Kies een regio

23 maart 2023

Dit is het Gelderse programma op Booster Festival 2023

Met Gelderse acts, professionals en volop luistermateriaal

Op 1 april 2023 vindt de 10e editie van Booster Festival plaats. Net als voorgaande jaren vindt overdag een conferentie plaats vol tips & tricks voor muzikanten, ook te bezoeken als je niet op het festival speelt. โ€™s Avonds presenteren 49 acts uit Oost-Nederland zich aan publiek en de muziekindustrie in de binnenstad van Enschede. Ook Gelderse acts en professionals zijn volop van de partij!

In dit artikel vind je onze tips. Tussendoor staan de livesessies die Gelderse artiesten in aanloop naar het festival opnamen, een voorproefje op de shows die je tijdens Booster Festival live kunt bezoeken.

Feedbacksessies

Tijdens deze sessies kun je direct met professionals uit de muziekindustrie in gesprek. Hiervoor kun je een 1-op-1 gesprek inplannen met diverse professionals om te sparren over je muziek en plannen. Uit Gelderland schuiven bijvoorbeeld aan: Chris Moorman (Popronde), Marijn de Valk (Luxor Live), Milan Roerdink (GIGANT), Riques ter Heerd (Poppunt Gelderland, Encore) en Douwe Esschendal (Poppunt Gelderland). Check voor meer namen zeker even het volledige overzichtย met aanwezige professionals.

Voor deze sessies kun je je alleen ter plekke aanmelden. Wees op tijd want wie het eerst komt, wie het eerst maalt!

Conferentie

Overdag zijn er verschillende panels, masterclasses en gesprekken met professionals. Check bijvoorbeeld:

๐Ÿ”น Lancering Sonar
Tijdens Booster Festival lanceren Poppunt Gelderland en Poppunt Overijssel het nieuwe platform Sonar voor artiesten, organisatoren en media uit Oost-Nederland. Kom langs om 16:15 in de kantine van ArtEZ en proost met ons op de start van Sonar!

๐Ÿ”น De perfecte samenwerking? Sophie Straat en Wieger Hoogendorp
In dit panel wordt de samenwerking en workflow van deze act onder de loep genomen. Het gesprek wordt geleid door Imke Loeffen (Poppunt Gelderland).

๐Ÿ”น Music Self Management: Het leven als muzikaal ondernemer
Rob Kramer (ArtEZ) gaat met Pieter Sloot (Cloudsurfers), Judith van der Klip (Hedon) en Jesper Albers (Paceshifters) in gesprek over zelfmanagement en het creรซren van een workflow als muzikant.

๐Ÿ”น NEW’s Room
Dit is dรฉ plek voor producers op Booster Festival, gehost door Nieuwe Electronische Waar. Met 6 korte presentaties van o.a. ITSHE en Kracht leer je hoe jij je producties kunt upgraden.

Showcases

โ€™s Avonds zijn er op meerdere locaties in de binnenstad van Enschede gratis toegankelijke optredens van opkomende artiesten uit Oost-Nederland. Uit Gelderland presenteren zich die avond 24 acts aan de Nederlandse muziekindustrie en publiek:

๐Ÿ”น Bjar
๐Ÿ”น Contraire
๐Ÿ”น Divverent
๐Ÿ”น Doubland
๐Ÿ”น Dunter Flinn
๐Ÿ”น Eastwave
๐Ÿ”น Emma Luca
๐Ÿ”น FAVST
๐Ÿ”น FEMME FUGAZI
๐Ÿ”น FRร‰
๐Ÿ”น Habitants
๐Ÿ”น ISZA
๐Ÿ”น Jeroen Antoine
๐Ÿ”น Mila & Mira
๐Ÿ”น Misprint
๐Ÿ”น Mother Deer
๐Ÿ”น Olaf Putker & The Scenic Sound
๐Ÿ”น Roos Marijn Peperkamp
๐Ÿ”น STEEV
๐Ÿ”น TerraDown
๐Ÿ”น the Super Soakers
๐Ÿ”น w o l k e
๐Ÿ”น Xavi Del Mundo
๐Ÿ”น ZOOK

Daarnaast is ook de selectie van De Nieuwe Notie te zien tijdens het showcasefestival.

Meer info

Tickets voor het conferentieprogramma van Booster Festival kosten โ‚ฌ10,- en zijn verkrijgbaar via de website van het festival. Het avondprogramma is gratis te bezoeken. Check voor meer informatie www.boosterfestival.nl.

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland