Kies een regio

30 april 2020

Deze Gelderse acts doen mee aan Popronde 2020

Diverse acts geselecteerd voor het rondreizende festival

Maar liefst 147 acts zijn dit jaar geselecteerd voor Popronde, het gratis rondreizende festival van Nederland. Uiteraard bevinden zich ook diverse Gelderse acts onder de gelukkigen. We lichten ze hier voor je uit, maar zorg vooral dat je ze dit najaar live gaat checken!

Chauffeur (Arnhem)

Deze snoeiharde tweemansformatie maakt een catchy combi van grunge, stoner en post-hardcore, door gebruik van bas, drums en vocalen. Vorig jaar brachten ze hun EP uit en lieten ze onder andere op het Poppunt Gelderland podium tijdens Valkhof Festival zien hoe ze een podium op z’n grondvesten laten schudden. Tijdens Popronde zullen ze ongetwijfeld menige moshpit veroorzaken.

Dino Kids (Arnhem)

Gooi het geluid van surf, de intentie van psychedelica en de sfeer van oude westerns in de magnetron, en de smeulende bende die overblijft is de instrumentale surfmuziek van Dino Kids. Verwacht “Diepe grooves verses eigenzinnige gitaren omlijst door galm en fuzz.” en laat jezelf heen en weer slingeren tussen broeierige, hypnotiserende dekens van geluid en opzwepende autoachtervolging-tunes.

Hey Team (Nijmegen)

Een onwaarschijnlijke samenkomst van vier ervaren muzikanten, uit verschillende hoeken van de muziek-scene: van underground DIY bands die overal behalve op de maan getourd hebben, tot wat bekendere acts die op de radio te horen zijn geweest. Hey Team laat zien dat catchy deuntjes en vuig gitaarwerk nog altijd goed samen gaan.

Kelsey (Nijmegen)

Dit collectief van vrienden deelt een liefde voor harde, chaotische en tegendraadse muziek. Een band die zich muzikaal ergens op de grens tussen Metal, (Post-)Hardcore en Punk bevindt, en de muren hiertussen volledig afbreekt. Maak je borst maar nat voor dit najaar!

Nobuka (Nijmegen)

Onder de naam Nobuka maakt Michel van Collenburg experimentele, lo-fi elektronische muziek gebaseerd op ‘field recordings’. Nobuka werkt vooral met analoge apparatuur en samples. Live kiest hij voor een ambient geluid gericht op het creëren van een meditatieve sfeer. Levert ongetwijfeld mooie avonden op tijdens Popronde.

OJAM (Arnhem)

OJAM staat garant voor een feestje. Met hun mix van soul, funk en disco uit de 70’s en 80’s toveren ze iedere menigte om in een dansende mensenmassa. Mede dankzij de donkere soulstem van leadzangeres Vivian Veronique weet de band echter een duidelijke eigen sound te creëren.

Power to the Pipo (Nijmegen)

Ook bij de jazz-funkband Power to the Pipo is het lastig stil te blijven staan. In de afgelopen jaren speelde de band meer dan 100 shows, onder andere op Mandala en ESNS. Vanaf september is Popronde aan de beurt!

KWINI (Arnhem)

Deze jonge pop/funk/soul band met leden van ArtEZ Conservatorium in Arnhem neemt je mee in een parallel universum met haar originele liveshow en onuitputbare energie. Betreed de space shuttle met KWINI en geniet van een spannende rit in hun atmosfeer.

Vain Louie (Nijmegen)

Krachtige, melodic Hardcore uit Nijmegen! Deze vijfkoppige formatie zorgt niet alleen voor onophoudelijke energie, maar heeft ook gevoel voor melodieuze en aangrijpende riffs. Laat je tijdens hun liveshows meesleuren door de muur van geluid.

Bekijk de volledige selectie op www.popronde.nl.

 

Popronde strijkt in Gelderland neer op:

– 12 september (Nijmegen)

– 18 september (Apeldoorn)

– 1 oktober (Wageningen)

– 18 oktober (Harderwijk)

– 23 oktober (Doetinchem)

– 25 oktober (Zutphen)

– 30 oktober (Arnhem)

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland