Kies een regio

6 mei 2021

Drie Gelderse acts over hun Music Support Gelderland toekenning

Over ons laagdrempelige fonds voor jouw ambitieuze plannen
FRÉ (FOTO KARL F. DEGENHARDT)

In september 2020 lanceerde Poppunt Gelderland in samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds een nieuw project: Music Support Gelderland. Dit is een laagdrempelig fonds waar Gelderse acts een bedrag van maximaal 1000 euro kunnen aanvragen om een volgende stap in hun muzikale carrière mee te kunnen zetten. Inmiddels zijn er al drie rondes gehonoreerd waarbij 23 acts een bedrag kregen. In dit artikel lees je hoe FRÉ, Pyrrhic en MAE SEVEN de financiële bijdrage hebben ingezet. 

FRÉ

FRÉ is de jazz/artpopband rondom Frederike Berendsen uit Doetinchem. “Nadat we over Music Support Gelderland lazen in de nieuwsbrief van Poppunt Gelderland, hebben we een aanvraag voor FRÉ’s eerste echte videoclip gedaan, voor het nummer Palace Made of Dreams. Hiervoor gingen we een samenwerking aan met dans-acrobatiek duo Marta & Kim en met filmmaker Paul Sixta, wat echt een droom was die uitkwam. De reacties op de video zijn zeer positief en het heeft nu al nieuwe mogelijkheden en samenwerkingen voor ons gecreëerd”, vertelt Frederike. 

“Music Support Gelderland was voor ons heel fijn omdat het laagdrempelig is en omdat ons project er erg geschikt voor was. De uitslag volgde ook al snel, wat fijn was voor onze planning. Vooral de hoge kosten voor de video, bijvoorbeeld voor de filmmaker en de locatie, waren voor ons een probleem. Verder heeft Poppunt Gelderland ons ook begeleid bij het promoten van de single en de video. Met deze muziekvideo hebben we ons als band opnieuw kunnen profileren, wat nu al heeft geleid tot nieuwe mogelijkheden zoals concertaanvragen”, aldus Frederike. “We hebben onze aanvraag zelf geschreven, maar ons management heeft het doorgelezen voor we deze indienden. Als tip zou ik meegeven om altijd je aanvraag te laten checken door iemand buiten je project!” 

> FRÉ

Pyrrhic

Pyrrhic is het solo-alias van Thimo Konings uit Arnhem. Met een gezonde obsessie voor analoge synths en oude samplers maakt hij vanuit zijn studio in de Jacobiberg techno en dance in de richting van GEM Records, Drumcode & ARTS. “Recentelijk heb ik voor een release getekend op een groot label, wat voor mij het perfecte moment is om mijn solo alias te lanceren. Dit is dan ook mijn volgende stap. Ik heb een aanvraag gedaan om lessen en coaching in producing te kunnen volgen bij mij een van mijn helden: Mark Otten”, vertelt Thimo. Mark Otten was eerder al coach van onder andere Martin Garrix en Julian Jordan.

“Door Music Support Gelderland kon ik eindelijk de volgende stap in mijn carrière zetten waardoor ik dichterbij mijn doel kom, namelijk om geld te kunnen verdienen met wat ik het liefste doe: techno maken en draaien. Mijn droom is om bij de management- en boekingsafdeling van GEM Records te tekenen, ik denk dat producercoaching hier zeker bij zal helpen! Ik heb Music Support Gelderland leren kennen toen ik in de Jacobiberg sprak met Niels Leferink, hij is programmeur dance bij Luxor Live en zit in de beoordelingscommissie van het fonds. Hij en mijn vriendin Kirsten hebben me geholpen bij de aanvraag.” Mijn tip voor acts is: gewoon doen! Uitstellen of ervan uit te gaan dat je het niet krijgt is echt niet nodig. Het aanvragen is echt heel makkelijk en het proces verloopt lekker snel.  

> Thimo Konings

MAE SEVEN

MAE SEVEN is een duo uit ‘s-Heerenberg bestaande uit de broers Wouter en Stijn Derksen. Ze maken een zoete mix van hiphop en r&b en momenteel hebben de twee de Achterhoek ingeruild voor Los Angeles om daar hun Amerikaanse droom achterna te jagen. “We lazen in de krant over Music Support Gelderland en hebben toen een aanvraag gedaan om meer video content te kunnen maken om onze releases te versterken. Als independent artiest is het moeilijk om budget te vinden, wij willen levelen met de top van de muziekindustrie en dan is een hoge productiekwaliteit echt nodig, en dat kost veel geld”, vertelt Wouter. “We hebben het budget vanuit Music Support Gelderland ingezet om bij andere partijen een nog groter bedrag aan te vragen. We hebben bijvoorbeeld een privé-investeerder gevonden en ook ontvangen we subsidie van Dutch Music Export. Daardoor hebben we het bedrag kunnen verhogen om veel marketing content te kunnen maken.” 

“Het is super dat Poppunt Gelderland lokale acts ondersteunt met Music Support Gelderland op een simpele manier, veel andere fondsen vragen ontzettend veel informatie over bijvoorbeeld heel specifieke doelgroepen. Ook is het fijn dat we een bedrag konden ontvangen ondanks dat we in het buitenland zijn. Voor ons is het artiestenleven wat duurder omdat we in de Verenigde Staten wonen”, aldus Wouter. “Creatieve projecten zijn dus heel duur en door de financiële support kunnen we ons beter focussen op nieuwe nummers en content zonder te hoeven stressen over hoe we dat gaan betalen. We hebben de aanvraag volledig zelf gedaan. We raden Music Support Gelderland zeker aan maar het is wel van belang om met een goed, strategisch plan te komen.” 

> MAE SEVEN

Op 24 mei is de deadline voor de volgende aanvraagronde. De daaropvolgende rondes sluiten op 26 juli en 27 september. Check voor meer informatie de onderstaande tips. 

🔹 Wat zijn de voorwaarden voor een aanvraag bij Music Support Gelderland? Wie zitten er in de beoordelingscommissie? Je leest het hier.
🔹 Verdere tips over het aanvragen van subsidie lees je in onze kennisbank.
🔹 Kijk hier de Q&A terug over Music Support Gelderland waar onder andere het aanvraagformulier stap voor stap werd doorgelopen. 

Heb je vragen over Music Support Gelderland? Neem contact met ons op!

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland