Kies een regio

29 december 2021

Dit is de Gelderse Top 20 van 2021

3voor12 Gelderland presenteert: de beste releases van 2021

Bij mediaplatform 3voor12 Gelderland konden luisteraars de afgelopen weken op hun favoriete releases van afgelopen jaar stemmen, waarvan er veel voorbij kwamen in onze Spotifylijst Nieuw uit Gelderland. De stemmen zijn geteld, de uitslag is bekend! Dit waren volgens fans de beste releases van Gelderse bodem in 2021.

851 nummers werden ingestuurd, mede gebaseerd op de Spotify-lijst Nieuw Uit Gelderland van Poppunt Gelderland. Onder de inzendingen bevonden zich zowel solo-artiesten als duo’s en groepen. Tracks uit alle genres werden ingestuurd, waaronder hiphop, rock, indie, techno, instrumentaal, punk, metal en Nederlandstalig. Nijmegen bleek met afstand de plaats waar de meeste acts vanuit opereren, gevolgd door Arnhem, Ede, Doetinchem, Ermelo.

De vele stemmen zijn geteld en dat leverde onderstaande lijst op na aftrek van onvolledige nominaties en dubbele vermeldingen van dezelfde acts/nummers bij individuele inzendingen. De speelduur van de 20 nummers in de lijst is 1 uur en 20 minuten; 12 minuten langer dan de top 20 uit 2020, mede door 2 nummers die gemiddeld 7 minuten speelduur aantikken.

Top 20:

🔹 1. COMMON – SUNSCREEN
🔹 2. Sonic Whip – Desire
🔹 3. Sonic Whip – Paradise
🔹 4. Marvin Bergh – Own Way
🔹 5. COMMON – YOU MAKE ME FEEL ALRIGHT
🔹 6. Boter bij de Vis – Hemelhonger
🔹 7. port-wine stain – Inner Self
🔹 8. Boter bij de Vis – Trap
🔹 9. port-wine stain – Hörner
🔹 10. Boter Bij De Vis – Als Het Behang
🔹 11. Marvin Bergh – Loslaat
🔹 12. Arnhemsbluff – Johan de Wittlaan
🔹 13. Marvin Bergh & LV1 – Huilen in mijn bed
🔹 14. Jorda, Dj Balbino & Woody – Tapão
🔹 15. Misprint – Anja Verhoeven
🔹 16. K-Lito – Wimbawe
🔹 17. d’Z & Vivian Veronique – Sunlight
🔹 18. lost verses – Waving
🔹 19. The Conceptuals – I lost My Mind
🔹 20. MAKSÍMOVA – Worth the Same

Daarnaast is er nog een speciale vermelding voor Keum (Lobith) met ‘Een Keertje’, K-Lito (Doetinchem) met ‘Keep our love safe’ en De Staat (Nijmegen) met ‘Numbers up’ die nét te weinig stemmen kregen om in de top 20 te eindigen.

Lees verder

Het hele artikel met meer informatie over de artiesten en tracks lees je bij 3voor12 Gelderland. Check ook ons eigen jaaroverzicht met feiten & cijfers over Nieuw Uit Gelderland of meld zelf direct je eigen track aan!

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland