Kies een regio

19 juni 2019

Een volle dag stevig Gelders talent op het Valkhof Festival

Poppunt Gelderland host nieuw podium Poort op ‘metal maandag’
Chauffeur

De maandag van het Valkhof Festival in Nijmegen staat traditiegetrouw in het teken van muziek met een rauw randje: van metal tot garage en van postpunk tot elektronische muziek. Naast internationale topacts Zeal & Ardor, Cocaine Piss, Full of Hell en The Body is er in samenwerking met Poppunt Gelderland ook volop Gelders talent te zien. Op het nieuwe podium de Poort spelen de bands Chauffeur, Bieldermann en Mouflon en draaien Nijmeegse artiesten uit het genre hun favoriete platen.

De drie artiesten zijn geselecteerd op basis van tips uit het Gelderse muziekveld en komen vanuit de hele provincie. Tussendoor staan bandleden van de Nijmeegse bands Shaemless, Paracetamøl, Bismut en Vain Louie voor de verandering achter de dj-tafel om hun lievelingsnummers te laten horen. Kortom: een avond vol stevige muziek voor en door liefhebbers.

Chauffeur

Het podium wordt geopend door de tweemansformatie Chauffeur uit Arnhem. Met enkel stem, bas en drums maken zij rauwe, catchy noise met invloeden uit de punk en hardcore. Met een nieuwe ep vol dynamische songs op zak spelen zij tijdens de Vierdaagsefeesten hun allereerste optreden in Nijmegen. Niet missen dus!

Mouflon

De bandnaam die verwijst naar het majestueuze gehoornde dier doet al vermoeden waar het hier om draait: logge, zware, in your face death metal waar je niet zomaar omheen wandelt. Als deze vierkoppige band eenmaal op dreef is kan slechts een betonnen muur deze aanstormende ram nog stoppen, maar wat ons betreft stoot je gelijk door naar Full of Hell en Zeal & Ardor.

Bieldermann

Even genoeg metal gezien? Dan is Bieldermann jouw perfecte afsluiter van de Valkhof-maandag. Dit experimentele trio koestert een gedeelde voorliefde voor het slopen van de klassieke popsong. Hun beats zijn dwars, gitaren worden ge(s)loopt en een synth kan de bas doen. Aanstichter Gerben Bielderman speelde eerder als bassist in PAUW en is momenteel ook actief in het Achterhoekse trio Helm Op.

De favoriete platen van…

Tussendoor draaien verschillende muzikanten uit Nijmegen de platen. Het eerste dj-team bestaat uit de jonge honden van Shaemless. Hun muziek is een mix van post-punk, garage en noise met invloeden uit de blues en surf. Daarna pakken de leden van Paracetamøl het stokje over, deze garagepunkers worden al eens vergeleken met bands als Oh Sees en Metz en gaan bovenal voor rauw, scherp en hard. Bismut staat bekend om zijn psychedelische desert metal en de creatieve metalcoreband Vain Louie stuitert tot slot dwars door stijlen van hardrock tot hardcore en punk.

Tijdschema

18:00 – 18:45 Chauffeur
18:45 – 20:00 Dj-team: Shaemless
20:00 – 21:00 Dj-team: Paracetamøl
21:00 – 21:45 Mouflon
21:45 – 22:45 Dj-team: Bismut
22:45 – 23:30 Bieldermann
23:30 – 00:30 Dj-team: Vain Louie

Nog meer Gelders talent

Naast het Poort-programma van Poppunt Gederland vind je in de reguliere programmering van de maandag drie Nijmeegse topacts die ook zeker het checken waard zijn: de indierockers van Indigo, de noiserockformatie Mt. Echo en de noiserockers van The Cold Vein. Verder presenteert 3voor12 Gelderland de hele week een speciale line-up van Gelderse talenten en nemen onze collega’s van Schuum de Poort over op donderdag voor een avond muziek van Nijmeegse bodem.

Bekijk het volledige programma op www.valkhoffestival.nl

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland