Kies een regio

15 december 2022

Deze 8 acts ontvangen een bijdrage van Music Support Gelderland

Deze artiesten kunnen aan de slag met hun plan
Doraly (Foto: Maaike Ronhaar)

Bij Music Support Gelderland kunnen Gelderse muzikanten geld aanvragen om te investeren in hun muzikale carrière. Inmiddels zit de zesde ronde van 2022 erop en krijgen 8 acts een bijdrage van Poppunt Gelderland en het Cultuurfonds voor hun plan. Check ze hier! 

Een commissie van professionals uit het muziekveld heeft alle ingezonden plannen bekeken, waarbij artiesten maximaal €1000 konden aanvragen. Rocco Hueting (De Staat, Cultuurfonds), Twan Spierings (Astrant Ede), Vanity Roxane (dj, Open Source Radio, The FemDem), Wim Koens (BRUT), Jeffrey Neijs (PowerPlug NL) en Niels Leferink (Luxor Live) selecteerden acht artiesten die klaar zijn voor de volgende stap.

Toekenningen zesde ronde

Outahead

De Nijmeegse band Outahead laat zich inspireren door de doe-het-zelf-mentaliteit van de Amerikaanse punkscene. Met zelf opgenomen muziek en energieke shows op huisfeestjes maakte de band snel naam: in 2022 wonnen ze de publieksprijs van de Roos van Nijmegen en gingen de grens over voor het internationale uitwisselingsproject Euro Rock. Inmiddels is hun sound en muziekstijl uitgekristalliseerd en is Outahead klaar voor de opnames van een debuut-ep. Hiermee kan de band haar bekendheid buiten Nijmegen vergroten en gericht zalen en festivals benaderen.

VALLI.

Valentino Dabizzi a.k.a. VALLI. heeft Italiaanse roots en is al vanaf jongs af aan gepassioneerd bezig met muziek maken. Vorig jaar deed hij mee aan het project Twenty Four Talents voor hiphoptalent uit regio Nijmegen waar hij naast zijn skills ook zijn netwerk uitbreidde. Deze impuls heeft VALLI. gebruikt om zijn sound van R&B, afro, vibes en hiphop verder te ontwikkelen, waarna hij nu klaar is om zijn debuut te maken als artiest. Met de bijdrage van Music Support werkt hij aan een zorgvuldig geplande single release als opmaat naar meer persoonlijk werk waarmee VALLI. de luisteraar een kijkje in zijn hart geeft.

Them Caged Dogs

Them Caged Dogs is een nieuw viertal met leden van The Chronometer’s Orchestra. Het Arnhems-Duitse kwartet maakt energieke muziek met invloeden van punk, artrock, jazz en avant garde waarmee ze reflecteren op sociale en politieke ontwikkelingen. Vanwege covid-19 is de band begonnen met het opnemen van een album dat begin 2023 uitkomt. Om hun muziek voor het eerst ook live te presenteren, houdt Them Caged Dogs een albumrelease in Willemeen waarbij visuals, licht en geluid samenkomen en worden vastgelegd in een videoclip en aftermovie.

Habitants

Habitants is een vijfkoppige shoegazeband uit Nijmegen. Met een mix van melancholische melodieën, etherische vocals en reverb gitaren doet hun muziek denken aan de donkere sound uit jaren 80. Hun debuutalbum One Self uit 2018 kwam uit bij Suburban Records en verkocht binnen twee maanden meer dan 1000 exemplaren. Momenteel werkt Habitants aan haar tweede album met producer Attie Bauw, een bekende naam in de al-rock scene. Hij zet zijn enorme kennis en ervaring in om samen met de band te werken aan een nog dynamischere en gelaagde sound.

Doraly

De Apeldoornse Doraly studeerde in 2020 af aan het ArtEZ Conservatorium en tourt inmiddels als bassist en zangeres met Leoni Jansen in de Nederlandse theaters. Toen ze eerder in coronatijd haar vak niet volledig kon uitvoeren, heeft ze al haar passie gestoken in eigen muziek waarin dynamische gitaren, kwetsbare teksten en dromerige sounds samenkomen. Inmiddels liggen er genoeg tracks voor een debuut-ep, die Doraly begin 2023 op gaat nemen met producer Olaf Skoreng in Moon Studio’s. De plaat wordt gevierd met een releaseshow in Luxor Live eind 2023, waarna Doraly zich richt op zowel het pop- als het theatercircuit.

Doraly (Foto: Maaike Ronhaar)

Beats By Keum

Beats By Keum uit Lobith heeft ruim vijf jaar ervaring in het maken van beats en producties van afro tot trap. Hij bracht 22 tracks uit die samen meer dan 400.000 keer zijn gestreamd en zijn werk werd gebruikt in performances in de Melkweg Amsterdam, Luxor Live Arnhem en de Zomerfeesten in Nijmegen en bij Rotterdam Airlines. Op dit moment werkt hij aan zijn eerste eigen album in samenwerking met lokale artiesten uit Zevenaar en omgeving. Om zijn producties naar een hoger plan te tillen gaat hij hierbij samenwerken met mixer/masteraar Mixed by Gari. Met deze hoge kwaliteit werk hoopt hij andere artiesten uit zijn omgeving te inspireren en uit te groeien tot de go-to producer uit de regio voor de Nederlandstalige hiphopscene.

Cassandra Onck

Creatief multitalent Cassandra Onck was hard op weg om neurowetenschapper te worden, totdat de liefde voor muziek haar naar het conservatorium van Arnhem lokte. Haar nieuwsgierigheid en onderzoekende blik zorgen voor scherpe Nederlandstalige teksten tegen vastgeroeste kaders. Op 10 maart 2023 verschijnt haar nieuwe ep FRACTALNOIA, een persoonlijke zoektocht naar houvast wanneer je ervaart dat de belangrijkste dingen in het leven niet maakbaar zijn. Live gaat ze dit werk spelen in een nieuwe bezetting met meer aandacht voor live dynamiek. Om die nieuwe dynamiek over te brengen op publiek en programmeurs maakt Cassandra een conceptuele live performance video van haar song Waarheid, die ze inzet voor haar releasetour door Nederland en België.

Cassandra Onck (Foto: Roy Soetekouw)

ZOOK

ZOOK is een duo bestaande uit drummer Leander Seekings en vocalist Nadia Bouamra Martínez die beide studeren aan ArtEZ Conservatorium in Arnhem. Met hun muziek verkennen ze verschillende genres en stijlen en combineren ze akoestische elementen met elektronische sounds en improvisatie. De muziek ontstaat in het moment en vaak in samenspel met andere kunstvormen, wat zorgt voor een oprechte muzikale connectie met het publiek. Om hun werkwijze in optima forma te laten zien maakt ZOOK een live improvisatie video met twee dansers als professionalisering van hun materiaal en als opmaat naar ep-release mid 2023.

Meer info

Music Support Gelderland is een initiatief van Poppunt Gelderland en het Cultuurfonds Gelderland. In 2022 was er €36.000 beschikbaar en zijn er 41 Gelderse acts ondersteund, verdeeld over 6 rondes. Het aantal toekenningen per ronde is beperkt, daarom geeft de commissie iedere aanvrager gerichte tips en feedback aan de hand van de ingestuurde ideeën. Zo kunnen artiesten vaak alsnog vooruit met hun plannen.

Meer info

Music Support Gelderland krijgt een vervolg in 2023. De eerstvolgende ronde gaat open op 12 januari 2023 en loopt tot en met 7 maart 2023. Heb je vragen? Check de pagina over Music Support Gelderland of zoek ons op via e-mail of Instagram!

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland