Kies een regio

28 april 2022

Deze acts krijgen een bijdrage van Music Support Gelderland in ronde 2

Deze 7 Gelderse artiesten kunnen aan de slag met hun plan
FAVST

Bij Music Support Gelderland kunnen muzikanten geld aanvragen om te investeren in hun muzikale carrière. Ronde 2 zit erop en 7 Gelderse acts krijgen dit keer een bijdrage van Poppunt Gelderland en het Cultuurfonds voor hun plan. Check ze hier! 

Een commissie van professionals uit het muziekveld heeft alle 30 ingezonden plannen bekeken, waarbij artiesten maximaal €1000 konden aanvragen. Rocco Hueting (De Staat, Cultuurfonds), Twan Spierings (Astrant Ede), Vanity Roxane (dj, Open Source Radio, The FemDem), Wim Koens (BRUT), Jeffrey Neijs (PowerPlug NL) en Niels Leferink (Luxor Live) selecteerden zeven artiesten die klaar zijn voor de volgende stap.

Toekenningen tweede ronde

NameOnTheBeat

Calvin Huisman werkt als NameOnTheBeat samen met o.a. Berry Oost, Kaascouse, DODO, Shock Elias en was de vaste producer van Dani Apeldoorn. Nu laatstgenoemde zijn afscheid als rapper heeft aangekondigd verdwijnt een groot deel van zijn portfolio. Om zijn momentum toch te kunnen benutten nodigt de producer uit Hierden daarom bekende namen uit de scene uit om te rappen op zijn beats. Het resultaat bundelt hij tot een EP waarmee hij zijn naam als producer verder kan vestigen.

NameOnTheBeat

FAVST

FAVST is een nieuw project van de Arnhemse artiest Marie-Anne Faustinelli. Haar muziek omschrijft ze zelf als Nederlandstalige, maatschappijkritische EDM waarmee ze vraagtekens zet bij de consumptiemaatschappij. Vanwege haar achtergrond als videomaker spelen visuals een belangrijke rol. Met de bijdrage van Music Support Gelderland maakt ze een videoclip bij de titeltrack van haar debuut-EP De Laatste Tijd, om zo haar nieuwe materiaal goed te presenteren.

FAVST

Marise

Marise maakt Nederlandstalige elektropop in de lijn van artiesten als S10, Froukje, Eefje de Visser en Wende. Haar debuutsingle Koude Lijf schopte het tot New Music Friday NL op Spotify en bracht de band in de studio’s van KINK en 3FM. Om haar bereik uit te breiden naar de rest van Nederland werkt de Doetinchemse aan een gerichte releasestrategie met een belangrijke rol voor haar eerstvolgende single Zoete Schade, die ze met de bijdrage van een professionele videoclip voorziet.

Marise

Tyr ONE

Arnhemmer Marwin Tyrone maakte deel uit van hiphopband Potential Criminal en bouwt nu naast zijn rol in Featherweights aan zijn solocarrière. Dit jaar is hij geselecteerd voor talententraject De Nieuwe Notie en wil hij zijn eerste releases en video’s als Tyr ONE uitbrengen. Zo bouwt hij aan zijn naamsbekendheid en diept hij tegelijkertijd zijn eigen stijl, sound, imago en visie verder uit.

Tyr ONE

Dozy Jane

Dozy Jane is de artiestennaam van de van oorsprong Deense Josephine Vindum, die volgend jaar afstudeert aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem. Na jaren van schrijven en schaven is de vocalist, producer en performer klaar voor het uitbrengen van haar debuutalbum waarop ze haar verfijnde mix van dromerige soul, indie en r&b laat horen. De bijdrage van Music Support Gelderland gebruikt ze voor de inzet van muzikanten, het maken van artwork en het ontwikkelen van een videoclip.

Dozy Jane

MINDFOOL

MINDFOOL is een alternatieve rockband uit Ede en Arnhem met invloeden uit de stoner, grunge en postpunk. Het drietal bestaat sinds 2020 en staat aan de vooravond van het produceren en uitbrengen van haar debuut-EP. Samen met artwork en gerichte promotie kan de band zich hiermee lokaal en regionaal op de kaart zetten.

MINDFOOL

Thaïti

De zeskoppige exoticapopband Thaïti vindt haar oorsprong in Nijmegen in 2015. Sindsdien hebben ze op menig podium in binnen- en buitenland gespeeld, namen ze deel aan Popronde en brachten ze een EP uit. Na een periode niet kunnen spelen door corona en een aantal wisselingen in formatie is het tijd voor de volgende stap: samen met producer Simon Akkermans (bekend van o.a. Jungle By Night, Waltzburg en Jo Goes Hunting) werkt Thaïti aan het verdiepen van haar sound en de opnames van de nieuwe single Fruit Of The Loom.

Thaïti (Foto: Valerie van Hazendonk)

Meer info

Music Support Gelderland is een initiatief van Poppunt Gelderland en het Cultuurfonds Gelderland. In 2022 zijn er zes rondes waarin je als artiest een bijdrage van maximaal €1000 aan kunt vragen, de eerstvolgende deadline is op 7 juni. Heb je vragen? Check de pagina over Music Support Gelderland of zoek ons op via e-mail of Instagram!

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland