Kies een regio

30 maart 2023

Deze 9 acts ontvangen een bijdrage van Music Support Gelderland

Dit zijn de toekenningen van de eerste ronde van 2023
Jancen

Bij Music Support Gelderland kunnen Gelderse muzikanten geld aanvragen om te investeren in hun muzikale carrière. Inmiddels zit de eerste ronde van 2023 erop en krijgen 9 acts een bijdrage van Poppunt Gelderland en het Cultuurfonds voor hun plan. Check ze hier! 

Een commissie van professionals uit het muziekveld heeft alle ingezonden plannen bekeken, waarbij artiesten maximaal €1000 konden aanvragen. Rocco Hueting (De Staat, Cultuurfonds), Twan Spierings (Astrant Ede), Vanity Roxane (dj, Open Source Radio, The FemDem), Wim Koens (BRUT), Jeffrey Neijs (PowerPlug NL) en Niels Leferink (Luxor Live) selecteerden negen artiesten die klaar zijn voor de volgende stap.

ISZA

De Arnhemse Isa maakt Nederlandstalige elektronische indiepop onder de naam ISZA en speelde eerder op o.a. Booster Festival en Eurosonic Noorderslag. In haar tracks legt ze rauwe emoties bloot en laat ze zich inspireren door acts als Bon Iver, Wende en Lizzy McAlpine. Met de bijdrage van Music Support Gelderland werkt ze aan nieuwe muziek waarmee ze haar geluid aan een nog groter publiek wil laten horen.

ISZA

Doubland

De jonge honden van Doubland brachten vorige maand hun debuut-EP uit met een catchy mix van melodieuze indie, surfy gitaarriffs en een flinke eetlepel fuzz. Na deze eerste release is het tijd voor de volgende stap en wil het viertal uit Harderwijk haar naam in het muzieklandschap vestigen. Dat doen ze met een combinatie van beter livegeluid, een release op cassette en diverse promotools.

Doubland

nobuka

De Nijmeegse nobuka maakt experimentele, elektronische muziek waarbij hij gebruik maakt van o.a. tape recorders, modulaire synthesizer en field recordings. De afgelopen tijd heeft hij in Berlijn gewerkt aan een nieuw album, waarmee hij internationaal een plek in de scene wil veroveren. De plaat zet hij in voor nieuwe contacten en liveshows in het buitenland.

nobuka

Kingsta

De Arnhemse rapper Kingsta wist zijn achterban en netwerk te vergroten als MC op verschillende feesten, maar wil nu terugkeren naar zijn kern: eigen muziek uitbrengen. Al in 2009 bracht hij zijn eerste tracks uit en sindsdien verschenen diverse singles, EP’s en video’s. Door diverse professionele samenwerkingen kan hij zijn nieuwe materiaal naar een hoger niveau tillen.

Kingsta

Jancen

Technoproducer Jancen uit Nijmegen heeft zich volledig ondergedompeld in de underground technoscene. Met succes, want hij werd al gedraaid door o.a. Marrøn, Philippa Pacho en Arthur Robert. Met de bijdrage van Music Support Gelderland kan hij zijn muzikale carrière op verschillende vlakken professionaliseren, door onder andere een sterke presskit en lessen in mixen en sounddesign.

Jancen

Authentic

Authentic is een Nederlands/Amerikaanse artiest uit Arnhem. De afgelopen drie jaar heeft hij veel muziek gemaakt, waarvan dit jaar meerdere singles en EP’s het licht zullen zien. Om te zorgen voor een kwalitatieve release investeert hij in professionele mastering en werkt hij ondertussen aan een energieke liveshow.

Authentic

Mik Nilesh

Mik Nilesh uit Beuningen deed mee aan het talentontwikkelingstraject Twenty Four Talents voor opkomend hiphoptalent uit Nijmegen en bracht een half jaar geleden zijn eerste track uit. Nu wil hij doorpakken met maar liefst twee EP’s. Met de bijdrage van Music Support Gelderland kan hij het materiaal goed opnemen, laten mixen en masteren en voorzien van een pakkende videoclip.

Mik Nilesh

Cataleya

Afgelopen jaar maakte Cataleya deel uit van talententraject De Nieuwe Notie en zette ze flinke stappen met haar muziek. Nu stoomt ze op volle kracht door en speelt de artiest uit Zetten deze zomer een show op de Zwarte Cross. Om gebruik te maken van dit momentum, werkt Cataleya aan promomateriaal bij met meerdere tracks waarmee ze zichzelf op de radar zet.

Cataleya

BARTH.

Pianist BARTH. uit Ede bracht afgelopen jaar zijn succesvolle debuutalbum “finding peace” uit en wist daarmee ruim 5 miljoen streams te behalen. Daarnaast speelde hij verschillende shows tijdens o.a. de Popronde en Mañana Mañana. Later dit voorjaar speelt hij zijn eerste eigen tour rond de release van een nieuwe EP. Om bij deze shows een onuitwisbare indruk achter te laten, neemt hij verschillende live-instrumentalisten mee het podium op.

BARTH.

Meer info

Music Support Gelderland is een initiatief van Poppunt Gelderland en het Cultuurfonds Gelderland. In 2023 is er in totaal €52.500 beschikbaar, verdeeld over 5 rondes. Het aantal toekenningen per ronde is beperkt, daarom geeft de commissie iedere aanvrager gerichte tips en feedback aan de hand van de ingestuurde ideeën. Zo kunnen artiesten vaak alsnog vooruit met hun plannen.

Meer info

De eerstvolgende ronde loopt tot en met 2 mei 2023. Heb je vragen? Check de pagina over Music Support Gelderland of zoek ons op via e-mail of Instagram!

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland