Kies een regio

13 juni 2023

Dit is de line-up van Poppunt Gelderland x Valkhof Festival 2023

Zes Gelderse topacts, van aanstekelijke emo tot noisy hiphop!
Case Candy (Foto: Studio Trix)

Van 15 tot en met 21 juli 2023 vindt het Valkhof Festival plaats tijdens de Vierdaagsefeesten in Nijmegen. In het Valkhofpark vind je die week meer dan 100 spannende internationale en nationale acts op verschillende podia op het terrein. Poppunt Gelderland neemt twee dagen De Poort over en presenteert daar dé Gelderse acts van dit moment. Check ze hier!

Vorig jaar presenteerden we verspreid over 4 dagen diverse live-acts en dj-teams uit alle hoeken van Gelderland op de Poort. Dit jaar konden artiesten zichzelf via het nieuwe platform Sonar pitchen voor de line-up. Maar liefst 83 acts meldden zich aan met hun muziek, plannen en motivatie om dit jaar bij Valkhof Festival op het podium te staan.

Imke Loeffen van Poppunt Gelderland: “Het was te gek om alles door te luisteren. Normaal ga je op zoek naar vette acts, maar nu konden artiesten zich via Sonar zelf aanmelden. Dat zorgt dat je weer andere artiesten op de radar krijgt, of acts die achter de schermen met geniale plannen bezig zijn die nog niet openbaar zijn. Zo hebben we uiteindelijk zes acts gekozen die volgens ons perfect op Valkhof Festival passen dit jaar.

Maandag 17 juli

De traditiegetrouwe ‘Metal Monday’ opent met SVAUN, de nieuwe band van Sven Janssen die eerder in onder meer Speciaal Onderwijs en Natives of the Crooked Cage speelde. Met zijn verleidelijke stonerrock trok hij in korte tijd al de aandacht op onder andere de Paasconcerten in Luxor Live dit jaar. Binnenkort komt hun eerste EP uit, dus verwacht een dikke show!

Daarna volgt Periot, een Arnhemse punkband met als motto ‘All Girls Are Bastards’. Dat hoor je terug in de opzwepende meeschreeuw-teksten en rammelende sounds van dit brutale viertal. Punk op zijn punkst dus, daar moet je bij zijn!

Tot slot wordt het schreeuwen geblazen bij Daniel Brooke. Deze voormalig YouTube-gitarist uit Zutphen brengt emo terug naar 2023 met zijn unieke combinatie van metalcore à la Bring Me The Horizon en moderne alternatieve muziek zoals YUNGBLUD. Luid, agressief en aanstekelijk.

Tussendoor draaien de leden van FEMME FUGAZI de hele avond hun favoriete platen.

18:00 – 19:15       FEMME FUGAZI dj-team
19:15 – 20:00      Svaun (uptempo stonerrock)
20:00 – 21:00     FEMME FUGAZI dj-team
21:00 – 21:45      Periot (punk)
21:45 – 22:45      FEMME FUGAZI dj-team
22:45 – 23:30   
 Daniel Brooke (emocore)

Podium: de Poort

Woensdag 19 juli

Ook op woensdag staan er drie Gelderse topacts op de Poort. FAVST is het cynische, maar humoristische alterego van filmmaker Marie-Anne Faustinelli. Haar beats zijn onheilspellend en dansbaar, haar teksten maatschappijkritisch en letterlijk. Deze gloednieuwe act deed al veel stof opwaaien op Booster Festival dit jaar, waardoor je met veel verwachting kunt uitkijken naar haar performance op het Valkhof Festival.

Vervolgens is het podium aan Case Candy, een opzwepende funkpop-band met female rap en zang in combinatie met eigentijdse discogrooves. Na een aantal kleurrijke singles is de band klaar om de Poort goed aan het dansen te krijgen met hun aanstekelijke show.

De woensdag sluiten we af met Hugo Remmen, het beste te omschrijven als ongeleid projectiel! Zelf omschrijft hij zich als ‘herriemaker, schreeuwlelijk en moerasmonster’. Tijdens de Popronde 2022 heeft hij flink wat podia platgespeeld met zijn noisy hiphop met alle 808’s in het rood. Wat er gaat gebeuren op het Valkhof Festival? Geen idee! Wordt het vet? Dat zeker!

Tussendoor draaien de leden van COMMON NIMMA de hele avond hun favoriete platen.

19:00 – 19:15      COMMON NIMMA dj-team
19:15 – 20:00     FAVST (elektropop)
20:00 – 21:00    COMMON NIMMA dj-team
21:00 – 21:45     Case Candy (funk/pop)
21:45 – 22:45     COMMON NIMMA dj-team
22:45 – 23:30    Hugo Remmen (noisy hiphop)
23:30 – 01:00    COMMON NIMMA dj-team

Podium: de Poort

Meer Gelderse acts

Naast deze line-up op de Poort staan er verschillende andere Gelderse acts op het programma waaronder Misprint, FEMME FUGAZI, Cosmic Cloud People, The Super Soakers, Outahead, Kaboutertje Putlucht en Cloudsurfers. 3voor12 Gelderland zet ze voor je op een rij!

Meer info

Het Valkhof Festival is gratis toegankelijk. Alle acts en tijden vind je op www.valkhoffestival.nl.
← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland