Kies een regio

26 april 2022

De popmuziektak van De Nieuwe Oost heet voortaan BRUT

Productiehuis voor makers in de popmuziek en andere disciplines
XILLAN

Onder de naam De Nieuwe Oost werkten drie productiehuizen op het gebied van literatuur, popmuziek, theater en dans in Oost-Nederland de afgelopen jaren samen. Deze naam verdwijnt nu naar de achtergrond en de popmuziektak in Deventer gaat verder als BRUT, voor een frisse start met frisse plannen. 

BRUT blijft na de naamsverandering nog steeds onderdeel van het ‘moedermerk’ De Nieuwe Oost, maar gaat vooral opereren onder haar nieuwe naam. Dat heeft meerdere redenen, vertelt artistiek en zakelijk leider Dennis Platvoet:

“We merkten dat makers moeite hadden om zich te verbinden met het merk ‘De Nieuwe Oost’. Bijvoorbeeld doordat de vormgeving wat zakelijker ingericht was, maar ook doordat makers die niet uit Oost-Nederland kwamen zich afvroegen of ze wel bij de Nieuwe Oost mochten horen. We zijn een landelijke organisatie, dus werkte ‘Oost’ in de naam wat misleidend. Daarnaast gaf het woord ‘pop’ in de naam een beperkt beeld van ons speelveld. We begeven ons in de popsector, maar kunnen ook heel goed uit de voeten met makers van bijvoorbeeld klassieke muziek, hiphop of elektronische muziek.”

Activiteiten

BRUT geeft ruimte aan het proces dat artiesten doorlopen om hun activiteiten optimaal uit te kunnen voeren. Samen met een netwerk van partners vormen ze de pilaar onder de maker, zodat buitengewone ideeën gerealiseerd kunnen worden en het juiste publiek wordt bereikt. BRUT werkt samen met XILLAN, MINKA, fusus, Lena Hessels, LAVALU, Ischa Den Blanken, Robert Vosmeijer en NESS.

Team BRUT

Meer info

Lees verder in dit interview met Dennis Platvoet van BRUT op Poppunt Overijssel. Meer informatie over de trajecten en producties is te vinden op www.metbrut.nl.
← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland