO, Twents Songschrijvers Gilde, GROWE, Encore, DRU Poppodium, Green Vibrations, Onderstroom Festival Harderwijk, Voordekunst en RTV Oost. Partijen die zelf ook muzikaal talent zoeken, kunnen terecht op Sonar of bij een van de Poppunten.

Check Sonar

Meer informatie en alle pitches zijn te vinden op Sonar. Hier vind je ook een overzicht van alle artiesten die zich tot nu toe hebben ingeschreven op het platform.

> www.checksonar.nl 

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland