Kies een regio

9 juni 2021

Deze acts ontvangen een bijdrage van Music Support Gelderland in ronde 4

Zes artiesten kunnen aan de slag met hun plan
CHAMOS werd ondersteund door Music Support Gelderland in 2021

Afgelopen najaar startten Poppunt Gelderland en het Cultuurfonds de financiële regeling Music Support Gelderland waarmee muzikanten gericht kunnen investeren in hun muzikale carrière. Uit de aanvragers zijn deze vierde ronde zes Gelderse acts gekozen die nu aan de slag kunnen met hun plan.

Een commissie van professionals uit het muziekveld heeft alle 29 plannen bekeken, waarbij artiesten maximaal €1000 konden aanvragen. Rocco Hueting (De Staat, Cultuurfonds), Twan Spierings (Astrant Ede), Elianne Weijers (Zwarte Cross, Mañana Mañana), Wim Koens (De Nieuwe Oost), Jeffrey Neijs (Power Plug NL) en Niels Leferink (Luxor Live) selecteerden zes artiesten die klaar zijn voor de volgende stap.

Toekenningen vierde ronde

CHAMOS

Guido van Nistelrooij, Shalouw Sophy en Pieter Beugelink vormen samen producerstrio CHAMOS uit Arnhem. Door hun succesvolle edits kwamen ze op de radar van internationale dj’s zoals Diplo en Skrillex en konden ze begin 2020 zelfs op tour door Azië. Sindsdien bouwt het drietal verder met eigen werk, dat niet alleen in de clubs maar ook daarbuiten gedraaid kan worden. Na het uitbrengen van twee singles op eigen kracht gaat CHAMOS voor het eerst samenwerken met een team van creatievelingen om hun nieuwe single te voorzien van een professionele videoclip en release.

CHAMOS

Lotte Lizz

Lotte Lizz is een Apeldoornse zangeres die snel stappen maakt in de Nederlandse urban scene. Zo maakte ze meerdere tracks met Dani Apeldoorn waarmee ze ook in het voorprogramma van Fresku stond en bracht ze twee Engelstalige singles uit. Momenteel werkt Lotte Lizz aan haar Nederlandstalige debuut-ep die eind 2021 uitkomt, waarbij ze de hulp inschakelt van producer Kaascouse voor de songwriting en het label Trente Trois voor de professionele lancering van haar eigen muziek.

Lotte Lizz

Foxlane

De Nijmeegse indieband Foxlane stond op het punt van doorbreken toen corona roet in het eten gooide. De festivaltour die gepland stond na hun hit Birmingham, succesvolle deelname aan de Popronde van 2019 en het winnen van de publieksprijs bij de Grote Prijs van Nederland viel volledig in het water. In plaats daarvan werkte Foxlane aan een nieuwe ep die aankomende september het levenslicht gaat zien. Om dit momentum kracht bij te zetten, neemt de band een reeks livevideo’s op in Doornroosje als extra inzet voor een nieuwe tour.

Foxlane (Foto: Rachel Morón)

Salar

Toen de 18-jarige Salar uit Arnhem in korte tijd meer dan 100.000 streams haalde met zijn eerste track You wist hij dat muziek een serieus onderdeel van zijn leven zou zijn. Al zijn producties maakt hij zelf, net als de opnames en mix van zijn tracks. Om zichzelf uit te dagen werkt hij momenteel aan drie nieuwe tracks waarin hij de sound van de jaren 90 mixt met zijn eigen Arnhemse geluid. Naast professionele singles maakt hij hiervan een korte documentaire waarin luisteraars zijn maakproces van begin tot eind kunnen volgen.

Salar

Meika

Meika is een gloednieuwe Nederlandse band, opgezet door vocalist en arrangeur Emmie te Pas. Na haar studie aan het conservatorium in Arnhem trok zij voor twee jaar na New York waar ze zich voornamelijk op songwriting focuste. Bij terugkomst verzamelde ze een club muzikantenvrienden om zich heen waarmee ze voor het eerst haar eigen composities brengt: een frisse mix van moderne jazz met stevigere grooves en zang en trompet in de melodische hoofdrol. In september legt de band de nieuwe muziek vast bij Exalto Studios om vervolgens ook live het podium te kunnen betreden.

Meika

Abel

Abel is een 23-jarige artiest uit Arnhem. Deze maand studeert hij af aan de Herman Brood Academie en bereidt hij zich voor op de release van zijn eerste solo-ep waarop hij een persoonlijker geluid laat horen dan ooit tevoren. De bijdrage van Music Support Gelderland gebruikt hij voor professionele videoclips en mastering van de ep, om zijn muziek optimaal te presenteren tijdens de Popronde dit najaar en hiermee een plek te veroveren op de podia in 2022.

Abel

Zelf aanvragen 

Er zijn dit jaar nog 2 rondes waarin je zelf een bijdrage kunt aanvragen. De eerstvolgende ronde sluit op 26 juli, tot die tijd kun je jouw plan indienen via de website van Poppunt Gelderland. In totaal is er €25.000 van het Cultuurfonds Gelderland beschikbaar voor deze pilotregeling, alle info vind je op de pagina van Music Support Gelderland:

Music Support Gelderland

Toekenningen eerste ronde Music Support Gelderland

Toekenningen tweede ronde Music Support Gelderland

> Toekenningen derde ronde Music Support Gelderland

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland