Kies een regio

15 februari 2024

Deze 5 Gelderse acts krijgen een bijdrage van Music Support Gelderland

Lees hier alles over hun plannen
Thessa Carina (Foto door @gillian.snaps)

Bij Music Support Gelderland kunnen Gelderse muzikanten geld aanvragen om te investeren in hun muzikale carrière. Inmiddels zit de eerste ronde van 2024 erop en krijgen 5 acts een toekenning van Poppunt Gelderland en het Cultuurfonds. Lees hier alles over hun plannen!

Een commissie van muziekprofessionals bekeek alle 34 ingezonden plannen, waarbij muzikanten maximaal €1000 aan konden aanvragen. Rocco Hueting (De Staat, Cultuurfonds), Twan Spierings (Astrant Ede), Vanity Roxane (dj, Open Source Radio, The FemDem), Wim Koens (BRUT), Jeffrey Neijs (PowerPlug NL) en Niels Leferink (Luxor Live) selecteerden vijf artiesten die klaar zijn voor de volgende stap.

Thessa Carina

Thessa Carina uit Nijmegen is harpist, componist, producer en samplemaker. Haar missie is om een brug te slaan tussen harp en moderne muziek. Met succes: in de afgelopen jaren werkte ze samen met talloze grote namen uit de hiphopscene, stond met Boef in AFAS Live, deed shows in Bitterzoet en Paradiso, maakte muziek voor apps en lanceerde ze haar eigen sample library Home of Harp. Na haar producties voor anderen is de volgende stap het maken van een eigen EP om haar naam te vestigen als harpist, producer én performing artist.

Thessa Carina (Foto door @gillian.snaps)

FEMME FUGAZI

Het Nijmeegse viertal FEMME FUGAZI speelt pas sinds 2022 samen, maar heeft in korte tijd al veel mensen kunnen imponeren. Zo werd de band geselecteerd voor Popronde en Booster Festival, speelde ze toonaangevende festivals als Sniester en Valkhof Festival en deed het voorprogramma voor (inter)nationale acts als Wolfmother en Claw Boys Claw. En dat alles met slechts 2 singles en een liveregistratie op zak. Om haar momentum te verzilveren werkt FEMME FUGAZI momenteel aan een volledige EP, op weg naar een eigen fysieke release met bijbehorende tour.

FEMME FUGAZI

Jack Jarryd

Jack Jarryd uit Wageningen beweegt zich tussen frisse pop en levendige rock met invloeden uit de 80’s. Het afgelopen jaar beleefde hij zijn eerste radiosucces en speelde hij tientallen shows als support en hoofdact, waardoor hij een solide live performance op poten zette. In 2024 richt Jack Jarryd zijn pijlen op meer radiosteun, als opmaat naar een plek op grotere festivals en podia. Hiervoor neemt hij drie singles op, die hij uitbrengt met een sterk team van boekers, pluggers en distributeurs dat hij in de afgelopen jaren om zich heen verzamelde.

Jack Jarryd

ObnoXiouS

De Arnhemse band ObnoXiouS staat bekend om haar snelle, energieke sound. Het viertal haalt inspiratie uit alle hoeken van moderne metal tot aan klassieke rock, niets is te gek voor deze band. Na het uitbrengen van een eerste EP wil de band bij haar aankomende album professionaliseren door een deel van de tracks op te nemen in een kwalitatieve studio en een videoclip uit te brengen. Met de bijdrage van Music Support Gelderland kan ObnoXiouS investeren in studiotijd en promotie.

ObnoXiouS

Jeroen Antoine

De Nijmeegse vocalist Jeroen Antoine vond zijn eigen geluid in een mix van funk, neo-soul en pop. In 2022 bracht hij zijn debuutalbum Groter Dan > uit over zijn gokverslaving. Ook live is verbinding en ontwapening het sleutelelement in de shows. Na een heftig voorval in 2023 brengt Jeroen Antoine in 2024 de nieuwe single Machteloos uit, over het gevoel dat je hebt als bijstander als een vriend het niet meer ziet zitten. Samen met een nieuw team aan muzikanten en content creators werkt de Nijmegenaar aan een shortfilm bij deze bijzondere track, als eye opener over hoe belangrijk de rol van een dierbare kan zijn.

Jeroen Antoine (Foto: @szaar_)

Meer info

Music Support Gelderland is een initiatief van Poppunt Gelderland en het Cultuurfonds Gelderland. Via dit fonds kun je een aanvraag indienen voor ondersteuning van je muzikale plannen. Deze ronde loopt tot en met 2 april 2024 via Sonar. Heb je vragen? Check de pagina over Music Support Gelderland of zoek ons op via e-mail of Instagram!

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland