Kies een regio

20 juli 2023

Deze acts ontvangen een bijdrage van Music Support Gelderland

6 acts kunnen aan de slag met hun plannen

Bij Music Support Gelderland kunnen Gelderse muzikanten geld aanvragen om te investeren in hun muzikale carrière. Inmiddels zit de derde ronde van 2023 erop en krijgen 6 acts een bijdrage van Poppunt Gelderland en het Cultuurfonds. Hier lees je meer over hun plannen!

Een commissie van professionals uit het muziekveld heeft alle ingezonden plannen bekeken, waarbij artiesten maximaal €1000 konden aanvragen. Rocco Hueting (De Staat, Cultuurfonds), Twan Spierings (Astrant Ede), Vanity Roxane (dj, Open Source Radio, The FemDem), Wim Koens (BRUT), Jeffrey Neijs (PowerPlug NL) en Niels Leferink (Luxor Live) selecteerden zes artiesten die klaar zijn voor de volgende stap.

Ayralynn

Ayralynn laat zich inspireren door indierock en reggae. Het Arnhemse drietal bestaat pas sinds vorig jaar, maar in haar korte bestaan stond de band al op verschillende podia in Gelderland en daarbuiten. Na succesvolle shows op o.a. Vurige Tongen, Landjuweel en Pride Ede wil de band nu aan de slag met EP-opnames om zich zo sterker te kunnen presenteren aan programmeurs en hun reeks shows in 2024 voort te kunnen zetten.

Ayralynn

Mereo

Begin juni verscheen Transference, het nieuwe album van Mereo uit Didam. In het najaar van 2023 speelt hij een aantal shows rond de release van zijn vinylalbum vol elektropop en R&B. Om extra aandacht te genereren voor zowel de shows als de vinyluitgave werkt hij met Sharon Jane D aan een passende videoclip.

Mereo

Noah Jaora

Noah Jaora uit Apeldoorn is een veelzijdige muzikant. Hij is actief als songwriter, producer en performer. Zijn soulvolle muziek kenmerkt zich door invloeden vanuit funk, R&B en hiphop. Om het liveaspect van zijn act naar een volgend level te tillen wil Noah Jaora een professionele liveopname maken van zijn show en promotiemateriaal creëren om zich beter te presenteren aan professionals en publiek.

Noah Jaora

Mboy

De afgelopen maanden heeft de Wageningse rapper Mboy zijn tracks onder de loep genomen en werkte hij aan een nieuwe sound met een sterke boodschap. Nu is hij klaar voor zijn comeback, die hij wil inluiden door middel van verschillende miniclips.

Mboy

VAIN LOUIE

Dit najaar reist VAIN LOUIE door het land tijdens Popronde. Om zichzelf hier in de kijker te spelen, werkt het vijftal aan een nieuwe EP die ze tijdens Popronde willen uitbrengen. Op deze EP wordt samengewerkt met verschillende andere Popronde deelnemers.

VAIN LOUIE

w o l k e

w o l k e begon als solo-project van Katrin Ebbert, maar is met de komst van gitarist Bjørn-Olle Gruben inmiddels uitgegroeid tot een duo. Samen werken zij nu aan de opnames van hun tweede album. Voor de inzet van verschillende studiomuzikanten voor dit album ontvangen ze een bijdrage van Music Support Gelderland

w o l k e

Meer info

Music Support Gelderland is een initiatief van Poppunt Gelderland en het Cultuurfonds Gelderland. In 2023 is er in totaal €52.500 beschikbaar, verdeeld over 5 rondes. De eerstvolgende ronde loopt tot en met 5 september 2023. Voor deze ronde kun je een aanvraag indienen via Sonar. Heb je vragen? Check de pagina over Music Support Gelderland of zoek ons op via e-mail of Instagram!

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland