Kies een regio

24 maart 2020

Selectie Nieuwe Electronische Waar 2020 bekend

Van deze 11 producers uit Oost-Nederland ga je veel horen

Op dinsdag 24 maart is de selectie bekendgemaakt voor de veertiende editie van Nieuwe Electronische Waar, het belangrijkste talentontwikkelingsproject voor elektronische muziek van Oost-Nederland. Initiatiefnemers Productiehuis De Nieuwe Oost, Poppunt Gelderland en Poppunt Overijssel selecteerden samen met platenlabel esc.rec dit jaar elf aanstormende producers.

Deze talenten worden het komende jaar intensief begeleid, niet alleen op het gebied van het produceren van muziek, maar ook bij het werken aan live-shows en de zakelijke kant van het muzikantschap.

Dit jaar bestaat de selectie uit de volgende producers; Lost Verses (Nijmegen), Mansamadi (Deventer), Roel Zweers (Nijmegen), Mingvs (Nijmegen), Mallard (Arnhem), Fjaler (Enschede), Fentom (Enschede), Nerds with Acid (Enschede), Hemisphere (Nijmegen), Presethead (Deventer) en Nobuka (Nijmegen).

Online albumrelease

Net als voorgaande jaren komt er een compilatiealbum uit met tracks van alle deelnemers. Deze wordt i.v.m. de maatregelen rondom het coronavirus niet live gepresenteerd maar gebroadcast via een stream op Facebook en Youtube, en is vervolgens te beluisteren op alle streaming-kanalen en de website van NEW.

Nieuwe Electronische Waar

Nieuwe Electronische Waar (NEW) is een platform voor producers van elektronische muziek uit Oost-Nederland. NEW heeft als doelstelling talent te ontdekken en te ontwikkelen. Oost-Nederland heeft veel talentvolle producers die niet gehoord of gezien worden. NEW zet zich in om daar verandering in te brengen zodat deze producers zich zowel in de studio als op het podium kunnen ontwikkelen.

NEW is een initiatief van De Nieuwe Oost, Poppunt Gelderland en Poppunt Overijssel. Samenwerkingspartners: esc.rec, Burgerweeshuis Deventer, Doornroosje Nijmegen, GIGANT Apeldoorn, Hedon Zwolle, Metropool Hengelo, Luxor Live Arnhem, Studio Wonder, ArtEZ conservatorium, Booster Festival, De Perifeer, Koek FM.

www.nieuwelectronischewaar.nl

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland